Vazduhoplovi

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike

Re: Vazduhoplovi

Post od BAJKER »

zuzazu napisao: A replacement Boeing 737-300 registration YU-ANK reached Belgrade with a delay of 6 hours.
Ocigledno da Air Sustikla nema Abuseve slobodne pa koristi bivse Jat-ove 737ce.
Slika
zuzazu
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:13

Post od zuzazu »

Po mojim informacijama, Busevima malo - malo, pa nesto fali i zato se A.S. ne odrice Boinga tako lako jer im oni popunjavaju rupe u saobracaju.

Gasenje motora U Cirihu spada u incidente sto zahteva istragu, a o tome necemo nigde citati, izuzev ako ja ne napisem nesto na ovom forumu.

Вучићев режим обавезе Ер Србије претвара у јавни дуг који ће намирити државни буџет (читај народ)

http://www.srbijadanas.net/vucicev-rezi ... taj-narod/#" onclick="window.open(this.href);return false;
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Preneo sam tu vest u prikladnoj temi, bar smo dobili jelku džabe u Knezu.

Nego, kažu da im ljudi na održavanju skapavaju, rade po 13 sati dnevno i niko ne plaća prekovremeni i sl.
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Slika
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
zuzazu
Reactions:

Post od zuzazu »

Suštinski, Jat je bio ljuštura u koju je Etihadov menadžment trpao troškove-gubitke, svestan (s čvrstim pokrićem u ugovoru) da će ih platiti poreski obveznici Srbije.

Pa recimo, evo delića mogućeg spiska: zakup dva aviona, maintenance servis (tenički pregled), smeštaj 56 ljudi iz Etihada u hotelu Hajat (od juna prošle godine), nova garderoba osoblja Er Srbije, unutrašnje uređenje prvog aviona (rađeno u Lufthanzi), školovanje pilota i osoblja u Etihadu…

http://zokstersomething.com/2014/12/17/nebeske-podvale/

O ovome sam ja pisao na ovim stranicama pre godinu dana ili vise...
Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:50
Garaža: Peugeot 307 1.6 HDI

Post od cozmo »

Tacno tako.

A neki iz JAT-a (kapt Steva) su to pisali odmah, znalo se sve.
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
Heineken
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:34
Garaža: Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm-2 150, Opel Corsa D 1,4 FL

Post od Heineken »

https://www.youtube.com/watch?v=gI4jWYZLeHQ
zuzazu
Reactions:

Post od zuzazu »

cozmo napisao:Tacno tako.

A neki iz JAT-a (kapt Steva) su to pisali odmah, znalo se sve.
Jel mozes da postujes gde je Steva sta pisao? Meni nije poznato.
zuzazu
Reactions:

Post od zuzazu »

Evo kako izgleda putovati sa aerodroma koji je lider u regionu, aviokompanijom koja je lider u regionu...

U prizemlju aerodromske zgrade izmedju starog i "novog" terminala je VIP salon Aerodroma NT. Ispred njega stoji pripadnik obezbedjenja u plavim pumparicama i plavom sluzbenom dzemperu sa utokom oko pojasa. Na kulturnim aerodromima, ovo obezbedjenje je ili neprimetno ili obuceno kako treba, u odelu sa obaveznom kravatom i nema izgled buzdovancine osisanog na celavo...

Potom sam se uverio kako izgleda mehanizacija koja cisti pistu za deset minuta, kako se hvale, ali kada nije montirana za slikanje.

Slika

Veseli glasic je preko razglasa tacno u minut obavestio putnike da je otvoren gejt za let taj i taj, ali ni deset minuta od objave gejt nije bio otvoren, pa su i putnici i posada cekali da se radnici obezbedjenja aerodrome dovuku iz neke rupe ne bi li zapoceli posao kada treba. Ovo je stara boljka na aerodromu, i niko da je otkloni, pa bar deset godina ako ne i vise

Slika

Let u avionu Er Srbije je bio uzivancija. Od 120 putnika koliko moze da preveze a 319, u kabini je tacno bilo 24 osobe, racunajuci i kabinsku posadu.

Prazno napred

Slika

A prazno i pozadi

Slika

Sa ovim punjenjem kabine, pravo je cudo da "lider" pokriva i ovoliko destinacija. Neminovno ce propasti ako ne oduzmu dovoljno od penzionera da napune Rupu Bez Dna.

Slika

Konacno, listajuci neke novine koje sam pronasao u dzepu sedista ispred, a koje se obicno zovu "Ime Kompanije Tako i Tako Review" a ovde ih je bilo sramota da stave i taj prefiks "Air Serbia" - uocio sam i da lazu.

Lepo je edukovati putnike i ubediti ih u bezbednost prevoza avionom, ali nikako nije lepo lagati i obmanjivati, pogotovo ako je neko Sef Pilota. Ako laze Sef, sta li rade ostali?

Slika

Svako ko ume da koristi internet moze da sazna da turbulenciju nije moguce detektovati ako se golim okom po danu ne uoci da se ulazi u oblak vertikalnog razvoja, ili ako se ne prepozna na radaru, sto nije uvek moguce.

Evo kako to "bezazleno" izgleda. U pitanju je najcesca turbulencija - CAT (clear air turbulence) tj turbulencija vedrog vremena.

http://www.blick.ch/news/ausland/boeing ... 92969.html

Sletanje je bilo lepo i na vreme. Posada profesionalna.

Po izlasku iz aviona nekoliko puta sam proverio da li je pravi aerodrom, jer ako Sef laze...
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

https://www.youtube.com/watch?v=HmdWRYgLD3o
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

Bogami ovako je pre neki dan lelujao i EasyJet koji je sletao na Surčin.

Neko reče sreća što je Easy. ;)

Sent using Tapatalk
Širim haos!
Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:
Pridružio se: 19 Sep 2013, 19:52
Garaža: X-trail

Post od ljuba »

Evo u skoli moje cerke su ih vrbovali za avijaciju. Vazno je poceti na vreme sa 7 godina. Koliko su samo bili temeljni...
Prikačeni fajlovi
image.jpg
image.jpg (69.59 KiB) Pogledano 1113 puta
Heineken
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:34
Garaža: Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm-2 150, Opel Corsa D 1,4 FL

Post od Heineken »

Tako se to radi u ozbiljnim drzavama...
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Zuzazu koliko uopste sneg na pisti smeta avionu u kretanju po pisti?
On nema pogon na tockovima i ne skrece tockovima?
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike

Post od BAJKER »

Po pisti skrece tockovima, tacnije prednji tocak(ovi) mu je za skretanje levo-desno.
Slika
Odgovori