lici mi na tu (silazak u VA, potez izmedju pocetka dve trake ka ŠA i kasarne sa desne strane, ima neki market sa desne strane i vidljiva kamera na stubu).
blaugrana napisao:Kako to ide oko sporazuma? Kontam da cu trebati da idem u VA na Sud, ali da li mogu samo da posaljem pismo u Sup VA, gde potvrdjujem da sam ja vozio?
Sent from my SM-J500FN
Mislim da moras da odes. Javis se tamo, kazes da si ti i da hoces sporazum. Onda odes do Saobracajne Policije i tamo uradis sporazum.
Kako se beše zove, da li zamoljeni sud, ili tako nešto. Odnsono, u slučajevima ovakvih prekršaja, izjava se daje u lokalnom sudu, zbog uštede u troškocima i sl.
Ne mora da znači da moraš da ideš tamo, imao sam sličnu situaciju pre 8-9 godina, na putu za CG "pao" za 1kmh preko 20kmh granice i dobio poziv od suda iz Prijepolja. Poslao pismeno svoju odbranu (priznao, ali naveo olakšavajuće okolnosti). Pismeno dobio rešenje i to je bilo to.
Tad je bio stari zakon, nije još bilo poena itd. Ne tvrdim da 100% ne mora da se ide, ali mi se čini da je i u SAT-u pre nekog vremena pisalo tako. U jednom broju su detaljno obradili tu temu, ali sam u CG i nije mi pri ruci "arhiva".
Pa kod tebe u NS (ako si odatle). Kad tim pismom priznas krivicu posle nekog vremena stici ce ti poziv od sudije iz Valjeva. Pre tog datuma odes u MUP u NS da napravis sporazum. Tamo ce oni da ti kazu sta sa tim radis. Uglavnom ne ides u Va.
Ako neces da juris dogovor i slicno, mozes u svom gradu da odes kod sudije za prekrsaje. Naravno pre datuma kad je pozivi u VA. Poneses kovertu koju si dobio, I budes u fazonu "jeste, napravio sam prekrsaj..." I tu sve zavrsis. Poenta je da smanjis cimanje do Valjeva (putni troskovi, slobodan dan na poslu itd.)