Mobilne telekomunikacije

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
TheWickerMan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
Garaža: AR Stelvio Estrema

Re: Mobilne telekomunikacije

Post od TheWickerMan »

Laki021 napisao: Heroj se pravio lukav, pa uzeo HTC One, videli smo kako se to zavrsilo.
Kako mi se čini, on se ne žali na njega, to što mu je pukao ekran ne znači da fon ne valja nego da je on nepažljiv :D

Markoniju je ispadao One, vidim da je pisao,a ništa mu ne fali...

Malopre sam se " igrao" sa One-om i sa S3 , jednostavno, lepši mi je Sense od Samsungovog UI...
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Upravo tako :)
S obzirom da je i na S4 i na One,Gorilla Glass,ne vidim koja bi razlika bila sa S4 u mom slucaju...
Pored toga,telefon je brutalno dobar. Ni jednom se nije zaglupeo i zabo,baterija traje i do 2 dana,telefon u odnosu na S4 leti,pomislio bi covek da je IOS na njemu,a ne bagoviti i spori Android...
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
Milos_kg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:06
Garaža: Alfa 147 1.9 16v JTDm

Post od Milos_kg »

Laki021 napisao:Za mene je trenutno Samsung najbolji, sve dok se ne dokaze suprotno :)
Heroj se pravio lukav, pa uzeo HTC One, videli smo kako se to zavrsilo.
Na samsung vise ne vidim da se iko zali :)
Onda je ono drugo, Samsung te je zaslepeo :)
Ne mogu da se setim dal sam pisao vec o tome, ali drugarici je na S4 naprsao ekran kad je serviser u servisu pokusao da ga nagura u silikonsku futrolu... znaci prso je od pritiska prstiju, i to ne na sredini ekrana, vec na gornjem desnom uglu... Staklo je pipava stvar, i ne moze da se na osnovu njega donose zakljucci o telefonima. Morao je da plati popravku 230e, jer se sve to izdesavalo u njegovim rukama.

U petak sam testirao Optimus G i koleginicin S4. Dokumentovacu sve video zapisom koji pokazuje da je Optimus G brzi u realnom radu od S4 (ok, treba da se uzme u obzir da S4 ima fullHD ekran, pa da rendering nekih zahtevnijih grafickih elemenata moze duze da potraje) - otvaranje aplikacija i rad sa istim, otvaranje web strana i surfovanje internetom, pokretanje youtube klipova... ni u jednom segmentu S4 nije bio bolji/brzi, a kosta skoro 200e vise:
http://www.telekoplus.com/mobilni-telef ... galaxy-s4/ - 515e
http://www.telekoplus.com/mobilni-telef ... optimus-g/ - 329e

Ne velicam Optimus G zato sto ga posedujem, vec zato sto je bolja kupovina od S4. Posedovao sam i Samsung modele, i jedini koji mi je odusevio je Galaxy Nexus, ostalo je sve djene-djene, nista sto odskace od drugih.

Ono sto priznajem S4 je kamera, ali samo slikanje, jer je video zapis bolji, tj trenutno najbolji na LG-u, i zvuk koji je opet smesan u poredjenju sa One, al bolji u poredjenju sa Optimusom.

Boje na SuperAmoledu su prenaglasene, bela boja na telefonu ne postoji. Covek se lako navikava na njega, i tesko prelazi na nesto drugo, bolje i prirodnije (LCD3 ili IPS) :)

Floyd napisao:Samsung jeste bio LG nivo do S2 / N1 ali se posle dobro odlepio.
Upravo tako :thumbup:
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

SenseUI jeste lep i funkcionalan. Mnogo sam patio kada sam posle nekoliko HTC-ova dobio S2 od firme. Doduše, S2jka je zgodna da se preprži softverski i zameni TW sa nečim lepšim. S obzirom da mi je prethodni telefon bio prava cigla (Desire Z, 180gr), S2 mi je legao kao kec na jedanaest, jer je stvarno ko perce - iako sam jedva podneo odricanje od hardverske tastature, čak i gore nego SenseUI. TW je odvratan, ne znam kome to može da se sviđa, možda samo Korejancima.

Znači One vs S4, One pobeđuje? Treba da S2 dobije dostojnog zamenika, ali nisam se još odlučio.

