Računari

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Re: Računari

Post od nikaragva »

Hm, u vise kutija. Taman imam kutiju od zeninih cipela, pa cu probusiti rupe za antene. :)
Cherokee
Reactions:
Pridružio se: 17 Jan 2012, 21:35
Garaža: Audi A4 B9 Avant 2.0TDI

Post od Cherokee »

Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

:rofl: :rofl: :rofl:
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Od kad je garaža počela sa radom mi se dešava da mi posle nekog vremena izbaci poruku Server not found. Mislio sam da pada server jer strana proradi posle par minuta međutim slučajno sam otkrio da ako ubijem FF pa ga pokrenem ponovo sve proradi kako treba. Ovo se dešava i na nekim drugim stranicama, ali na garaži najviše vidim jer je najredovnije otvaram.
U čemu je problem?
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Koja ti je verzija FF?
Help pa About Firefox da vidiš verziju.

I možda bi CCleaner pomogao. Trebalo bi da ga imaš.
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:

Post od Paja »

Izgleda da je CC rešio problem. Pokušavam da silnim otvaranjem tabova izazovem problem, ali je sve ok.
Inače FF je verzija 15.0.1
Fala Trojke, ako se ponovi, a CC ne reši kriziraću ponovo.
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:

Post od nikaragva »

Imam trenutno kod sebe laptop koji u cpu ima integrisanu grafiku radeon 6310, a pride ima i normalnu grafiku radeon 6470 sa 1GB.
Trenutno mi je zauzeto 256MB zarad te interne, i kada bilo sta radim i pokrecem, uvek mi je aktivna ta u procesoru.
Jel zna neko kako nju da iskljucim i da se uvek iskljucivo koristi ova normalna graficka koja ima svoju memoriju?
U biosu sam gledao nema nista.
Korisnikov avatar
superboss
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:09

Post od superboss »

superboss napisao:
Martin napisao: Pazario sam HP. Zadovoljan sam svojim izborom. :presrecan:

Ja sam uzeo pre neki dana Probook 4535s....slicnih su konfiguracija, isto tako mislim da je OK kupovina.

Evo da podelim sa svima i negativno iskustvo: pre neki dan HP 4535s je sam od sebe prestao da radi.

Na power taster odgovara samo blinkanjem Caps Lock-a. Ruku na srce, citao sam na netu da je bilo falicnih modela, i da HP u poslednje vreme ima problema sa maticnim plocama u laptopovima.

Cim sam serviseru u ovlastenom servisu naveo proizvodjaca i model-kao iz topa je ogovorio maticna.....

Elem, otisao je u servis. Znaci VEROVATNO cekam zakonskih 45 dana :twisted:

P.S: izabrao sam ALU HP(kao najobicniji ljaljan, doduse ne zbog izgleda nego iz prakticnih razloga), a obacio Acer...mislim da cu se kajati.... :uplakan:
What i do for the livin'? I live for the livin'.
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Tehnika je to. Svaki moze da crkne.

Ja imam sluzbenog HPa 4 godine i jace, i eno ga, radi kao sat. Od toga, prve dve godine je radio non stop umesto desktopa... Jedino mu je baterija oslabila. Kolega sistem admin, kojem se kroz ruke proslo xxx laptopova, imao je jednog kao sto je moj (samo ga je ranije kupio) i kada je doslo vreme da ga menja, uzeo je opet HP, i to taj alu i5. Za sada je OK, a skoro je non stop u funkciji, ili na terenu, ili u kancelariji (nece desktop), ili kad ode kuci...

Recimo, ne znam nikoga ko ima FujitsuSiemens laptop, a da mu nesto nije crklo. Moje kolege "tehnicari" ne vole ni na slici da vide Toshibu. Od gomile prodatih Dell-ova, vrlo mali broj se pojavi na servisu (slicno je i za HP). Sa druge strane, vi verovatno znate nekog ko se kune u FS ili Toshibu, a i nekoga kome je DELL crkao... Jednostavno, sve zavisi od primerka. Naravno da sve ima svoj kvalitet i cenu, ali uvek postoje crne (ili bele) ovce.
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

pa pazi sve zavisi od serije do serije, npr imalo je masa serija MSI laptopova, koji su imali vrh ponude HW za dato vreme/novac, ali su se pregrevali u pm. i izazivali otkazivanje grafike/ploce...

ali zato veeeelika vecia fujicu laptopova je zesci krs. to vam iz iskustva kazem.

sto se tice sigurnosti(najmanje verovatnoce kvara) jesu acer,dell, lenovo.
Slika
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Re: Одг: Računari

Post od Saša »

Ja imam baš suprotno iskustvo. Jeftini Fujitsu Siemens šljaka kao sat više od pet godina (jedino što je stvarno siromašan po pitanju raznih ulaza i opreme), a skupom Dellu donetom iz USA crkne matična ploča posle 20 dana. Nema čvrstog pravila, kako ti se šta zalomi... Trenutno imam neku Toshibu Sattelite "for Adriatic region" - bežite od uređaja sa tom oznakom, sranje žešće. Baterija crkla (odjednom) posle godinu dana, adapter stalno zahebava, lemio sam mu kabal već tri puta, sav je umotan izolirkom, a onda je počeo da zeza i deblji deo kabla sa druge strane što se ištekava iz adaptera, pa sam morao kupiti drugi kabal. Plastika takođe očajna, USB ulazi klimavi pa moram da držim rukom kabal ili ga opteretim nečim da perferija šljaka. A uopšte nije tako jeftin laptop (duplo skuplji od pomenutog Fujitsua). Neverovatno na čemu štede. CD sa drajverima naravno ne daju (preinstaliran Windows je mislena imenica) pa se ti akaj po sajtovima i traži odgovaajuće i kompatibilne. Sramota za takav brend. :(

Tapatalk
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:

Post od nikaragva »

A jbg, bas sam se nameracio da odem u rodic u kupim neki toshiba satelit :)
Jel moguce da svi imaju "for adriatic region" oznaku koji su kod nas?

Ne mogu da verujem da prave takva sranja i takve ustede. Pa ako sam uzeo laptop, prvo sto ocekujem da radi jesu punjac, baterija, tipke da se lepo pritiskaju, mis lepo da radi to svi mogu da naprave, pa tek onda perfomanse. Kada mi neki taster lepo ne radi, dodje mi da ga razbijem o beton, jebe mi kakav je procesor unutra.
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Ne znam da li Toshiba jos uvek ima No matter what garanciju.
Ako ima, uzmes ga, pa ako zapne taster, razbijes ga i odneses na reklamaciju :kezo:
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:

Post od nikaragva »

Ima, pise na reklami "No matter what", a i pitao sam se sta im je to :)

Sto se tice brendova, vrlo lepo iskustvo imam sa acerom. Sve je radilo odlicno, sad mi zao sto sam ga prodao.
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:

Post od Paja »

Ima i dalje, ili je bilo do re neki mesec kada sam je ja kupio.
Nemam zamerki na Toshiba lap top iako je "made for adriatic region" osim nedostatka diska sa drajverima. Mada je moje iskustvo sa predhodnim DELL-om slično. Kada sam ga kupio dobio sam disk sa drajverima za Win 7, ali ne i sa drajverima za XP, pa sam morao da idm do uvoznika da mi narežu drajvere.
Odgovori