Grčka
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Re: Grčka 2012
Meni je jedna od glavnih prednosti Grčke u odnosu na Crnu Goru što možeš lako i brzo da pređeš na suprotnu obalu ako na tvojoj duva vetar. Naravno pričam o ostrvima i poluostrvima, ako si u Paraliji onda baš i nemaš nekog izbora. Još mi je u glavi kad sam to osetio prvi put na Tasosu pre nekih 8 godina. Otišli jednom na neku plažu, voda je bila savršenstvo - mirna, kristalno čista. Sledećeg dana ispričamo to prijateljima i oni krenu sa nama. Kad tamo - ni nalik onom od juče jer je dunuo neki vetar i doneo razne travuljine. Samo smo seli u kola i otišli na drugu stranu ostrva koja je tad bila u zavetrini.
- codemaker
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31
- Garaža: Audi A6 C6 2.0 TDI (2008)
To govoriš o benzinu?Ogi napisao:Steta je doci u Grku a ne sipati V-POWER na SHELL-u, to sam i uradio danas, doduse ne malo zbog urnebesne cene od 1,93 evra po litru, sipao sam za 30 evrica, sutra se vracamo za Beograd. Sipao sam V-POWER 97 (nisam ni znao da ovo ima).
V-POWER diesel je značajno jeftiniji, 2. septembra sam sipao za 1.56€ litar
Naravno da pričam sam sa sobom... I meni je ponekad potreban savet stručnjaka.
( Crtice iz života jednog srpskog programera )
-
- Banned
- Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
- Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017
Aha, o benzinu. Doduse, ovo je neka leva pumpa, u urbanijim mestima je sigurno jeftinije.
- codemaker
Shell pumpe imaju skoro pa identične cene tih V-POWER goriva i u manjim mestima. Proverio ove godine kad sam se vraćao iz Sparte preko Korinta pa onda starim putem prema Patri. Usput prošao pored najmanje 6-7 Shell pumpi i na svakoj video identičnu cenu V-Power dizela (benzin nisam zagledao)
Ostala goriva, koja nemaju ono V-POWER u nazivu, jesu generalno jeftinija nego na autopuutu.
Ostala goriva, koja nemaju ono V-POWER u nazivu, jesu generalno jeftinija nego na autopuutu.
-
- Banned
Milose, usao sam u Srbiju, nema guzve na granicama.
-
- Banned
Juce sam se vratio iz Nikitija.
U putu je sve proslo ok, ne racunajuci katastrofalno stanje istog.
Guzve, kao sto sam napisao, nije bilo, osim naravno u Beogradu.
Moram ponovo da se osvrnem na puteve.
Onaj put kada u Grckoj kada se izadje na pravac prema Evzoniju, pa to je katastrofa, ima mnogo rupa a na par mesta se onako preko citave trake skinuo gornji sloj asfalta... nemoguce je izbeci... zakljucak, strana prema izlazu iz Grcke je mnogo losija nego ona kada se udje ali obe su katastrofalne.
Makedonija, pa od nje je stvarno i Bog digao ruke.
Strana prema Srbiji je mnogo, mnogo gora od one prema Grckoj.
Mislio sam da je to nemoguce.
Imajuci u vidu vaznost puta, kategorizaciju, odgovorno mogu da potvrdim da se radi o najgorem putu po kome sam ikada vozio.
Neverovatno mi je da neko uopste ima obraza da taj put drzi u tom stanju, kako im EU ne zapreti, pa to je put od medjunarodnog znacaja?
Toliko brda, neravnina, skakaonica (bukvalno), rupa, ispucalog asfalta, nema ni na najgorem seoskom putu.
Video sam jednu rupu, srecom izbegao sam je, bukvalno ogromna darna rupa izmedju leve i desne trake dubine tocka... tu ko upadne moze i da pogine a havarija na automobilu je neminovna... najsmesnije od svega mi je sto su wanna be autoput nazvali po ubogom Alexandru Makedonskom koga svojataju i oni i Grci a covek se okrece u grobu... ej, takav seljacki put nazvati po takvom vojskovodji, to mogu samo Makedonci...
U Srbiji, strana prema BG-u je mnogo bolja od suprotne.
Cepao sam oko 150 po cajgeru a u momentima kada zena zazmuri ili trepne, i do 160, na kvarno.
Auto ide kao nevreme, jebiga, to je kvalitetan benzin, vala za nesto i Makedonija da valja...
Generalno, nakon ovog puta, ne bi bilo lose prekontrolisati trap jer postoji mogucnost da je nesto otislo.
Ponovno balansiranje guma je neminovno, sreca pa uskoro stavljamo zimske pa ovo nece biti neophodno.
Nisam puno presao, 1750km.
U putu je sve proslo ok, ne racunajuci katastrofalno stanje istog.
Guzve, kao sto sam napisao, nije bilo, osim naravno u Beogradu.
Moram ponovo da se osvrnem na puteve.
Onaj put kada u Grckoj kada se izadje na pravac prema Evzoniju, pa to je katastrofa, ima mnogo rupa a na par mesta se onako preko citave trake skinuo gornji sloj asfalta... nemoguce je izbeci... zakljucak, strana prema izlazu iz Grcke je mnogo losija nego ona kada se udje ali obe su katastrofalne.
Makedonija, pa od nje je stvarno i Bog digao ruke.
Strana prema Srbiji je mnogo, mnogo gora od one prema Grckoj.
Mislio sam da je to nemoguce.
Imajuci u vidu vaznost puta, kategorizaciju, odgovorno mogu da potvrdim da se radi o najgorem putu po kome sam ikada vozio.
Neverovatno mi je da neko uopste ima obraza da taj put drzi u tom stanju, kako im EU ne zapreti, pa to je put od medjunarodnog znacaja?
Toliko brda, neravnina, skakaonica (bukvalno), rupa, ispucalog asfalta, nema ni na najgorem seoskom putu.
Video sam jednu rupu, srecom izbegao sam je, bukvalno ogromna darna rupa izmedju leve i desne trake dubine tocka... tu ko upadne moze i da pogine a havarija na automobilu je neminovna... najsmesnije od svega mi je sto su wanna be autoput nazvali po ubogom Alexandru Makedonskom koga svojataju i oni i Grci a covek se okrece u grobu... ej, takav seljacki put nazvati po takvom vojskovodji, to mogu samo Makedonci...

