Plate i životni standard u razvijenim zemljama
Re: Plate i životni standard u razvijenim zemljama
Sa Srb tablicama verujem da ne moras da brines, mislim da ne stizu kazne.
Ogranicenja su na manjim delovima, relativno je vise unlimited. Gde ima ogranicenja, imas eksplicitno znak. Nema znaka, nema ogranicenja.
Kamere su uglavnom na delovima sa oganicenjem 80 ili 60, ili gde su radovi na putu.
Ogranicenja su na manjim delovima, relativno je vise unlimited. Gde ima ogranicenja, imas eksplicitno znak. Nema znaka, nema ogranicenja.
Kamere su uglavnom na delovima sa oganicenjem 80 ili 60, ili gde su radovi na putu.
Da, da zvuci kao da mozes da juris kroz Nemacku 200km/h plus gde hoces, a u realnosti gotovo nemoguce zbog radova na putevima a i guzvi. A o kamionima i njihovim namicanjima da ne pricam....
-
- Banned
- Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
- Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017
Sta oni rade na putevima kada je sve savrseno ? 

Popravljaju dok ti ne naidjes 
Gesendet von meinem SM-J500FN

Gesendet von meinem SM-J500FN
- kragujevac
- Pridružio se: 16 Jul 2016, 08:46
- Garaža: Jaguar XF 4.2 V8 (NA)
Ne znam da li stižu kazne u SRB, pošto nikada nisam vozio sa SRB tablicama ovde. Ipak ne treba juriti kao pušten sa lanca pošto imaju i civilnu policiju (aute sa Provida kamerama) koji kontrolišu brzinu i razmak izmedju automobila. Ako te oni zaustave a imaš strane tablice, naplata kazne ide na licu mesta, što takodje može da malo ukaki odmor.
Evo ti kazne:
do 10 km/h 10€
11 - 15 km/h 20€
16 - 20 km/h 30€
21 - 25 km/h 70€
26 - 30 km/h 80€
31 - 40 km/h 120€
41 - 50 km/h 160€
51 - 60 km/h 240€
61 - 70 km/h 440€
više od70 km/h 600€
Evo ti kazne:
do 10 km/h 10€
11 - 15 km/h 20€
16 - 20 km/h 30€
21 - 25 km/h 70€
26 - 30 km/h 80€
31 - 40 km/h 120€
41 - 50 km/h 160€
51 - 60 km/h 240€
61 - 70 km/h 440€
više od70 km/h 600€
Poslednja izmena od kragujevac u 05 Feb 2018, 10:21, izmenjeno 1 put ukupno.
Za bolesnike postoji bolnica, za ludake ludnica. Samo za budale nema ništa, zato ih se toliko i nakotilo.
Ljuba Moljac
Ljuba Moljac
Pa Nemci imaju ogromnu mrezu auto puteva - to ih bas ubija... U NL npr autoputevi se uglavnom nocu od ponoci do pola sest sredjuju i onda otvaraju, jel bi nastao haos ako bi ih zatvorili ili smanjili protok. A u Nemackoj se po par godina zatvaraju - ceo smer auto puta i sl (deli se druga strana). A da ne pricam koliko sam puta nedeljom (ili praznikom) doziveo potpuno zatvoren auto put (npr A3) i morao da idem lokalnim putevima satima samo da to zaobidjem... Sve u svemu voznja kroz Nemacku uvek stresna. Ili zbog brzine, ili zbog nemogucnosti da razvijes brzinu
A i putevi im nisu bas u top stanju 

Zato je najlepse nedeljom, kada gotovo nema kamiona 
A da ima puno radova, nije da nema, ali opet fino moze da se vozi ako ne uleti u spic sa kilometarskim kolonama kod vecih mesta. Kod gradova je uglavnom ogranicenje 100 ili 120.
A za top stanje, zavisi u odnosu na sta
NL deo do Amsterdama jeste pista u odnosu na veci deo autobana, mada je ogranicenje 100 sa kamerama svugde okolo, pa i ne moze da se unisti put toliko. Mada meni, kada sam usao iz PL gde su putevi dobri i slabo uporedivi sa SRB, opet je vrh.

A da ima puno radova, nije da nema, ali opet fino moze da se vozi ako ne uleti u spic sa kilometarskim kolonama kod vecih mesta. Kod gradova je uglavnom ogranicenje 100 ili 120.
A za top stanje, zavisi u odnosu na sta

NL deo do Amsterdama jeste pista u odnosu na veci deo autobana, mada je ogranicenje 100 sa kamerama svugde okolo, pa i ne moze da se unisti put toliko. Mada meni, kada sam usao iz PL gde su putevi dobri i slabo uporedivi sa SRB, opet je vrh.
- kragujevac
- Pridružio se: 16 Jul 2016, 08:46
- Garaža: Jaguar XF 4.2 V8 (NA)
Pri tom mora i da se uzme u obzir koliko je ogromno opterećenje autoputeva kroz Nemačku a koliko kroz Beneluks/CH i druge manje države. To su kategorije koje se nikako ne mogu uporediti. Obzirom koliko teških, još težih i najtežih kamiona protutnji dnevno od severa do juga Nemačke, još su im putevi i u dobrom stanju.
Za bolesnike postoji bolnica, za ludake ludnica. Samo za budale nema ništa, zato ih se toliko i nakotilo.
Ljuba Moljac
Ljuba Moljac
- shandu90
- Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
- Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo
Brka je imao viziju, pa i puteva. Zato ih je napravio da traju.
Sent from my LG-H440n using Tapatalk
Sent from my LG-H440n using Tapatalk
Švabe pravile stari put Bg-NS, eno još traje...
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

To “traje” je jako relativan pojam, odavno je to iz tog doba neupotrebljivo.
Osobe zadužene za bezbednost saobraćaja se ne slažu sa tobom.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

Krajem '80 i pocetkom '90 sam se naputovao kroz Nemacku i skoro na svim autoputevima su imali one smorne betonske ploce, sva sreca da su ih se skoro resili. Na auto putu si imao osecaj kao da si u vozu
Inace najvise cenim sto Nemci ne naplacuju puteve - i steta je sto ce poceti. U NL recimo nema previse kamiona na putevima (ima ih jako mnogo ali ne previse
) zato sto se ogroman deo prevoza zavrsi zeleznicom ili recnim prevozom...

90% tog puta je zamenjeno novim, ono malo sto je ostalo je 127 puta krpljeno, ravnano i sl... i u uzasnom je stanju.
Jeste, svima nedostaje tih 10 %...