Zimske gume - da ili ne?
- Ji 4Tze
- Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
- Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain
Re: Seat Leon 1.2 TSI 110KS Mk3 FL 2017
Nije stvar nošenja nego cimatanja u vreme kad obično duva vetar i promenljivo je. Mene je to smaralo. Držao sam ih u Kemoimpexu, montaža sa balansiranjem bude oko 2-2,500 max. Cimanja 0. Još kulturno zategnu šrafove moment ključem, meni to sve znači. Da imam kuću s dvorištem/garažu, verovatno bih to radio sam.
Boringly average, but also perfect for school run mums
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Hotel za gume je za seka perse. Pravi muskarci to rade manuelno. 

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
U firmi gde brat radi nestale gume koje su čuvali u Kemoimpexu. Pa posle nije bilo te dimenzije ni novih... smaranje sa osiguranjem itd.
- passenger
- Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
- Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI
Moj post je vise asocirao na to da par njih ugine dok odnese par ne bas teskih stvari 20 metara.
U AT skladistenje guma je 50 eura. Usput receno, nisam koristio. Nekako sam uspeo da ih prebacim do auta
U AT skladistenje guma je 50 eura. Usput receno, nisam koristio. Nekako sam uspeo da ih prebacim do auta

''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
- igor_harris
- Pridružio se: 12 Jan 2017, 13:47
- Garaža: 2004 Mazda 3 (1.6CD)
Re: Zimske gume - da ili ne?
Slazem se. Na to bih dodao svoje neprijatno iskustvo sa vulkanizerima.
Jednom su mi izgrebali felnu na korsi, a jednom mi nisu dotegli srafove dovoljno. Popustili srafovi i poceo da tocak da lupa u krivinama, moglo je svasta da bude.
Tako da, to sto nisam vulkanizer ne znaci da cu losije odraditi posao od njih samih.
Naravno, treba imati mesto za skladistenje, ja ih drzim u garazi, ali i da moram da ih drzim na sedmom spratu u zgradi bez lifta opet bih sve sam radio.
Mozes i detaljno da utvrdis stanje kocnica, pogledas malo delove trapa, ocistis sta mozes, drugim recima, pruzis malo paznje i ljubavi svom vozilu.
Jednom su mi izgrebali felnu na korsi, a jednom mi nisu dotegli srafove dovoljno. Popustili srafovi i poceo da tocak da lupa u krivinama, moglo je svasta da bude.
Tako da, to sto nisam vulkanizer ne znaci da cu losije odraditi posao od njih samih.
Naravno, treba imati mesto za skladistenje, ja ih drzim u garazi, ali i da moram da ih drzim na sedmom spratu u zgradi bez lifta opet bih sve sam radio.
Mozes i detaljno da utvrdis stanje kocnica, pogledas malo delove trapa, ocistis sta mozes, drugim recima, pruzis malo paznje i ljubavi svom vozilu.

A mozes i to vreme da iskoristis za nesto korisnije
.
Šta se tiče trapa, ustvari se ne sečam da li sam ikada radio sređivanje trapa, a zato centriranje ponekad i 2-3 puta u sezoni.

Šta se tiče trapa, ustvari se ne sečam da li sam ikada radio sređivanje trapa, a zato centriranje ponekad i 2-3 puta u sezoni.
Potpuna besmislica je toliko frekventno centriranje trapa, ukoliko nisi pukao u neku rupu ranga lomljenja felne, ili automobil ima poznatu boljku sa trapovima. I jednom godišnje je preterano za automobil koji se normalno vozi.
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
- Gaginh0
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
- Garaža: Nemam garažu :(
Meni predstavlja zadovoljstvo menjanje seta felni. Pogotovo ako vracam letnje. Komsija ima pistolj i komoresor i svaki put me zove dda dodjem da promenim i ja necu, volim manuelno sve.
Ne znam da li treba da spomenem da sve zajdeno odvrnem/zavrnem/odnesem/iznesem iz podruma 48 guma godisnje.
Ne znam da li treba da spomenem da sve zajdeno odvrnem/zavrnem/odnesem/iznesem iz podruma 48 guma godisnje.