U Srbiji, strana prema BG-u je mnogo bolja od suprotne.
Cepao sam oko 150 po cajgeru a u momentima kada zena zazmuri ili trepne, i do 160, na kvarno.

Generalno, nakon ovog puta, ne bi bilo lose prekontrolisati trap jer postoji mogucnost da je nesto otislo.
Ponovno balansiranje guma je neminovno, sreca pa uskoro stavljamo zimske pa ovo nece biti neophodno.
Nisam puno presao, 1750km.
Nas je policija skinula sa autoputa koji ulazi u Solun zbog ovoga http://www.blic.rs/Vesti/Svet/342724/Pe ... kod-Soluna i da nije bilo Grka koji su se provlačili nekim uličicama ne znam kako bi došli do Soluna sa sve navigacijom, ovako smo uspeli da se dokopamo aerodroma pa nazad na autoput. A vreme jeste bilo gadno i put klizav.
Inače, makedonski autoput ima jednu sjajnu osobinu, a to je da jedva čekaš da uđeš u Srbiju i voziš po našim putevima
Inače, makedonski autoput ima jednu sjajnu osobinu, a to je da jedva čekaš da uđeš u Srbiju i voziš po našim putevima

Ako neko putuje na Jonsko more Egnatiom preporuka je da svrati i ako ima mogucnosti prespava u Metsovu.
Gradic ili bolje receno selo je blizu auto puta, malo pre Janjine. Poslednjih nekoliko godina uvek idem u taj deo Grcke na letovanje i uvek mi je bilo interesantno ime grada koje sam vidjao na putokazima posto je bas atipicno za Grcku.
Prosle godine u povratku sa Kefalonije resimo da tu svratimo. Jedina info koju sam imao je sa jednog foruma gde sam na brzinu procitao "svratite, bicete iznenadjeni". I tako je i bilo. Nijednu sliku nisam video, nikakvu drugu informaciju. Nismo imali nameru da prespavamo (to smo planirali na Meteorima) medjutim posto smo stigli kasnije predvece ipak smo odlucili da ostanemo.
Kada smo dosli imali smo osecaj da smo se vratili najmanje 100 godina u proslost. Od samog mesta preko ljudi do hotela. Slike sve govore.

