Letnje gume
-
- Pridružio se: 19 Apr 2012, 16:28
- Garaža: škoda octavia 1.9 tdi
Re: Letnje gume
Može li mi neko reći kakav je kvalitet kumho i nexen letnjih guma
Poslato sa HUAWEI VNS-L21 uz pomoć Tapatoka
Zavisi od modela. Najnovije nexen ugrađuju na VW tvorničko, a znamo da VW puno daje na dinamiku vožnje, kvalitetu i poznat je po poštenju (
).
Šalim se, gume su sasvim OK za normalnu vožnju a u nekim dimenzijama su drastično jeftinije od nekih poznatijih marki.
Slično važi i za kumho. Najnoviji modeli su OK.

Šalim se, gume su sasvim OK za normalnu vožnju a u nekim dimenzijama su drastično jeftinije od nekih poznatijih marki.
-
Imam ponudu od 40 eura sa montažom u dimenziji 195/65/15 ili ipak preko grane po godyearmaniaxxx napisao:Zavisi od modela. Najnovije nexen ugrađuju na VW tvorničko, a znamo da VW puno daje na dinamiku vožnje, kvalitetu i poznat je po poštenju ().
Koji model?
U toj dimenziji su razlike u ceni između top i prosečnih guma tako male da ne bih ni gledao ništa drugo osim top. ( goodyear nije top, ali pustimo to ).
U mojoj glupavoj dimenziji je npr razlika između nexen i michelin ps4 ravno 70 evra.....po gumi. A između nekog goodyeara i nexena je razlika npr 45 evra po gumi. To je več razlika kod koje se zamisliš.
U toj dimenziji su razlike u ceni između top i prosečnih guma tako male da ne bih ni gledao ništa drugo osim top. ( goodyear nije top, ali pustimo to ).
U mojoj glupavoj dimenziji je npr razlika između nexen i michelin ps4 ravno 70 evra.....po gumi. A između nekog goodyeara i nexena je razlika npr 45 evra po gumi. To je več razlika kod koje se zamisliš.
-
Razlika sa povratom pdv je 5 eura po gumi tacnije bez montaze godyear je 45 eura ne spadam u zahtevne vozače prelazim oko 10-12 hiljada godišnje sa octaviom prve generacijemaniaxxx napisao:Koji model?
-
- Pridružio se: 24 Maj 2017, 23:41
- Garaža: SEAT ATECA 2.0 CR TDI 190hp DSG 4Drive XCELLENCE
Najbitniji faktor je koliko se prelazi godisnje. Sa tom km si u optimumu za premum klasu jer ces ih voziti 4-5godina bez problema sa tom km.
Imam drugara koji napravi godisnje reda 60.000km i odavno je prestao da uzima premium jer na godisnjem nivou to bude fina razlika u ceni , jer puno prelazi i za 1 sezonu ih potrosi.
Imam drugara koji napravi godisnje reda 60.000km i odavno je prestao da uzima premium jer na godisnjem nivou to bude fina razlika u ceni , jer puno prelazi i za 1 sezonu ih potrosi.
Za 5 evra po gumi opet radije biraj goodyear, verovatno če se bolje drzati kad malo ostari.
ja nekomu preporucujem goodyear

