Zimske gume - da ili ne?
Re: Zimske gume - da ili ne?
Passenger, jel si razmisljao o nokian zimskim?
Послато са SM-G360F уз помоћ Тапатока
15" guma staje na bilo koju 15" felnu, ne samo Opelovu. Širina felne mora da odgovara gumi. Nađi tabelu na netu, a moguće da neki online tire size kalkulatori napišu i širinu felne.
Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
- igor_harris
- Pridružio se: 12 Jan 2017, 13:47
- Garaža: 2004 Mazda 3 (1.6CD)
Pa vidi koliko jota su felne, ali trebalo bi da moze.
-
- Banned
- Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
- Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017
Ja jesam. Sta predlazes ?mića napisao:Passenger, jel si razmisljao o nokian zimskim?
Nokian WR D3, moj komercijalista ih je vozio i bio prezadovoljan, pricam o predjenih 2k km nedeljno, ja ih nikada nisa imao pa ne mogu da prenesem iskustvo iz prve ruke, ali on ce ih opet uzeti kad potrosi, kaze, nije bucna na suvom, odlicna po mokrom i po snegu.
https://www.nokiantyres.com/tyres/suv-4 ... ter-tyres/
Treba videti i testovi sta kazu, mada verujem mu, nije neki tutuban za kola a i to mu je kancelarija
Gesendet von meinem VTR-L29 mit Tapatalk
https://www.nokiantyres.com/tyres/suv-4 ... ter-tyres/
Treba videti i testovi sta kazu, mada verujem mu, nije neki tutuban za kola a i to mu je kancelarija

Gesendet von meinem VTR-L29 mit Tapatalk
- igor_harris
- Pridružio se: 12 Jan 2017, 13:47
- Garaža: 2004 Mazda 3 (1.6CD)
Ja sam imao WR G2 i nisu bile katastrofa, ali recimo za nijansu bolje od Tigra. Sve u svemu, nisam bio zadovoljan.
Rekao bih po testovima i da je ova sada generacija mnogo uznapredovala, ili su jednostavno ulozili vise u marketing, treba probati...
Rekao bih po testovima i da je ova sada generacija mnogo uznapredovala, ili su jednostavno ulozili vise u marketing, treba probati...
-
- Banned
- Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
- Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017
WR D3 je super ocenjen da tyrereviews, D4 dosta losije.
Dag, nabavljas li ove ? Da li se D3 I dalje proizvodi ? Koja je razlika u ceni u odnosu na Conti TS860 ? Imas li varijantu da mi posaljes gume za BG kada dodje vreme ?
Dag, nabavljas li ove ? Da li se D3 I dalje proizvodi ? Koja je razlika u ceni u odnosu na Conti TS860 ? Imas li varijantu da mi posaljes gume za BG kada dodje vreme ?
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Ogi, to možeš na pp.
Ja isto moram već polako da razmišljam o zimuljama. Imam sad registraciju oko prvog pa posle da vidim šta ću, ali 90% da će biti Sava Eskimo 185/65/15. Ne znam ima li išta bolje u tom cenovnom rangu. Dunlop mi se vrhunski pokazao, ali razlika je 50e, ako ne i više za ceo set. Tako da biće Eskimo S3+, Frigo 2, Krisalp HP2, Winter i-cept RS2 ili slično. Kakva su iskustva?
Ja isto moram već polako da razmišljam o zimuljama. Imam sad registraciju oko prvog pa posle da vidim šta ću, ali 90% da će biti Sava Eskimo 185/65/15. Ne znam ima li išta bolje u tom cenovnom rangu. Dunlop mi se vrhunski pokazao, ali razlika je 50e, ako ne i više za ceo set. Tako da biće Eskimo S3+, Frigo 2, Krisalp HP2, Winter i-cept RS2 ili slično. Kakva su iskustva?
Posetite www.garaza.rs !
Ljudi se ne žale mnogo ni na onu Starfire, kako li beše ima, mislim na ex-Trayal fabriku
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Ne bih baš to. Kontam da bi pre uzeo Riken, mada na kraju poslušaću Ivana, on sigurno zna bolje.
Posetite www.garaza.rs !
Nokian je varao na testovima, gume koje su slali na test nisu bile iste kao one u prodaji. To je ono koliko mene sećanje služi, samo se ne znam koje tačno, i da li su zimske ili all-season bile u pitanju.
- passenger
- Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
- Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI
Jesam. Gledao sam testove svih guma od 50 do 70 eura. Na kraju mi je bilo dosta, pa sam odlučio da uzmem TS860, jer sa njima nema greške. Jeste malo glupo na Corsu stavljati set od 300 eura, ali nekad i supruga vozi Corsu (prvo je bila zamisao Corsa za nju, ali je Kia sigurniji, pouzdaniji auto i lakše se vozi). Dosta prelazim km, pa smatram da bi trebalo imati dobru gumu. Lakše mi je da dam jednom u 2,3 godine nešto para više, nego da razmišljam da l sam pogrešio sa odabirom.mića napisao:Passenger, jel si razmisljao o nokian zimskim?
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
TS860 je trenutno najbolja zimska guma. Ni najmanje prostora nisi ostavio za grešku, prema tome, ne traži dalje ako postoji dimenzija.
- Gaginh0
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
- Garaža: Nemam garažu :(
Jel moze neko od prodavaca guma ili bar poznavalaca da mi objasni zasto Riken, Taurus i Tigar zimske gume imaju istu saru i maltene iste cene (Tigar je za nijansu skuplji)? I koja je poenta uopste imati na trzistu 3 gume sa istom sarom, a razlicitim imenom? Jel to neka komercijalna sara pa moze da se kupi? 

Prave sve u Tigru samo brendiraju različito za razna tržišta.