TV - Audio - Video - bela tehnika

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Re: TV - Audio - Video - bela tehnika

Post od Floyd »

AcaKayak napisao:Naisao sam u novinama na promociju kupis televizor i dobijes telefon. Nije nagradna igra vec se za svaki kupljeni TV dobije telefon.

Model televizora je W9 a evo i cele vesti:

http://www.mondo.rs/a588465/Mob-IT/Vest ... oklon.html

E sad, dve stvari, jednu kazem drugu pitam :D

1. Nisam glup da kupim tv zbog telefona nego svakako kupujem nov TV pa taman mogu i da dobijem telefon. Da hocu samo telefon uzeo bih samo njega :)

2. Razlog zasto postavljam temu: Kakav je ovaj televizor naspram konkurencije? Da li je isti kao oni u kom slucaju bih uzeo zbog telefona gratis ili ako je losiji da ga ne uzimam?

Ovaj model je u pitanju... http://www.tehnomanija.rs/lcd-i-led--te ... abaep.html
Ja gledam da uzmem novi TV pa sam danas isao da pogledam malo sta se nudi.
Detaljno sam gledao pomenuti Sony W9 i Samsung seriju 7 posto je to ista cenovna klasa.
Meni licno Sony ima mnogo lepsu i prirodniju sliku...
Samo da jos malo prostudiram tehnicke karakteristike ali za sad mi je Sony favorit.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Zar Sony nije sa Samsung panelom?
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

Floyd napisao:
AcaKayak napisao:Naisao sam u novinama na promociju kupis televizor i dobijes telefon. Nije nagradna igra vec se za svaki kupljeni TV dobije telefon.

Model televizora je W9 a evo i cele vesti:

http://www.mondo.rs/a588465/Mob-IT/Vest ... oklon.html

E sad, dve stvari, jednu kazem drugu pitam :D

1. Nisam glup da kupim tv zbog telefona nego svakako kupujem nov TV pa taman mogu i da dobijem telefon. Da hocu samo telefon uzeo bih samo njega :)

2. Razlog zasto postavljam temu: Kakav je ovaj televizor naspram konkurencije? Da li je isti kao oni u kom slucaju bih uzeo zbog telefona gratis ili ako je losiji da ga ne uzimam?

Ovaj model je u pitanju... http://www.tehnomanija.rs/lcd-i-led--te ... abaep.html
Ja gledam da uzmem novi TV pa sam danas isao da pogledam malo sta se nudi.
Detaljno sam gledao pomenuti Sony W9 i Samsung seriju 7 posto je to ista cenovna klasa.
Meni licno Sony ima mnogo lepsu i prirodniju sliku...
Samo da jos malo prostudiram tehnicke karakteristike ali za sad mi je Sony favorit.

Ufff, nemoguce je to porediti na osnovu onoga sto vidis u radnji...
Uzmi lepo proslogodisnju E seriju 8 samsung plazme.
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

E ebi ga, bili su 1700 chf pre mesec dana, pa 1900, sad se rasprodalo sve, ostalo samo po umobolno skupim radnjama.... zavoravi.
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

Nista onda, sacekacu malo, ionako ne zurim :)
Koja je fora sa plazmom?
Jako je slaba ponuda tih televizora :zbunjen:

Mada stvarno lepo deluje slika na onom Sony-ju :)
Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Da li mi LCD lagano umire?

Post od Ogi »

Imam Samsung 37" LCD 5 godina. Pre sigurno jedno 2 godine, primetio da su se po ivici ekrana sa desne strane, u pozadini, pojavile kao neke fleke... bukvalno fleke, kao da se neko recimo mastilo prosulo... ili recimo kao masnoca kada isfleka odecu... to se primecivalo uglavnom samo kada je slika na ekranu potpuno crna ili bas tamna... vremenom su fleke pocele da se pojavljuju i na ostalim mestima tako da sada postoje i po sredini ekrana i po jos nekim mestima... sada je to vidljivo kada se covek zagleda i kada slika nije potpuno tamna.

S obzirom da sam jos tada cuo da LCD imaju rok trajanja, da li ovo znaci da se njemu zivot blizi kraju ? Moze li se to nekako popraviti i o cemu se uopste radi ?

TV mi cesto radi u prazno, ne gledam ga ali volim da bude ukljucen.
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

zavisno odakle poticu te mrlje, da li od pozadinskog osvetljenja ili samog panela. Ako je do panela jedino vredi popravka ako nadjes sam panel jeftino jer sada 40" mozes naci za 350-450e najnoviju generaciju ili jednu godinu staru.
Slika
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
Garaža: Renault Espace 2.0dCi
Kontakt:

Post od nuk »

Panel 99% a na popravku zaboravi. Taj tv je vreme pregazilo pa cak i da nadjes polovan panel, popravka bi kostala vise od pola novog tv-a a dobio bi panel star koliko i taj tvoj.
Trazi na google "mura effect" slike pa uporedi sa tvojim slucajem. Meni se to pojavljuje na dva tv-a koji su stari po 6-7 godina, jos nije kriticno ali polako razmisljam mo zameni
Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Post od Ogi »

Lici na taj mura efekat... negde sam procitao da se nekom liku tako vide kao neke mrlje na beloj pozadini (kod mene najvise na crnoj, tada stvarno izgleda ocajno ali u poslednje vreme kada se covek zagleda vidi se ponekada i na svetloj) i da je odneo u servis i da su mu ocistili panel iznutra jer kao vremenom se uvuce prasina pa je to kao od toga... !?

Ima i ovo:

I had mura on a 42" Toshiba LCD.

The fix was to remove the screws and back cover, leave the TV laying down for two days, then replace the cover, tighten the screws slightly (but not all the way, just enough to hold the case together.) Then enjoy.

The TV previously had really bad mura in the middle of the screen. There's a tiny bit left, but it's 95% gone and far better than when I got it.
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
Garaža: Renault Espace 2.0dCi
Kontakt:

Post od nuk »

Moze biti mada se prasina obicno primecuje na svetlim podlogama.
Ciscenje panela je kod nekih modela posao da se u*eres pa moze da bude malo skuplje od ocekivanog cisto znas ako se budes odlucio to da pokusas.

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk HD
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Da li neko ima iskustva sa indukcionim plocama za kuvanje? Prica mi deluje super, ne znam u praksi kakvo je stanje.
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

Radi sasvim ok.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

Brza stvar :)
Korisnikov avatar
bane valjevo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:57
Garaža: Hyundai Getz 1.3b

Post od bane valjevo »

Je li indukciona ploča ona na kojoj mora da se koristi samo metalno posuđe, jer drugačije neće da se upali, i počne da greje?
http://www.felicity.edu.rs" onclick="window.open(this.href);return false;
Odgovori