Pušenje ili zdravlje
- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
Re: Pušenje ili zdravlje
Jeeste, lud sam, pa da posle ja budem kriv 

- methane.master
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
- Garaža: Clio III ph2 1,2 16V
Da taj nije takođe među viđenijima na jednom forumu o automobilima?Uroš S. napisao: Jbt u Palati pravde jedan viđeniji BG advokat viri iz WC-a i čadi pljugicu, ja izneverovo

Širim haos!
Bicikli voli?
- methane.master
Ja sam naveo konkretan primer skole (vrtica, osnovne i srednje skole - zajednicki kompleks) gde ide moje dete i gde poznajem zaposlene i ceo sistem.Xepoj87 napisao:Gluposti... Pa u privatnim skolama se najvise pusi i najvise tolerise. Puse djaci sa profesorima iza skola... Cuj, represija u srpskim privatnim skolama... Mozda u nekom tamo Londonu![]()
Tamo smo doziveli da poznaniku koji je zapalio cigaretu u dvoristu, pridje obezbedjenje i zamoli ga da ugasi.
Ali ne samo zbog te situacije, evo konkretno za taj objekat bas tvrdim da je nemoguce da iko pomisli da zapali cigaretu, a pogotovo ne deca.
Medjutim, naravno da to nije nikakva garancija da dete sutra nece biti pusac. Medjutim, meni kao roditelju itekako znaci.
Ako ga ja kod kuce usmeravam na svoje nacine da ne bude pusac, dajem mu licni primer, ako kod velike vecine nasih kucnih prijatelja nema pusenja... i onda provede u skoli svaki dan 9-16h, pa ide na ostale aktivnosti (jezici, sport...)... realno mu ne ostaje bas mnogo prostora za "gluposti".
Iako opet ponavljam da i pored svega toga nema garancije da opet nece biti pusac, iako cu ja dati sve od sebe da ne bude tako.
Iz tog razloga bi podrzao da se u svim skolama podigne taj stepen represivnih mera usmerenih na pusenje u skolskom krugu.
Uvek ce biti provesora koji se ne pridrzavaju pravila, uvek ce medju decom biti "mangupa" koji ce se kriti ili cak onih koji uopste nece da se kriju i ne haju za kaznama.... ali opet kada bi se ozbiljnije pristupilo tom problemu itekako bi moglo da se utice.
Bando nisam ja.
Neka uspeju da u srednjim iskorene pušenje u učionicama i toaletima i biće neopevan uspeh.
Neka uspeju da u srednjim iskorene pušenje u učionicama i toaletima i biće neopevan uspeh.
Pa naravno da ce roditeljima da se kaze da ugase... Nije ta tolerancija pusenja javna, vec interna stvar.
U sustini ne sme, ali to niko ne primenjuje, prvi profesori i administracija.
Sent from my Sony
Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
- TDI
- Banned
- Pridružio se: 12 Dec 2014, 00:52
- Garaža: VW Passat B5.5 Variant
Vrh pušačke nesvesti je kada vidis zenu u drugom stanju ili porodilju da duvani. A to, da se ne lazemo, nije retkost.
Opet ponavljam, ogradio sam se samo na jedan objekat gde bas 100% tvrdim da je nemoguce zapaliti cigaretu u celom kompleksu, ni zaposleni ni deca, i meni se to licno svidja.Xepoj87 napisao:Pa naravno da ce roditeljima da se kaze da ugase... Nije ta tolerancija pusenja javna, vec interna stvar.
Samo mislim kad bi bilo volje da bi i ostali mogli da podignu taj nivo zabrane na visi nivo. Medjutim problem je sto to ne odgovara znacajnom procentu i onda se i ne bakcu mnogo oko toga.
- Vladapetr
- Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
- Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT
Ma daj prestani da lupetaš, kojem procentu ne odgovara pa se zato ne bakću!? Kod mene su pušači možda 20% zaposlenih, svi rukovodeći su zakleti anti-pušači, domar i čuvar takodje ne puše i zajedno sa dežurnim nastavnikom brane deci da puše u dvorištu. I opet im ništa ne možeš jer se za opomene i sitne ukore ne potresaju ni malo, a za veće ukore i kazne je propisana procedura i papirologija takva da bih ako krenem danas možda do juna uspeo nekome da spustim ocenu iz vladanja na manje od 3, i to jedino ako bi klinac sve vreme do tada nastavio da pred svima purnja u dvorištu.
Deci su danas uzori magarci iz okoline kojima je životni moto "radi šta hoćeš, ko hebe zakon" i tu bez brzih mera represije nema pomoći.
Deci su danas uzori magarci iz okoline kojima je životni moto "radi šta hoćeš, ko hebe zakon" i tu bez brzih mera represije nema pomoći.
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
- Ivan
- Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
- Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,
Nepusac sam, pa mi uopste ne smeta ako neko zapali kod mene u kancelariji ili kuci u dnevnom boravku.
Dokle god je veci i dobro ventiliran prostor nema problema, pa cak ni u restoranima mislim da mi nikad nije zasmetalo.
Jedino mi smeta u autu od pusaca ili u klubovima jer ima mnogo vikend pusaca sto puse u izlasku, pritom vidim mnogima stoji ona cigara i dimi se na pepeljari, mislim uzmi i popusi, razvlace cigaretu 20-30m pa onda zapale odma novu jer nisu par dimova povukli i stalno tako.
Послато са GT-N7100
Dokle god je veci i dobro ventiliran prostor nema problema, pa cak ni u restoranima mislim da mi nikad nije zasmetalo.
Jedino mi smeta u autu od pusaca ili u klubovima jer ima mnogo vikend pusaca sto puse u izlasku, pritom vidim mnogima stoji ona cigara i dimi se na pepeljari, mislim uzmi i popusi, razvlace cigaretu 20-30m pa onda zapale odma novu jer nisu par dimova povukli i stalno tako.
Послато са GT-N7100
http://www.youtube.com/watch?v=x7FCYQLzRSs
- Vladapetr
- Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
- Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT
Jedan pogled na e-cigaretu i sve je jasno. Ovakvih primera u Americi ima koliko voliš, njihovi vaperi su maksimalno naloženi na neke monstruozne performanse, ispuštanja oblaka dima itd... Zato sami motaju grejače na neke preterano male otpore (na granici kratkog spoja) i prže ih do maksimuma. Koliko vidim sa snimka, koristio je mehanički mod koji je u stvari samo metalna tuba sa prekidačem u koji se ubaci baterija. Ovi modovi nemaju baš nikakvu zaštitu od kratkog spoja ili preteranog zagrevanja baterije, predvidjeno je da ih koriste oni koji znaju šta rade. U praksi ih često koriste paljevine koje ne poznaju ni najosnovnije zakone fizike pa ne kupe čak ni bateriju koja može da podnese tolike struje pražnjenja, nose ih u džepu sa ključevima i sitnim novcem, itd...
Poslužiće ovaj slučaj, ali na žalost ne da bi naučio pameti one koje bi trebalo.
Poslužiće ovaj slučaj, ali na žalost ne da bi naučio pameti one koje bi trebalo.
There are 10 kinds of people in the world:
Sve je to glupost. Postoji milion boljih načina da se češeš gde te svrbi od cigareta.
Tapatalk
Tapatalk
- methane.master
Scuderia napisao:http://www.youtube.com/watch?v=x7FCYQLzRSs
Bokte, ovo u crtanim filmovima, sa onim tompusima što eksplodiraju.

Inače, neevezano za ovo, dok sam pušio, mogao sam da se tuširam sa cigaretom a da se ne ugasi.

Širim haos!