Cene u hotelima su slicne, oko 45-50 evra za prenociste sa doruckom za dve osobe. Na kraju smo platili 40 evra, spustio sam cenu jer smo prethodne godine pri povratku sa Zakintosa toliko platili prenociste sa doruckom u Delfima.
Cene u restoranima nisu bile nize od onih na Kefaloniji, mozda cak za nijansu vece.

Inace, koliko sam uspeo da primetim za to vreme koliko smo bili tamo turisti su bili samo Grci, video sam jedan auto sa rumunskim i jedan sa italijanskim tablicama.
Tamo smo videli i najvecu benzinsku pumpu u Grckoj, vidi se na slikama ispod.

Kada smo krenuli ka Meteorima nismo se vratili na auto put vec smo isli preko planine koja me je mnogo podsetila na našu Peštersku visoravan. Tu je najnormalnije naici na prizor sa donjih slika, ostecen put od poplava sa kravom koja se opusteno seta bez svog gazde.

Inace, ove godine smo svratili u Janjinu pri povratku sa mora i desila mi se nocna mora svakog turiste koji putuje dole svojim kolima, na pumpi su mi umesto dizela sipali bezolovni. Stao sam na Shellovu pumpu na mestu gde toce V-power (ali benzin) i rekao devojci koja je radila da mi sipa V-power dizel. Nisam odmah primetio da na toj pumpi nisu imali V-power dizel vec samo Fuel save dizel cija je tocionica bila malo izdvojena. Provalio sam tek kada sam video na aparatu skuplju cenu goriva. Gotovo istovremeno je gazda ili sef pumpe shvatio sta se dogadja i poceo da me umiruje kako ce da resi problem. Uzeo novo crevo, isekao ga, ubacio u rezervoar i spojio na kompresor i aparat za izvlacenje ulja iz motora. Izvukao je sve i pitao me da li znam koliko sam otprilike imao goriva u rezervoaru kada sam dosao. Rekao sam mu 10 litara, sipao je tih 10 l o svom trosku i pitao koliko zelim, naravno da sam napunio rezervoar iako sam planirao da prodjem malo jeftinije u Makedoniji. Ispali su Grci veoma korektni iako gazda i radnik koji mu je pomagao nisu znali ni rec engleskog, sporazumevali smo se tarzan engleskim.
Gradic ili bolje receno selo je blizu auto puta, malo pre Janjine. Poslednjih nekoliko godina uvek idem u taj deo Grcke na letovanje i uvek mi je bilo interesantno ime grada koje sam vidjao na putokazima posto je bas atipicno za Grcku.
Prosle godine u povratku sa Kefalonije resimo da tu svratimo. Jedina info koju sam imao je sa jednog foruma gde sam na brzinu procitao "svratite, bicete iznenadjeni". I tako je i bilo. Nijednu sliku nisam video, nikakvu drugu informaciju. Nismo imali nameru da prespavamo (to smo planirali na Meteorima) medjutim posto smo stigli kasnije predvece ipak smo odlucili da ostanemo.
Kada smo dosli imali smo osecaj da smo se vratili najmanje 100 godina u proslost. Od samog mesta preko ljudi do hotela. Slike sve govore.

Cene u hotelima su slicne, oko 45-50 evra za prenociste sa doruckom za dve osobe. Na kraju smo platili 40 evra, spustio sam cenu jer smo prethodne godine pri povratku sa Zakintosa toliko platili prenociste sa doruckom u Delfima.
Cene u restoranima nisu bile nize od onih na Kefaloniji, mozda cak za nijansu vece.

Inace, koliko sam uspeo da primetim za to vreme koliko smo bili tamo turisti su bili samo Grci, video sam jedan auto sa rumunskim i jedan sa italijanskim tablicama.
Tamo smo videli i najvecu benzinsku pumpu u Grckoj, vidi se na slikama ispod.

Kada smo krenuli ka Meteorima nismo se vratili na auto put vec smo isli preko planine koja me je mnogo podsetila na našu Peštersku visoravan. Tu je najnormalnije naici na prizor sa donjih slika, ostecen put od poplava sa kravom koja se opusteno seta bez svog gazde.

