Letnje gume
Re: Letnje gume
Naravno da nemaju iste osobine, novo je ipak novo. I ja razmisljam da nekad predjem na Savu Adapto, cisto da mi Wintere ne naprave neki problem na putu, jer ih koristim i na -10 i na +35.
Poslato sa HUAWEI VNS-L21 uz pomoć Tapatoka
Poslato sa HUAWEI VNS-L21 uz pomoć Tapatoka
Ranije je bila preporuka da se gume obavezno menjaju posle 8 godina, sada Michelin preporucuje da se gume menjaju posle 10 godina. Moze i pre naravno, ovo je sa njihove strane kroz praksu pokazano da funkcionise bez problema.
Mislio sam da ove sezone menjam moje Energy Saver 2010. ali sam odlozio za sledecu godinu nakon Michelinovog istrazivanja, opticki je sasvim ok, nije ispucala a i sara ima dovoljnu dubinu za leto. Ne ocekujem problem u voznji kao sto je bilo iskustvo sa njima do sada sve ove godine.
Mislio sam da ove sezone menjam moje Energy Saver 2010. ali sam odlozio za sledecu godinu nakon Michelinovog istrazivanja, opticki je sasvim ok, nije ispucala a i sara ima dovoljnu dubinu za leto. Ne ocekujem problem u voznji kao sto je bilo iskustvo sa njima do sada sve ove godine.
- DukeNS
- Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
- Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07
Markoni napisao: 12 Apr 2018, 17:33 Ja sam prodavao jedan Stepway, 2014, kojem su gume iz prve ugradnje bile 205 55 16. Tako da verujem da nema problema.
Mene zanima na koju foru se secas tacnih dimenzija gume sa kola koja si prodavao pre 4 godine?!

Ja pamtim sve, još od Renoa 4
Ma mislio sam na Stepway da je 2014, a to je bilo prosle godine.
A svakako gomilu dimenzija raznih kola imam u glavi, profesionalna deformacija. 
Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Sent from my SM-G930F using Tapatalk
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
Jel moze link da vidimo gde to Michelin zvanicno preporucuje na 10 godina?ljubitelj napisao:Ranije je bila preporuka da se gume obavezno menjaju posle 8 godina, sada Michelin preporucuje da se gume menjaju posle 10 godina. Moze i pre naravno, ovo je sa njihove strane kroz praksu pokazano da funkcionise bez problema.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Brzine idu u H-a !!!

- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
Svaka cast onome ko postuje 10godina.
Budala klasicna sa glavom u torbi dok vozi.
Budala klasicna sa glavom u torbi dok vozi.
Brzine idu u H-a !!!

Ja znam čak i modele gume pored dimenzija, a nije da nisam menjao avte, a o gumama da i ne pričam

Odlučio sam se po preporuci ovde sa foruma da kupim Hankook K125 Ventus Prime 3, dimenzija 205/55/R16.
Sad pitanje, gde kupiti, gde dobiti najbolju cenu?
Jer na internetu kad tražim izbacuje mi cenu 52€, ~7000RSD i ~10000RSD...
Takođe, pominjana je neka Fulda? Sport control2? Isto pitanje važi, gde kupiti i cena?
Sad pitanje, gde kupiti, gde dobiti najbolju cenu?
Jer na internetu kad tražim izbacuje mi cenu 52€, ~7000RSD i ~10000RSD...
Takođe, pominjana je neka Fulda? Sport control2? Isto pitanje važi, gde kupiti i cena?
- passenger
- Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
- Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI
Ventus 2 sam imao na Kii i apsolutno nikad više u životu tu gumu. Bila je već na Kii kad smo je kupili. Po kiši i supruga i ja se oduzimali od straha pri jačem kočenju. Bar 2-3 puta mi se odsekle noge od straha, nisam ih osećao 5 minuta. Pre bih vozio zimsku Tigar leti nego letnju Ventus 2.
Čak i po suvom sam leteo sa njima na prvoj krivini od montiranja na taj set. Sećam se da sam krenuo od vulk. radnje i na prvoj krivini mi izleti starija gospoja i kočnica do braka i auto i dalje ide napred.
Čak i po suvom sam leteo sa njima na prvoj krivini od montiranja na taj set. Sećam se da sam krenuo od vulk. radnje i na prvoj krivini mi izleti starija gospoja i kočnica do braka i auto i dalje ide napred.
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
- ivancho
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:59
- Garaža: Octavia 1,6d
- Kontakt:
AleksaM napisao: 26 Apr 2018, 13:45 dimenzija 205/55/R16.
U ovoj dimenziji nema Sport Control. Samo EcoControl HP
passenger napisao: 26 Apr 2018, 15:59 Ventus 2 sam imao na Kii i apsolutno nikad više u životu tu gumu. Bila je već na Kii kad smo je kupili. Po kiši i supruga i ja se oduzimali od straha pri jačem kočenju. Bar 2-3 puta mi se odsekle noge od straha, nisam ih osećao 5 minuta. Pre bih vozio zimsku Tigar leti nego letnju Ventus 2.
Ventus2 je sranje. Ventus3 je super guma.
uzeo sam uzeo hankook ventus prime 3 205/55/16 zato sto je izbio na prvo mesto na adac-ovom testu. vozim je 1.000 km i mogu reci da sam PREzadovoljan. videcemo kako ce se ponasati dalje u eksploataciji.