Dobro veče

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Dani
Banned
Reactions:
Pridružio se: 26 Okt 2014, 02:41
Garaža: BMW F10 530d

Re: Dobro veče

Post od Dani »

Ostao bez svjesti u momentu. 56 km/h po cajgeru isao u momentu udesa. Ogranicenje je tu mislim 50.
Korisnikov avatar
masaivan
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 14:32
Garaža: Citröen C4 1.6 BlueHDi 120

Post od masaivan »

Treba mu ekspertiza nekog veštaka, koji može da utvrdi da se jastuci nisu otvorili a trebali su. Moguće je da ako auto ima samo frontalne jastuke da se oni nisu aktivirali ako nije bilo frontalnog udara.

123
Korisnikov avatar
mića
Reactions:
Pridružio se: 10 Apr 2013, 09:43
Garaža: Corolla

Post od mića »

Enigma da nije bio vezan onda nece da opali air bagove, zato sam pitao. Taj auto mora da prodje neku ekspertizu da se nadje razlog.
Kada je tose proeski stradao nije bio vezan, na tom tuaregu se isto nije aktivirao ni jedan air bag a pri onakvom guzvanju je morao. I da je opalio air bag pitanje je da li bi bilo smrtnog ishoda ili tezeg invaliditeta, ali cudno da nije opalio, znam da se uzburkala javnost zbog toga i vw je bio prozvan, sta je posle bilo ne secam se.

Gesendet von meinem VTR-L29 mit Tapatalk
Korisnikov avatar
Dani
Banned
Reactions:

Post od Dani »

Znam da ima frontalne i da ima na prednjim sjedistima natpis airbag sa strane. A prednji dio je bas razvaljen. Nemam slike sad, ali uslikacu auto kad stignem. Zanima me kakva je procedura u tim situacijama...
Korisnikov avatar
dag81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
Kontakt:

Post od dag81 »

Za sta da ih tuzi sto je zaspao ili gledao u fon ili sta vec.
Procedura je da bude srecan sto je ziv i da ne filozofira i vise se skoncetrise na put. Sa 56 ce se prevrnuti juce, ni sa ficom od 30god.
Izvini ali mi prica bio vezan, vozio 50 ne pije vodu.

Послато са SM-A520F уз помоћ Тапатока
Korisnikov avatar
Dani
Banned
Reactions:

Post od Dani »

Momak je izgubio svjest u momentu. Krenuo u 8 sati na posao ujutru. U tih 5,6 sekundi dok se sve desavalo nije znao za sebe. Auto je udario u jedno pa u drugu sadnicu i zakuco u drvo gdje se prevrnio 2 puta. To je policijski izvjestaj, plus ima svjedoka. Covjek koji je bio iza njega i odmah izasao iz auta da pomogne.
56km/h je takodje u izvjestaju. Valjda su ostaleli zakucani cajgeri u tom momentu. Dosla policija u bolnicu. Duvao, naduvao 0,00.
Poslednja izmena od Dani u 10 Avg 2017, 20:47, izmenjeno 1 put ukupno.
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Nije mu nista, ali hoce da tuzi proizvodjaca za neotvaranje vazdusnih jastuka?
Vi znate poentu vazdusnih jastuka?
Dodatno, cajgeri se ne zamucavaju kada vozilo skrece, nego kada se zakuca, sto znaci da je on debelo usporio do tada, a u izvestaj pandur pise sve, tako sam i ja isao 35 km/h, kada sam otkinuo ceo prednji deo Reno 4ke.

Dsg nije VW napravio, vec amerikanci, pa je blueprint prodat njima, mrzi me da guglam koja firma.

Sent from the 7th edge of the 3rd World.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
mića
Reactions:

Post od mića »

Ako se ustanovi na toj expertizi da se air bagovi nisu otvorili jer nije bio vezan, osim sto ce da napravi budalu od sebe odgovarace zbog ugrozavanja bezbednosti itd itd. Na tako malom autu da je ceo prednji deo zguzvan jednostavno su morali da opale, opet kazem ako je bio vezan, ako nije onda nem nista od toga.

Korisnikov avatar
Dani
Banned
Reactions:

Post od Dani »

Covjek je bio milion posto vezan. Od kad ga znam ne sjeda za volan, a da se ne veze. Plus na toj Skodi pisti ako se ne svezes.
Mislim nebitno pitao sam cisto da cujem misljenja. Da li to opste moze se tuziti ili ne.
Korisnikov avatar
DukeNS
Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
Reactions:
Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07

Post od DukeNS »

Ja pojma nisam imao da jastuci ne iskacu ako nisi vezan...
Korisnikov avatar
mića
Reactions:

Post od mića »

Nems sanse, tu su kapisle sa barutnim punjenjem koje aktiviraju air bag, pojas blokira i posle ispaljivanja air baga ne moze vise da se smota, vrati. Zato su one varalice koje se utaknu da ne pisti opasne, prevaris air bag da si vezan pa te pukne pravo u glavu, to moze da bude fatalno.

Korisnikov avatar
Dani
Banned
Reactions:

Post od Dani »

Momak ima na vratu podlive krvi kako ga pojas zategao. Bas cu sutra pitati za sliku.
Korisnikov avatar
HKS
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2013, 17:31

Post od HKS »

DukeNS napisao:Ja pojma nisam imao da jastuci ne iskacu ako nisi vezan...
U tom slucaju moze da slomi vrat. I airbagovi ne moraju uvijek da se aktiviraju, auto odlucuje o tome. Da li je tu greska ili ne, ko ce znati.

Послато са m2 уз помоћ Тапатока
Korisnikov avatar
delano
Reactions:
Pridružio se: 30 Nov 2015, 12:30

Post od delano »

Sta je dovelo do udesa u ovom slucaju verovatno ne bi bilo uopste bitno, sve i da je vozio 200km/h na putu gde je ogranicenje 50, to nije razlog da se airbag ne otvori.
E sad, odogovr na tvoje pitanje da li moze da tuzi Skodu je da, moze, ali mislim da bi to bila velika kocka, preskup proces koji bi trajao godinama, razlog je to sto bi ekspertiza morala da ustanovi da se airbag nije otvorio zbog greske u konstrukciji automobila ili greske u proizvodnji, ovo prvo je nemoguce, a drugo prilicno tesko.
Sve u svemu, najbolje bi bilo da zaboravi na sve, bude srecan sto je sve ok, i tera dalje.
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Auto odlucuje da li erbegovi treba da se otvore ili ne, ako on nema nikakvih povreda i posledica, onda je ta odluka bila ispravna. Nije mi samo jasan detalj da se prevrnuo dva puta u automobilu? Ako je bio vezan nije mogao on da se prevrne, ako se auto prevrnuo dva puta onda mi je cudno da se erbeg nije otvorio.

To na kojoj brzini je cajger zakucan nema nikakve veze niti to ulazi u vestacenje. Moze se samo vestaciti udar igle u plastiku prilikom sudara jer to ostavlja trag.

Inace erbeg moze da se otvori i ako nisi vezan, zavisi od automobila, tipa erbega i tipa sudara.
Odgovori