Inace, ove godine smo svratili u Janjinu pri povratku sa mora i desila mi se nocna mora svakog turiste koji putuje dole svojim kolima, na pumpi su mi umesto dizela sipali bezolovni. Stao sam na Shellovu pumpu na mestu gde toce V-power (ali benzin) i rekao devojci koja je radila da mi sipa V-power dizel. Nisam odmah primetio da na toj pumpi nisu imali V-power dizel vec samo Fuel save dizel cija je tocionica bila malo izdvojena. Provalio sam tek kada sam video na aparatu skuplju cenu goriva. Gotovo istovremeno je gazda ili sef pumpe shvatio sta se dogadja i poceo da me umiruje kako ce da resi problem. Uzeo novo crevo, isekao ga, ubacio u rezervoar i spojio na kompresor i aparat za izvlacenje ulja iz motora. Izvukao je sve i pitao me da li znam koliko sam otprilike imao goriva u rezervoaru kada sam dosao. Rekao sam mu 10 litara, sipao je tih 10 l o svom trosku i pitao koliko zelim, naravno da sam napunio rezervoar iako sam planirao da prodjem malo jeftinije u Makedoniji. Ispali su Grci veoma korektni iako gazda i radnik koji mu je pomagao nisu znali ni rec engleskog, sporazumevali smo se tarzan engleskim.
- Martin
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:38
- Garaža: 2021 Dacia Logan Comfort Eco-G
Woodoo, slike su lepe....
Lep ambijent, kao stvoren za odmor.
Nego, da li postoji neki znak ispred deonice koju je delimično odnela bujica sa nekog planinskog vrha - ono izgleda strašno, ko ne vodi računa, može lako ostati na tom delu puta...
A gazda pumpe je ispao korektan, nemam šta da prokomentarišem.
Ja i u Srbiji, a kamoli u inostranstvu imam naviku da obavezno obratim pažnju koje crevo radnik pumpe uzima i stavlja u auto....nisu ni oni uvek skoncentrisani na to što rade.

Lep ambijent, kao stvoren za odmor.
Nego, da li postoji neki znak ispred deonice koju je delimično odnela bujica sa nekog planinskog vrha - ono izgleda strašno, ko ne vodi računa, može lako ostati na tom delu puta...

A gazda pumpe je ispao korektan, nemam šta da prokomentarišem.

Ja i u Srbiji, a kamoli u inostranstvu imam naviku da obavezno obratim pažnju koje crevo radnik pumpe uzima i stavlja u auto....nisu ni oni uvek skoncentrisani na to što rade.
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Dobro si prošao. Benzin volim da sipam sam, a kod gasa nema greške.
Inače, slike ovog mestašca su odlične. Baš bi voleo da svratim nekad, sigurno je prelepo. Odličan info za one koji vole nešto drugačije.

Inače, slike ovog mestašca su odlične. Baš bi voleo da svratim nekad, sigurno je prelepo. Odličan info za one koji vole nešto drugačije.
Posetite www.garaza.rs !
Nije bilo znaka upozorenja, stekao sam utisak da se to desilo to isto leto sto ih naravno ne opravdava. Srecna okolnost je sto je to lokalni put sa veoma malo saobracaja.
- codemaker
I meni se ovog leta svidelo Metsovo. Bio sam tamo na samom kraju avgusta. Tolika je gužva bila za parking da sam odustao da nađem smeštaj. Nema parkiranja sem kad kreneš da izlaziš iz centralnog dela sela uzbrdo, ima dosta hotela/hotelčića ali mi se ne ide uzbrdo pa onda ako idem u centar, vraćam se uzbrdo.Woodoo napisao:Ako neko putuje na Jonsko more Egnatiom preporuka je da svrati i ako ima mogucnosti prespava u Metsovu.
Veoma je živopisno mestašce i rado bih u njemu proveo dan-dva. Možda van sezone da nađem smeštaj u centralnom delu (nema uzbrdice)
Odbilo me je to što je brate, tamo sve uzbrdo...
Baš zbog toga sam tog dana produžio ipak u Ioanninu.
To je istina, samo kad bi bilo ravno ne bi bilo interesantno. Kad smo dosli krenuo sam kolima dole, u centar, video kakva je situacija, jedva se okrenuo i nasao hotel malo iznad. Parking je bio ispod hotela, u podrumu. Nije bio mnogo daleko od centra, par stotina metara.
Super slike
Zanimljivo mestasce
Video sam tablu za Metsovo kada sam isao na Lefkadu

Zanimljivo mestasce
Video sam tablu za Metsovo kada sam isao na Lefkadu