Prvi faktor je naravno da mi prija boravak na nekom mestu. U cg nisam bio 4 godine, poslednji put sam isao avionom. Ali kad cujem kakvo je cimanje put automobilom do tamo, odmah mi deluje da se ne isplati na nedelju dana ici. Ne volim da negde stizem izmrcvaren. U cg mi se dosta stvari ne svidja ali i ima dobrih tacaka, pa je ok jednom na par godina svratiti malo radi promene. Na primer becici su mi bas kulturica mesto, kao i za kupanje ono ostrvo naspram budve, zatim kotor, itd.Heinz napisao:Valjda ima još neki faktor za godišnji osim ravnosti asfalta i pravog puta.
Drugi faktor mi je i kakav je put, koliko se putuje i koliko je koncentracije potrebno, narocito ako samo ja vozim, jer imam problema sa vratom i vratnim misicima, pa mi ne prijaju duze voznje iz vise razloga (posle dugih voznji i sedenja u istom polozaju osecam umor i ukocenost na tom predelu i opadne mi koncentracija).
Varijante 6 sati autoputem do mora su mi idealne. Krenes oko 6 ujutru i vec posle podneva si na na plazi, odmoran i opusten.