Sad slušam na vestima, večeras oko 19.30 na ibarskoj, kod Lazarevca, poginule 3 osobe. Jutros kod Požege poginule dve devojke, sestre. Crn dan na našim putevima danas.
Uf, slušam vesti i ostajem zatečen...poslednja dva dana po dvoje-troje poginulih.
Ova vrućina definitivni utiče kao i ekstremna zima...pažnja opada i eto šta se dešava....
Ako je verovati Blicu da je Mazda išla cik cak suludom brzinom, onda to nema veze sa vrućinom. To je čista ljudska glupost koja je rezultira smrću troje ljudi, za sada.
Ludaka ima svuda, mene počinje da hvata strah od vožnje, i po BG i van BG.
Ali zato policija bar radi svoj posao, sačekuje na kružnom putu ispod Transporta one koji nemaju upaljena svetla, a 300m dalje u Jerkoviću patrola piše kazne za pešački.
Uh, prošao Ibarskom nekih pola sata - sat pre nesreće...
Mnogo se opasno vozi, krajnje je vreme da se na magistrali zavede red. Imao sam i ja opasnu situaciju, izašao sam da obiđem kamion, koji je na pola mog obilaženja krenuo da obilazi vozilo ispred, jedva sam se sklonio da me ne pokosi sa puta... Posle sam ga usporavao koliko god sam mogao, nervirao se, hteo da mene obilazi vrlo nerezonski...
Nervozna smo nacija, svi sviraju, deru se, ne poznaju propise, vozi se brzo... Vreme je za policiju... Pa svako od nas kad ode do Zlatibora i nazad bude nekoliko puta ugrožen ili vidi neko divljanje. Zašto policija ne krene da se voza tamo vamo i odere SVAKOGA ko krši zakon, pa bismo se malo opametili... Evo kroz Ljig se zna da uvek ima policije i tamo se vozi 50 i ne dešavaju se problemi. Tako da dok se ne opametimo policiju svugde namestiti i ubaciti barem 10 vozila na magistralu da se vozaju i sankcionišu sve prestupnike.
Za ove devojke iz Požege sam čuo da su volele da voze žestoko taj Tojotin džip... Neka im je svima laka crna zemlja i pod hitno uvesti ozbiljnu kontrolu saobraćaja jer ovako ne može.