Zanimljivi oglasi

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
stefank
Reactions:
Pridružio se: 14 Nov 2014, 01:36
Garaža: Audi Q7 3.0 TDI S-line / BMW X1 20d xDrive / Mini Countryman CooperD / Golf Plus 1.9 TDI

Re: Zanimljivi oglasi

Post od stefank »

Znam da se tesko prodaju i to mi je ujedno najveci minus od svega... Jer je bas minimalno interesovanje za istima, cak i ispod cijene da ga das, kod nas pogotovo.

Vidim da se fino remapira ovaj Kompressor, dizu ga i do +30 ks... Sto znaci da je i sa tim baznim motorom, pogotovo u FL-u, pravi mali zvrk sa potencijalom za ispod 7 sec do 100-tke, sasvim dovoljno. :D

Prema platnenom krovu imam neku averziju iz vise razloga, cijepanje, sigurnost... A i sam auto mi je ruzan kad je krov dignut, a i kao takav treba da se vozi nekad.
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

To remapiranje je potpuno bespotrebno. Ništa bitno nećeš dobiti sem što će ti skočiti potrošnja. To je atmosferski motor i tako se ne friziraju ti motori...nije to turbo, niej to dizel...Sa spuštenim krovom nečeš voziti ništa brže jer ne možeš, a ako meriš desetinkw nisi odabrao prava kola, a ako budeš gledao koliko ubrzave mašiš ponetu vožnje roadstera.
Ima lepih platnentih krovova...kod Boxstera je vrlo lepo uklopljen sa karoserijom i auto ne izgleda ružno sa navučenim krovom. Ako imaš garažu onda nema problema sa mekim krovom.
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Ja bih neki Z3 ako naleti u dobrom stanju :)
Korisnikov avatar
pavle
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2014, 13:36
Garaža: Alfa Romeo 159 2009 2.4 211 hp

Post od pavle »

Meni je Z1 i dalje neprevazidjen i najbolji Z ikada...
Korisnikov avatar
stefank
Reactions:
Garaža: Audi Q7 3.0 TDI S-line / BMW X1 20d xDrive / Mini Countryman CooperD / Golf Plus 1.9 TDI

Post od stefank »

Kako atmosferski motor? Zar taj Meckim kompressor nije nesto slicno superchargeru, a to se remapira dosta koliko znam, a i na tjunerskim sajtovima se pominju cifre i do +30 ks, pa to na atmosfercu ne moze?

Znam da to nije najbitnije ali ja sam uvijek za malo extra snage ako je moguce i ako motor to dobro podnosi naravno. :)

Kod najnovijeg Boxstera jeste lijepo uklopljen krov. Garazu nemam, tj. imam ali daleko od kuce, ispod stana koji mi sluzi kao kancelarija a i nije uvijek prazna jer je koristi i partner, tako da nista to.
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:

Post od starac vujadin »

Supercharger je mehanički kompresor. Iako se radi o motorima sa nadpunjenjem, po svojoj prirodi su bliži atmosferskim motorima i samo čipovanje ne donosi bog zna kakve rezultate. Mnogo više se dobije stavljanjem uže remenice kompresora npr...ali opet ne kod svih jer ima kompresora koji rade na raznim principima.
Korisnikov avatar
HKS
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2013, 17:31

Post od HKS »

Korisnikov avatar
stefank
Reactions:

Post od stefank »

^^ O ovome pricam, iako sam vidio ponude nekih drugih tjuning kuca. Uglavnom, po svima njima se 200 Kompressor dize cak i vise od nekih turbaka, zato me starceve tvrdnje malo bune? A ni moment mu nije zanemarljiv, atmosferci imaju neki jadan.
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:

Post od starac vujadin »

Svašta može da se obeća ;) ...mehanički kompresor može na čisto čipovanje da izvuče oko 10-15% snage...neki se gađaju i sa 20%, ali kao što rekoh to su motori kojima treba i druge stvari sredit, a ne samo turiti čip. Pre svega mora da se obezbedi disanje motora pošto ti motori imaju osetni pad snage ako nema vazduha. Uz to potrošnja može jako da skoči. Mercedes je taj motor doradio sa 163 na 184ks...da je to tako lako i bez negativnih posledica što i oni ne bi izvukli još?
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
iggyboy
Reactions:
Pridružio se: 16 Jul 2012, 14:31
Garaža: 407 coupe 2.2 petrol

Post od iggyboy »

+1

Sent from my HM NOTE 1W using Tapatalk
▒▓██ P █ A █ R █ T █ I █ Z █ A █ N ██▓▒
Korisnikov avatar
steva_anya
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:29
Garaža: Honda Civic 1.8 Sport 2011

Post od steva_anya »

Koliko je sada neki "jeftiniji" A5 Sportback dizel kupljen kod nas? Tj koliki je raspon cena? Od stavki: dizel, xenoni, bez koze.
(nesto me zeza app za polovniautomobili na telefonu)
stomatologija na drugaciji nacin: tomorrow tooth
https://www.facebook.com/LegeArtisDrKopanja
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
pavle
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2014, 13:36
Garaža: Alfa Romeo 159 2009 2.4 211 hp

Post od pavle »

Ovaj s8 stoji od letos na oglasima :D
Nece ga on skoro prodati za ove pare, i ako znam da je cena krajnje korektna...
Jbg ovo je Srbija :D
Korisnikov avatar
stefank
Reactions:

Post od stefank »

Kolko je ovo goriva posrkalo za ove kilometre. :siriruke:
Odgovori