Letnje gume
Re: Letnje gume
Semperit je klasu iznad Barum, a ne bi trebalo da je puno skuplji. Takođe Coning (Continental grupacija).
Tapatalk HD
Tapatalk HD
treba mi pomoc oko izbora guma
dimenzija je 255/35 R19... sta preporucujete izmedju conti sc5, mischelin PS3, dunlop sport maxx GT, pireli(ne secam se modela) i bridgestone(opet sam zaboravio model)
jel ima neko iskustva sa uniroyal rainsport 2... imam ih dosta jeftinije od gore navedeni

dimenzija je 255/35 R19... sta preporucujete izmedju conti sc5, mischelin PS3, dunlop sport maxx GT, pireli(ne secam se modela) i bridgestone(opet sam zaboravio model)

jel ima neko iskustva sa uniroyal rainsport 2... imam ih dosta jeftinije od gore navedeni

Od tih sam vozio michelin ps3, i pirelli, drugar ima uniroyal rainsport 2...conti poznajen sc3 a dunlop sport maxx bez gt....od tih je uniroyal najslabija, ali nije slaba, posebno po kiši. michelin je vrlo dobar po kiši po suvome malo lošije ( ali još uvek vrhunske), dunlop je bolji po suvome nego michelin ali lošiji po kiši, pirelli ti je tu negde izmedju ali najduze traju.
- Gaginh0
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
- Garaža: Nemam garažu :(
Koja je meni adekvatna guma 17", a da nije fabricki preporucana 215/40/17?
Jel bi tu moglo da se natakne npr. 205/45(50)/17?
Napomenjem da 215/45/17 ne mogu jer cesu o prag...
Jel bi tu moglo da se natakne npr. 205/45(50)/17?
Napomenjem da 215/45/17 ne mogu jer cesu o prag...
205 40 17, eventualno 205 45 17, serijsko na škodi u 17 cola
Svašta može da se natakne. 

- Gaginh0
maniaxx - ok, hvala, da znam za ubuduce. 
paja - ali striktno otvor rupe mora da bude 17", inace ne moze da...

paja - ali striktno otvor rupe mora da bude 17", inace ne moze da...

Jašta bre.
Vidi vako može i 205/40 i 205/45 U prvom slučaju je manje odstupanje (1,35%), ali je i u drugom slučaju odstupanje u granicama prihvatljivog (2%)
Uzmi koja je jeftinija, ali bih ja išao na 205/45 jer je deblja.
205/50 ne može.
Vidi vako može i 205/40 i 205/45 U prvom slučaju je manje odstupanje (1,35%), ali je i u drugom slučaju odstupanje u granicama prihvatljivog (2%)
Uzmi koja je jeftinija, ali bih ja išao na 205/45 jer je deblja.
205/50 ne može.
- Gaginh0
E jbg, 205/50 je najjeftinija od svih varijanti gore navedenih, ali ne moze...
Nabrzaka sam pogledao po nekim sajtovima, razlika izmedju 205/40 i 215/40 je 500-1000 din po gumi, onda bolje da stavim lepo fabricku dimenziju pa nece biti odstupanja.
Te gume po default-u ne mogu puno da predju zbog svog profila (tako sam cuo), a najjeftinija kombinacija mi je da uzmem mrtvi Bravuris 2 (oko 11500din).
Ove sto su sad napred mogu jos ovu sezonu, imaju 3-4mm sare, ali ako ne prodam auto do kraja ove godine necu smeti ni da ih namontiram na prolece 2013.

Nabrzaka sam pogledao po nekim sajtovima, razlika izmedju 205/40 i 215/40 je 500-1000 din po gumi, onda bolje da stavim lepo fabricku dimenziju pa nece biti odstupanja.
Te gume po default-u ne mogu puno da predju zbog svog profila (tako sam cuo), a najjeftinija kombinacija mi je da uzmem mrtvi Bravuris 2 (oko 11500din).
Ove sto su sad napred mogu jos ovu sezonu, imaju 3-4mm sare, ali ako ne prodam auto do kraja ove godine necu smeti ni da ih namontiram na prolece 2013.

2014. 