Kod Samsunga se obično zanemaruje mnogo veća podrška "komjunitija" sa neoficijalnim softverima. S2 je ovoliko dugo opstao u mojim rukama (sem što je džabe) i zbog fenomenalnog ROM-a.
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

Xepoj87 napisao:Upravo tako :)
S obzirom da je i na S4 i na One,Gorilla Glass,ne vidim koja bi razlika bila sa S4 u mom slucaju...
Pored toga,telefon je brutalno dobar. Ni jednom se nije zaglupeo i zabo,baterija traje i do 2 dana,telefon u odnosu na S4 leti,pomislio bi covek da je IOS na njemu,a ne bagoviti i spori Android...

Ogromnu razliku bi bila, upravo zbog toga sto je S4 plastican, a posto plastika nije toliko kruta, dopusta ekranu vise da "dise" prilikom udaraca i snatno su manje sanse da ce puci... upravo to je jedna od bitnih prednosti plastike.

Milos_kg napisao:
Laki021 napisao:Za mene je trenutno Samsung najbolji, sve dok se ne dokaze suprotno :)
Heroj se pravio lukav, pa uzeo HTC One, videli smo kako se to zavrsilo.
Na samsung vise ne vidim da se iko zali :)
Onda je ono drugo, Samsung te je zaslepeo :)
Ne mogu da se setim dal sam pisao vec o tome, ali drugarici je na S4 naprsao ekran kad je serviser u servisu pokusao da ga nagura u silikonsku futrolu... znaci prso je od pritiska prstiju, i to ne na sredini ekrana, vec na gornjem desnom uglu... Staklo je pipava stvar, i ne moze da se na osnovu njega donose zakljucci o telefonima. Morao je da plati popravku 230e, jer se sve to izdesavalo u njegovim rukama.

U petak sam testirao Optimus G i koleginicin S4. Dokumentovacu sve video zapisom koji pokazuje da je Optimus G brzi u realnom radu od S4 (ok, treba da se uzme u obzir da S4 ima fullHD ekran, pa da rendering nekih zahtevnijih grafickih elemenata moze duze da potraje) - otvaranje aplikacija i rad sa istim, otvaranje web strana i surfovanje internetom, pokretanje youtube klipova... ni u jednom segmentu S4 nije bio bolji/brzi, a kosta skoro 200e vise:
http://www.telekoplus.com/mobilni-telef ... galaxy-s4/ - 515e
http://www.telekoplus.com/mobilni-telef ... optimus-g/ - 329e

Ne velicam Optimus G zato sto ga posedujem, vec zato sto je bolja kupovina od S4. Posedovao sam i Samsung modele, i jedini koji mi je odusevio je Galaxy Nexus, ostalo je sve djene-djene, nista sto odskace od drugih.

Ono sto priznajem S4 je kamera, ali samo slikanje, jer je video zapis bolji, tj trenutno najbolji na LG-u, i zvuk koji je opet smesan u poredjenju sa One, al bolji u poredjenju sa Optimusom.

Boje na SuperAmoledu su prenaglasene, bela boja na telefonu ne postoji. Covek se lako navikava na njega, i tesko prelazi na nesto drugo, bolje i prirodnije (LCD3 ili IPS) :)

Floyd napisao:Samsung jeste bio LG nivo do S2 / N1 ali se posle dobro odlepio.
Upravo tako :thumbup:
Cek bre, jes ti video ekran od S4, ne valja bela??? Bio nekad problem ne vise, neverovatno je kojom brzinom Samsung unapredjuje detalje... A boje na novim AMOLED-ima su taman kakve treba da budu na mobilnom telefonu, bas treba da budu blago prenaglasene, jer nije to sprava za obradu slika i pripremu stampe vec mobilni telefon na kom korisniku jace boje itekako prijaju. (osim kad treba naci manu telefonima sa tim ekranima, onda su boje "prenaglasene")
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Ma to,svi imaju mane,a Samsungu zlonamernici izmisljaju mane :-) Cush,sada ekran manje puca od udarca kada se ostatak telefona savija. Svasta cu ja cuti :-)

Sent from my HTC One using Tapatalk 4
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:

Post od Laki021 »

Jasta, cista fizika :)
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

To su kao deformabilne zone na kolima :kezo:
Mada kako su osetljivi, dobro bi im došao i po neki airbag :D
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:

Post od Laki021 »

Upravo to!!!
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Laki021 napisao:Jasta, cista fizika :)
Mozda se moze na nesto drugo primeniti,ali na stakleni ekran telefona,tesko :)
Moze samo bolje da bude sto se telefon ne savija,sto je dokazao i serviser koji je pokusao da stavi foliju na S4,kog je Milos_kg pomenuo.