ja nekomu preporucujem goodyear

Goodyear mi je uvijek bio smijesan naziv, ono dobragodina.
Послато са Redmi Note 4 уз помоћ Тапатока
Послато са Redmi Note 4 уз помоћ Тапатока
-
Znači ipak gody
Drugar ti vozi pogrešne gume.ddanijell napisao: 12 Apr 2018, 21:45 Najbitniji faktor je koliko se prelazi godisnje. Sa tom km si u optimumu za premum klasu jer ces ih voziti 4-5godina bez problema sa tom km.
-
Poznajete se?
Išao sa tastom prošli vikend da on uzme gume, kombinacija preko Uvca, 205-55-16 Hankook Ventus Prime 3, 45€ komad.
Sent from my NEM-L21 using Tapatalk
Sent from my NEM-L21 using Tapatalk
Heinz je očigledno mislio na potpuno pogrešnu logiku, matematiku, ekonomiju, nazovi to kako god želiš. Ko prelazi velike kilometraže, njemu je najjeftiniji kilometar sa premium gumom. Pritom svi drugi parametri gume su uvek bolji, vožnja ugodnija, bezbednija, itd.
-
Znam ja vrlo dobro sta je on mislio. Ne postoji pogresna guma, a po toj njegovoj logici svaka non-premium je pogresna.
Uostalom svako ima neku svoju matematiku, a neko ko prelazi 60-70kkm godisnje i probao i preimum i jeftinije gume smatram da ima dovoljno iskustva da je znao da proceni i izvede zakljucak posle niza godina koriscenja svakakvih guma sta mu je jeftinije na godisnjem nivou. Kao sto rekoh ne postoji pogresna guma vec pogresna misljenja i predrasude prema svemu sto nije premium, u prevodu cim je jeftino to mora da ne valja.
Uostalom svako ima neku svoju matematiku, a neko ko prelazi 60-70kkm godisnje i probao i preimum i jeftinije gume smatram da ima dovoljno iskustva da je znao da proceni i izvede zakljucak posle niza godina koriscenja svakakvih guma sta mu je jeftinije na godisnjem nivou. Kao sto rekoh ne postoji pogresna guma vec pogresna misljenja i predrasude prema svemu sto nije premium, u prevodu cim je jeftino to mora da ne valja.
Pa koja je to mizerna usteda u odnosu na predjenu km, na troskove odrzavanja, na gorivo, na pad vrednosti auta...1,2%?
To sto prelazis puno, ne znaci da si bio u vise situacija gde osetis sta znaci premium guma, od nekoga ko prelazi 20k godisnje.
Opste je poznato da na autu ne treba stedeti na 2 stvari, kocnicama i gumama, jer je na kraju to ono sto pravi razliku u kriticnim situacijama.
I sto vise prelazis, to su vise potrebne bolje gume, jer se verovatnoca da ces doci u neprijatne situacije eksponencijalno povecava.
To sto je tvon drugar resio da steka lovu, ne znaci da je to dobra i pametna odluka i da su odjednom Tigar i jos gori, magicno postali Continental.
Imam i ja drugara koji je uzimao jeftine gume, jer vozi brzo i brzi trosi gume, odu za sezonu, i ako prelazi samo oko 20k km godisnje. Pa sam mu stavio ruku na rame i rekao: "Ti si kompletan retard."
Dobar drugar i generalno jako inteligentan, ali ispadne glup kada stekanje pokusa da presalta u nesto drugo.
Sent from my SM-G935F using Tapatalk
To sto prelazis puno, ne znaci da si bio u vise situacija gde osetis sta znaci premium guma, od nekoga ko prelazi 20k godisnje.
Opste je poznato da na autu ne treba stedeti na 2 stvari, kocnicama i gumama, jer je na kraju to ono sto pravi razliku u kriticnim situacijama.
I sto vise prelazis, to su vise potrebne bolje gume, jer se verovatnoca da ces doci u neprijatne situacije eksponencijalno povecava.
To sto je tvon drugar resio da steka lovu, ne znaci da je to dobra i pametna odluka i da su odjednom Tigar i jos gori, magicno postali Continental.
Imam i ja drugara koji je uzimao jeftine gume, jer vozi brzo i brzi trosi gume, odu za sezonu, i ako prelazi samo oko 20k km godisnje. Pa sam mu stavio ruku na rame i rekao: "Ti si kompletan retard."
Dobar drugar i generalno jako inteligentan, ali ispadne glup kada stekanje pokusa da presalta u nesto drugo.
Sent from my SM-G935F using Tapatalk
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.