- Gaginh0
Bolje da si mi dao neku utehu nego sto mi trazis greske 

- nuk
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
- Garaža: Renault Espace 2.0dCi
- Kontakt:
U vinu trazi utehu 
Sent from my Nexus 7 using Tapatalk HD

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk HD
Pa tešim te. Vidiš da te dve možeš da voziš do 2014. 

ja najvise volim conti pa bi mogao da kazes neko misljenje od sc3... ne znam kako ali se i taj model jos prodaje iako je izasao sc5maniaxxx napisao:Od tih sam vozio michelin ps3, i pirelli, drugar ima uniroyal rainsport 2...conti poznajen sc3 a dunlop sport maxx bez gt....od tih je uniroyal najslabija, ali nije slaba, posebno po kiši. michelin je vrlo dobar po kiši po suvome malo lošije ( ali još uvek vrhunske), dunlop je bolji po suvome nego michelin ali lošiji po kiši, pirelli ti je tu negde izmedju ali najduze traju.

ono sto mi je dosta bitno jel imaju neke od navedenih problema sa rupama da izlaze one loptice( mada ja pumpam na preko 3bara pa ne bi trebalo da bude problema)

znam da je uniroyal ispod premijuma, ali sam citao da je dosta ljudi zadovoljno a jeftinije su mi 280eura

- dag81
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
- Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
- Kontakt:
Ako su neke poznate po ''bubcima'' to su Conti, pa MIchelin. Najcesce se cepaju i najcesce imaju bubce.
Tu su ti Pirelli, Bridgestone, Dunlop najizdrzljivije.
Uniroyal Ok ali ono, mada voze ljudi na A6icam 3.0TDI i Tigar Wintere, tako da je Uni premija, za neke.
Dunlop GT da znas da drzi odlicno i da se trosi brze. Michelin i dalje stojim iza svoje price, misljenja, prakse da su u poslednje vreme dosta lose(ispucalost), Conti SC5 nisam vozio ali sam cuo od jednog drugara sto ih vozi da je bas zadvooljan iako kaze da je generalno najzadovoljniji bio sa Michelinom PS2 vise ga nema(trajanje mu je ponajveci plus mada je i PS3jci ali sara je jedno ostatak gume drugo).
Pirelli P Zero Rosso asimmetrico ako gledas ne preporucujem, jeste da odlicno drzi po suvom, ali dosta tvrda, trosi se po sredini, po kisi nista posebno.
Od Bridgestona gledaj novi model S001, RE 050A odlicna ali se ''ljusti brzo'' ne treba ti za auto sa tolikko konja koliko ti imas.
Uglavnom sta god uzeo neces pogresiti.
Konkretno ja bih isao od nabrojanih ovim redom 1.Bridgestone S001, Dunlop RT ili GT, 2.Conti, 3.Mich, 4.Pir, 5.Uni
Tu su ti Pirelli, Bridgestone, Dunlop najizdrzljivije.
Uniroyal Ok ali ono, mada voze ljudi na A6icam 3.0TDI i Tigar Wintere, tako da je Uni premija, za neke.
Dunlop GT da znas da drzi odlicno i da se trosi brze. Michelin i dalje stojim iza svoje price, misljenja, prakse da su u poslednje vreme dosta lose(ispucalost), Conti SC5 nisam vozio ali sam cuo od jednog drugara sto ih vozi da je bas zadvooljan iako kaze da je generalno najzadovoljniji bio sa Michelinom PS2 vise ga nema(trajanje mu je ponajveci plus mada je i PS3jci ali sara je jedno ostatak gume drugo).
Pirelli P Zero Rosso asimmetrico ako gledas ne preporucujem, jeste da odlicno drzi po suvom, ali dosta tvrda, trosi se po sredini, po kisi nista posebno.
Od Bridgestona gledaj novi model S001, RE 050A odlicna ali se ''ljusti brzo'' ne treba ti za auto sa tolikko konja koliko ti imas.
Uglavnom sta god uzeo neces pogresiti.
Konkretno ja bih isao od nabrojanih ovim redom 1.Bridgestone S001, Dunlop RT ili GT, 2.Conti, 3.Mich, 4.Pir, 5.Uni