Vožnja zaustavnom trakom

Primena propisa, crna hronika
Odgovori
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Re: Vožnja zaustavnom trakom

Post od Grujic »

Staro :)
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:
Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI

Post od H4wkeye »

Nisam ni video datum :D Iz nekog razloga to je bilo na naslovnoj strani Telegrafa, wtf?
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:

Post od H4wkeye »

Korisnikov avatar
sErGiO
Reactions:
Pridružio se: 12 Jul 2012, 13:59
Garaža: Alfa Romeo 155 1.8 16V

Post od sErGiO »

Da se ja pitam odmah bi onu kameru kod sajma (i koliko god treba na svakom zgodnom mestu gde se vidi zaustavna traka) prebacio ovde i za mesec dana bi naplatio više para nego što može da prebroji prosečan pandur :D A i brzo bi prestali da se ponašamo ovako bahato.
Purezza di linea e prefezione del meccanismo - Alfa Romeo
l silenzio notturno è stato disturbato bruttamente dalla musica del mio cuore sportivo!

Slika
Korisnikov avatar
Piros
Reactions:
Pridružio se: 13 Mar 2012, 18:00

Post od Piros »

Ja i dalje ne mogu da verujem koliko ima bahatih vozaca koji taj deo voze zaustavnom trakom. :besan: Stavio bih dezurnog policajca tamo i nikom ne bih oprastao, da se nauce vise normalnom ponasanju :besan:
Laguna
Reactions:
Pridružio se: 13 Nov 2013, 22:58

Post od Laguna »

Pozdrav svima.
Ja sam jedan od srecnika koga je presretac nahvatao u zaustavnoj traci pre neki dan.
Procitao sam savete i shvatio da me samo zastarevanje vadi. Samo mi malo pojasnite, od kada se racuna 2 godine, da li treba da primim poziv, da li treba da se prijavim na neku drugu adresu ili sta da radim.
Hvala, unapred.
Stjepa
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:36
Kontakt:

Post od Stjepa »

Dve godine od dana kad je prekršaj počinjen.
Primiš poziv a ne odazoveš se dovodi do presude u odsustvu, ili kako stručnije kažu.

Dovijanja kako da ne dolijaš nisu baš nešto o čemu treba na sva zvona. Teorijski džaba ti i i da se prebaciš na drugu adresu, fiktivno, ako ti na pravu zakuca ekipa za privođenje nakon x-te koverte u kojoj je poziv.
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:

Post od H4wkeye »

Laguna napisao:Pozdrav svima.
Ja sam jedan od srecnika koga je presretac nahvatao u zaustavnoj traci pre neki dan.
Procitao sam savete i shvatio da me samo zastarevanje vadi. Samo mi malo pojasnite, od kada se racuna 2 godine, da li treba da primim poziv, da li treba da se prijavim na neku drugu adresu ili sta da radim.
Hvala, unapred.
Od Marta 2014. stupa na snagu nov zakon gde se uvodi registar kazni i registar neplacenih prekrsaja. Tako da ukoliko neko ima kaznu, a nije je paltio, nece moci da registruje auto, izvadi dozvolu, licnu kartu i sve ostalo sto treba na salteru, tako da zastarevanje tesko da ce da ti prodje. Jedino ako ne budu retroaktivno primenjivali na prethodne slucajeve, nego samo na slucajeve od 1. marta, sto je moguce. Ali, ako je i to istina, opet ces se tesko izvudji na zastarevanje jer sada imaju dosta nacina da kao sto Stjepa kaze ti presude u odsustvu. Postoji nov nacin urucivanja poziva koji se radi kada se "normalni" nacini iscrpe i u tom slucaju smatraju kao da se primio poziv iako ti mozda to nisi i proces se nastavlja dalje. Kaznu mozes platiti na rate koliko ja znam ili zameniti za 60 dana zatvora. Zabrana je 8 meseci.
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Pomešao si, nije isto da neko izbegava poziv i samu presudu, i plačanje kazne za već presuđen prekršaj. Za izbegavanje poziva mogu da lupe fiktiivnu adresu kao i sad.