Ja cenim da je meni ekran pukao tako sto mi je kod Piramide na nbg ispao na neku travu,pa je zabo u neki kamencic i tacno tako pukao ili napukao u jednoj tacki,a ja ga tada nisam proveravao,jer je pao u travu. Tako da sam tek ujutru video,a kada je on zaista pukao,pojma nemam. I tada sam video samo zato sto sam pogledao u ugasen telefon u kolima,inace da nisam,ko zna kada bih primetio.
Tako da nikakvo savijanje ne bi pomoglo.
Inace,ekrani na S4 i S3 ne bi nikada pucali,a znam barem 3-je ljudi kojima je otisao na S3 i jednog kome je zviznuo na S4,sve od padova.
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:

Post od Laki021 »

Pa mislis da ja ne znam ljude kojima su Samsunzi pucali :)

Nemojte bas toliko uzimati k srcu sta pisem, samo sam pola ozbiljan, a pola namerno preterujem, sto da istaknem poentu, sto da vas malo nalozim :)

Al da smatram da je Samsung i pored svega najbolja kupovina, to svakako mislim, jer u surpotnom ne bih kupovao telefone te marke, na kraju krajeva svi glasamo svojim novacnicima, sve ostalo je samo filozofiranje :)
Korisnikov avatar
Milos_kg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:06
Garaža: Alfa 147 1.9 16v JTDm

Post od Milos_kg »

Laki021 napisao:Cek bre, jes ti video ekran od S4, ne valja bela??? Bio nekad problem ne vise, neverovatno je kojom brzinom Samsung unapredjuje detalje... A boje na novim AMOLED-ima su taman kakve treba da budu na mobilnom telefonu, bas treba da budu blago prenaglasene, jer nije to sprava za obradu slika i pripremu stampe vec mobilni telefon na kom korisniku jace boje itekako prijaju. (osim kad treba naci manu telefonima sa tim ekranima, onda su boje "prenaglasene")
Cuj vido, j...! :kezo:
Od mase uredjaja koje sam probao, na kraju sam ostavio onaj koji mi se cinio kao najbolji izbor (kombinacija dobre izrade sa dobrim grafickim interfejsom). Dva najjaca konkurenta su bas zbog toga otpala, jedan zbog izrade, drugi zbog interfejsa (nije toliki problem, koliko je stvar ukusa), i koliko god oni dobri/bolji bili, ne cine mi se kao dobar izbor, pa ih ne razmatram kao moje sledece telefone. Mozda se predomislim, pa uzmem jedan od ta dva, ali samo iz jednog razloga - ne mogu da budem veran jednom uredjaju duze od 3meseca, ma koli god ga "voleo" (jbte, treci mesec polako istice 14. septembra, moracu da napravim presedan) :kezo:

To bih voleo i ti da uradis, da uporedis sve uredjaje o kojima se diskutuje, pa da na kraju doneses sud, ovakvo otpisivanje u samom startu ne prihvatam :)

A da, belo jos uvek nije belo... ali su ga malo doterali, sad je sucmurasto :kezo:

@Xepoj
Ispravka, pokusavao je da ga metne u silikonsku futrolu boje ROZE (vrlo bitna cinjenica), nije stavljao foliju.
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Dobro je kad sam sad bar saznao da mi je telefon sranje :kezo:

Salu na stranu, zdrava konkurencija je pozeljna.
LG napreduje krupnim koracima i verujem da ce biti nesto od njih. Ovaj G2 obecava, najavili su savitljivi OLED do kraja godine...
Daleko od toga da S4 nema mane ali generalno, trenutno jeste najbolji uredjaj na trzistu.
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Malo pre pokazujem kumu kutiju od telefona, kako ima uputstvo na srpskom i provalim sa strane - Telenor hologramsku nalepnicu! Da li to neko uzme na ugovor pa ga preproda prodavnici, ili im to sređuje neko iz telenora, ili je neka još veća mutljavina, možda je i bolje da ne znam. Znao sam naravno da je nešto na crno ali me je ipak iznenadilo ovakvo poreklo - očekivao sam pre neke šverc varijante od preko. U svakom slučaju sam telefon nije brendiran niti zaključan za Telenor mrežu, u trenutku kupovine je bio sa nalepnicama na ekranu...
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Telenor od preko.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Odgovori