Vazduhoplovi

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Re: Vazduhoplovi

Post od Floyd »

zuzazu napisao:Sto rece jedan od forumasa - šoferi.... ;)

http://www.youtube.com/watch?v=lzm2tto9U44
Znači ovo se sluša kad se vozi za Njemačku? :mrgreen:
zuzazu
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:13

Post od zuzazu »

ivancho napisao:Znam kako izgleda motor na ATR-u, ali veruj mi da nema potrebe niti me je ikada slagao za bilo sta. Tako da nemam razloga da ne verujem u to sto mi je rekao. Mozda mi je samo "laicki" ispricao.
Najgore je kada se izbegava istina pa se ljudi dovode u situaciju da spekulisu sa nepotpunim informacijama. Treba samo pogledati druge sajtove, sta se pise o ovome...

Po obicaju, Srbi izmisljaju toplu vodu... XY K € a oni traze ispit iz matematike i fizike.

Nikako da se oslobodimo komunizma u nama.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

U toku leta je pao pritisak ulja na motoru, neki sistemi nisu odreagovali već se upalila lampica na instrumentu za ulje. Kapetan je isključio motor (što ne piše u njegovom izveštaju) i aktivirao neki Pan mod (nisam stručan samo prenosim pouzdane info).
Na zemlji ustanovljen kvar i motor je već na remontu u Lufthansi. U reduktoru je došlo nekako do kontakta zupčanika sa zavrtnjem(?) i opiljci su zapušili uljne kanale.

TT
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

Ima li neko iskustva sa Alitaliom? Nisam ih do sad koristio a vidim na netu da nemaju baš neki rating :)
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Nikakve bitne razlike u odnosu na ostale evropske prevoznike, u principu.

Tapatalk
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

Ja sam gubio prtljag samo u Alitaliji :)
Korisnikov avatar
zrnkemiki
Reactions:
Pridružio se: 18 Mar 2014, 11:33
Garaža: Audi A5 2.0 190KS

Post od zrnkemiki »

Isto djavo, sto kaze Nidza.
Nema tu pravila, evo ćaletu u ponedeljak AIR FRANCE izgubio prtljag na relaciji Paris-Alžir.

Sent from my GT-I9505
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Floyd napisao:Ima li neko iskustva sa Alitaliom? Nisam ih do sad koristio a vidim na netu da nemaju baš neki rating :)
Lete ja u Madrid i nazad. Sve u svemu srednje žalosno. Avioni prljavi i izraubovani, ne daju hranu nego neko čajne biskvite u koičini jednog zalogaja..
U Rimu smo imali pola sata od sletanja iz Beograda do polatanja ka Madridu. Nas dvojca smo trčali kroz zgradu. Bili smo ubeđeni da će prtljag ostati. Za divno čudo nije. Jedino objašnjenje je da su poslali auto da preveze torbe iz jednog u drugi avion.

Aerodrom u Rimu je u fazi dogradnje tako da je malo haotično.

Sve u svemu nije loše iskustvo, mada može to i daleko bolje.

Dobra strane je što ako presedaš u Rimu i imaš veliki luft možeš da malo procunjaš po gradu.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Zaboravih da napišem sinoć: navodno Air Serbia vraća Boinge u flotu, ipak su jeftiniji od Buseva. Dakle, leteće se isto kao i pre. Što nije u skladu sa prethodnim tračevima da će da ih iseckaju u staro gvožđe.
Korisnikov avatar
swemir
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:52
Kontakt:

Post od swemir »

Ja sam leteo i stari avioni. Embrajer je jedini nov ali na kratkim relacijama. Dugacke relacije drtine matore. Klopa je bila obimna pohovano meso lazanje uzina loshiji neki sendvici upakovani.
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

Interkontinentalni (direktni) let je u pitanju.... zato se i brinem. Ovde po Evropi se može sve progutati (čak i Er Srbistan :) ) jer su jako kratke distance.

Svi mi savetuju bliskoistočne kompanije ali to zbog presedanja i gubljenja vremena po aerodromima, dodatno komplikuje već komplikovani put.
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Interkoninentalni i (polu)lokalni letovisu neuopredivi. Obično su druge letelice, druga praksa posluženja.... sve se razlikuje.
Sve u svemu ja bih Talijane izbegao.
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

Pa i ja ću najverovatnije :)
Korisnikov avatar
snork
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:50

Post od snork »

Floyd napisao:Ima li neko iskustva sa Alitaliom? Nisam ih do sad koristio a vidim na netu da nemaju baš neki rating :)
Da letim za Ameriku, izabrao bih Al Italiu, još koriste B747 od Rima do Njujorka (bar je tako bilo pre godinu dana kad sam gledao). Matore su, nema "entertainment sistema", ali bih voleo da se "provozam" ovim tipom aviona što do sada nažalost nisam imao priliku.
McGruja napisao:Ja sam gubio prtljag samo u Alitaliji :)
Ih, dešavalo se to i kod JAT-a. Mom ocu je prtljag jednom leteo LHR-CDG-BEG, umesto zajedno sa njim LHR-BEG. :)
Paja napisao: Aerodrom u Rimu je u fazi dogradnje tako da je malo haotično.
Koji, Ciampino ili Fiumicino? Pisao sam ranije kako sam jednom leteo preko ovog drugog i delovao je skoro napušteno. :D Kad smo ušli na gejt, pojavio se JAT-ov pilot, uzeo mikrofon i najavio preko razglasa da je počelo ukrcavanje. :kezo:
Ђенерал Јанковић
zuzazu
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:13

Post od zuzazu »

Ne znam zasto vam je toliko vazan nivo usluge I jesu li sendvici ili lazanje...

Komentari se mogu naci na Skytrax.

Daleko vaznije je kakav je bezbednosni skor (safety record) kompanije u okviru cega je i starost i ispravnost flote.

Ili su vam klopa i stevke bitnije od bezbednosti?
Odgovori