Laguna, ne primati pozive, pratiti sve kako se odvija da ne pozovu preko oglasne, i imati advokata koji će po potrebi probati da odugovlači kada se dođe do suda.... Teško je za zastaru, al treba sud nešto da se seli ili tako nekako, tako da će svi koji odugovlače tu imati malo vremena
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:

Post od H4wkeye »

U pravu si, bilo je kasno, bio sam u polu snu dok sam kucao :D
Korisnikov avatar
Piros
Reactions:

Post od Piros »

Piros napisao:Ja i dalje ne mogu da verujem koliko ima bahatih vozaca koji taj deo voze zaustavnom trakom. :besan: Stavio bih dezurnog policajca tamo i nikom ne bih oprastao, da se nauce vise normalnom ponasanju :besan:
Danas je opet radio presretac i na potezu izmedju dve petlje kod Arene je nahvatao dvojicu . Presretac je Audi A6 sa NS tablama. Jedan od uhvacenih automobila VIP-ov auto. Kako su ljudi neozbiljni, verovatno mu je zbog potrebe posla dodeljen auto, a sa zabranom od 8 meseci reskira da sebi narusi polozaj u firmi. Ne bih se iznenadio da se pojavi na forumu sa tuznom pricom kako mu posao zavisi od dozvole i da je on jadnik to slucajno uradio i sa molbom za savet da li da se preseli na Mesec dok ne zastari prekrsaj. :twisted: :twisted: :twisted:
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Kameru koja stoji ispod dušanovačkog mosta sam video jedno jutro pre 7. Uredno postavljena i uveliko operativna.

A da ima kretena i dalje - ima i to na svim mestima gde je zaustavna. Od onih pounesmotrenih koji hvataju desno u visini pumpe kod Sava Centra, do onih hajbahatijih što voze saustavnom između dva kružna toka kod arene dok dve kolone stoje.
Korisnikov avatar
Piros
Reactions:

Post od Piros »

paja napisao:
A da ima kretena i dalje - ima i to na svim mestima gde je zaustavna. , do onih hajbahatijih što voze saustavnom između dva kružna toka kod arene dok dve kolone stoje.
Bas je bio takav slucaj :mrgreen:
Svako jutro oko 7 prolazim kod Dusanovca . Zadnjih 7 dana nisu bas redovni, ali pre toga su svako jutro bili montirani ispod mosta.
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

Piros napisao:
Piros napisao:Ja i dalje ne mogu da verujem koliko ima bahatih vozaca koji taj deo voze zaustavnom trakom. :besan: Stavio bih dezurnog policajca tamo i nikom ne bih oprastao, da se nauce vise normalnom ponasanju :besan:
Danas je opet radio presretac i na potezu izmedju dve petlje kod Arene je nahvatao dvojicu . Presretac je Audi A6 sa NS tablama. Jedan od uhvacenih automobila VIP-ov auto. Kako su ljudi neozbiljni, verovatno mu je zbog potrebe posla dodeljen auto, a sa zabranom od 8 meseci reskira da sebi narusi polozaj u firmi. Ne bih se iznenadio da se pojavi na forumu sa tuznom pricom kako mu posao zavisi od dozvole i da je on jadnik to slucajno uradio i sa molbom za savet da li da se preseli na Mesec dok ne zastari prekrsaj. :twisted: :twisted: :twisted:

Ako taj iz VIP-a dođe na forum da kuka, tovarimo ga nemilice, sve dok ne obezbedi debeli popust na račun svim forumašima. :kezo:

BTW u vezi zaustavnih... Zadnjih dana pi*dim zbog toga što je produžena zaustavna nakon silazne rampe ka Banovom brdu. :besan: Ladno je produžena 50-ak metara, a ja po navici hoću odmah da se prestrojim za izlaz ka Kneza Miloša.
Širim haos!
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:

Post od H4wkeye »

Ja imam Telenor :mrgreen:
Odgovori