-
- Banned
- Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
- Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017
Znaci Conti TS860 je realno najbolja zimska guma koja moze kod nas da se kupi od ovih "civilnih" ?
Ja je imam u 205 55 16 i super sam zadovoljan...ali da li je najbolja, na to ne znam da ti odgovorim. Svakako nečeš biti razočaran njome.
Ali tema o zimskim gumama Maja...priceless
Ali tema o zimskim gumama Maja...priceless

Sada je dobro vreme za kupovinu, najbolja cena.
Ne kupuju se u novembru zimske kada svi navale
Ne kupuju se u novembru zimske kada svi navale

Ne, nego generalno najbolja _najbolja_ guma od svih guma koje se prave danas u većini normalnih putničkih dimenzija. Nažalost, ne postoji (još uvek) u mojoj dimenziji, te sam je u ovoj turi preskočio. Nije da se žalim, Gen-1 je odlična guma takođe.Ogi napisao:Znaci Conti TS860 je realno najbolja zimska guma koja moze kod nas da se kupi od ovih "civilnih" ?
Imao sam ove zime priliku da je vozim u svim uslovima. Od snega, leda, vlažnih kolovoza na svim temperaturama, pa čak i na -27C...drži fenomenalno u svim režimima vožnje. Verovatno ima još nekih zimskih guma sličnog kvaliteta, ali ih ja nisam vozio. Svaka preporukaOgi napisao:Znaci Conti TS860 je realno najbolja zimska guma koja moze kod nas da se kupi od ovih "civilnih" ?
- passenger
- Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
- Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI
Momci, vreme je da se uzmi zimske gume za Corsu. Za Kiu mi nije problem, standardna dimenzija 205 55 R16, ali za Corsu me muče neka pitanja. Trenutno je R16 195/45. Nema šanse da ću da se drmam cele zime sa tom dimenzijom. Malo bubrege da odmorim. Prelazim na R15, iako još felge nisam našao. I neću da plaćam 90-100 chf po gumi, pa nije to bemve
Šalu na stranu. Disk je 260 mm koliko sam odoka izmerio bez skidanje felge. Zanimaju me dve stvari:
- koliko sam gledao, najjeftinija guma je u dimenziji R15 je 195/50. Ako se spustim inč dole, mogu da se popnem sa 45 na 50?
- u toj dimenziji najprivlačnije su mi (jer su najjeftinije
) sledeće gume:
https://www.reifen-pneus-online.at/pkw- ... 50-15.html#" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.giga-reifen.at/search?vehic ... yCar=false
Išao bih do 55 eura po gumi, a tu se uklapa dosta guma. Evo nekih predloga, a sve koštaju od 50 do 55 eura:
Hankook Winter I-Cept Rs2 W452. Šara kao Alpin kod Mišelina:

Hankook Winter I-Cept Evo W310

Reifen Yokohama W-Drive V905

Premijum guma od Contia, Dunlop, Mišelina je 10-15 eura skuplja. Da l vredi davati 50-60 eura više za set?
Fala momci

Šalu na stranu. Disk je 260 mm koliko sam odoka izmerio bez skidanje felge. Zanimaju me dve stvari:
- koliko sam gledao, najjeftinija guma je u dimenziji R15 je 195/50. Ako se spustim inč dole, mogu da se popnem sa 45 na 50?
- u toj dimenziji najprivlačnije su mi (jer su najjeftinije

https://www.reifen-pneus-online.at/pkw- ... 50-15.html#" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.giga-reifen.at/search?vehic ... yCar=false
Išao bih do 55 eura po gumi, a tu se uklapa dosta guma. Evo nekih predloga, a sve koštaju od 50 do 55 eura:
Hankook Winter I-Cept Rs2 W452. Šara kao Alpin kod Mišelina:

Hankook Winter I-Cept Evo W310

Reifen Yokohama W-Drive V905
Premijum guma od Contia, Dunlop, Mišelina je 10-15 eura skuplja. Da l vredi davati 50-60 eura više za set?
Fala momci
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''