Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Re: Zasto je Srbija tu gde jeste!

Post od ftj »

Ako budu okvalifikovali kao učestvovanje u tuči sa smrtnim posledicama ima da izađu posle 7 godina.
Korisnikov avatar
Gaginh0
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
Garaža: Nemam garažu :(

Post od Gaginh0 »

Pa to nista nije normalno, ja mislm da su jos samo generacije sa samog pocetak 90tih jos iole "normalne", sve posle toga su nevaspitani idioti, vaspitavani od strane roditelja koji su svoje najlepse godine proveli u ratnim godinama. Naravno da ima izuzetaka, ali generalizujem namerno... A sta nas tek ceka to cete videti...
BOJ SE OVNA, BOJ SE GOVNA, A KAD ĆU ŽIVETI?

Slika
Korisnikov avatar
samo polako
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15

Post od samo polako »

Ne bih se složio sa tobom u Srbiji ima normalnih i normalne omladine i bilo bi sve normalno da se propagiraju prave vrednosti.
Samo šta su to prave vrednosti?

Prema pisanju novina ubica je voleo da provocira i ponižava žrtvu a kada je postalo tesno tj došlo do tuče pokazao kolika je pičketina i potegao nož.

Znam samo da bi u nekoj normalnoj zemlji tužilaštvo radilo svoj posao i donelo pravu optužnicu po kojoj bi ovaj imao dosta vremena da razmišlja o svojim postupcima u nekoj ustanovi iza debelih rešetaka, pa neka tamo provocira Musića recimo.
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
Korisnikov avatar
Gaginh0
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
Garaža: Nemam garažu :(

Post od Gaginh0 »

Generalizujem zato sto sam blago receno ocajan... Ne znam, mozda je to tako bilo i u vreme kad sam ja imao 18-19-20 godina (oko 2007.).

Moja mama radi u skoli vec preko 20 godina, uciteljica je, i ona sama kaze da je to nenormalno koliko su deca drska i bezobrazna, koliko ih roditelji stite, koliko ima problema, bezobrazluka, oholosti u toj deci. A ko ih je vaspitao? A to su generacije rodjene posle 2005.

Da je do nje onda bi takva prica bila ceo njen radni vek, ali nije, znam kako je ranije pricala o deci i kakav je odnos imala s njima i njihvoim roditeljima, a kakvi su sad odnosi...
BOJ SE OVNA, BOJ SE GOVNA, A KAD ĆU ŽIVETI?

Slika
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

samo polako napisao:Znam samo da bi u nekoj normalnoj zemlji tužilaštvo radilo svoj posao i donelo pravu optužnicu po kojoj bi ovaj imao dosta vremena da razmišlja o svojim postupcima u nekoj ustanovi iza debelih rešetaka, pa neka tamo provocira Musića recimo.
:plusone:

Mada je i zatvor previse humana institucija za ovakve likove.
Bolje u kavez pa izbaciti iz aviona negde iznad nenanaseljenog podrucija u Sibiru...
Poslednja izmena od Floyd u 12 Feb 2014, 11:36, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
samo polako
Reactions:

Post od samo polako »

Gaginjo tu si u pravu, sve polazi od porodice i vaspitanja.
Roditelji su suviše zaštitnički nastrojeni zato deca nemaju pravilan sistem vrednosti.

Nisam za sistem kažnjavanja za primer ali je izgleda u nas jedini način da se nekim stvarima stane na put upravo taj.
Vratiti smrtnu kaznu roknuti ubicu za primer pa da vidiš.

Verujem da ni to nije rešenje ali isto kao i ti ne vidim izlaz iz ovog tunela.
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Imamo kartu u jednom pravcu.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

odavno
Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:50
Garaža: Peugeot 307 1.6 HDI

Post od cozmo »

Evo pojasnjenja za slucaj Vladislave Cervenko:

http://www.kurir-info.rs/ludilo-sudija- ... ak-1225141

LUDILO: Sudija oborio presudu jer Musić "nije krvožedan"!

Nije dovoljno tukao: Iako je Musić Vladislavi Červenko polomio skoro svako rebro u telu, to za Apelacioni sud nije bio ubedljiv dokaz

Evo zbog čega je poništena presuda

- Zato što u presudi piše da je ubijena na „svirep i BEZOBZIRAN način“, a sudilo mu se za ubistvo na „svirep ili PODMUKAO način“.
- Zato što Apelacioni sud smatra da „više od 50 udaraca pesnicom, stopalom i metalnom šipkom“ nije dovoljno dobar opis svireposti zločina.
- Apelacionom sudu nije jasno na osnovu čega je prvostepeni sud zaključio da je Musić „krvožedni tip“.
- Takođe, ovom sudu nije jasno ni na osnovu čega je prvostepeni sud zaključio da posle 50 udaraca pesnicom, šipkom i stopalom Vladislava Červenko trpi bolove.
- Apelacioni sud zamera prvostepenoj presudi i to što nije utvrđeno tačno mesto ubistva u stanu.
- Nije utvrđeno ni da li je Musić koristio određene tehnike zadavanja udaraca rukom, nogom i šipkom?!
- Prvostepeni sud koristi termin „mrcvari i muči“, a Apelacioni sud naglašava da „mrcvarenje znači unakažavanje tela posle smrti, dok prvostepeni sud tvrdi da su sve povrede nanete žrtvi za života“.
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
Korisnikov avatar
Med
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 21:23

Post od Med »

Odavno ja govorim al nema ko da cuje. Ako ocemo u jevropu lepo prepisemo sve nemacke zakone (drzava im sasvim lepo funkcionise sve ove godine) od zakona o radu pa do krivicnog zakona
i gotovo. Da, moze i po autoputu da se vozi 300 ali ako niste vozili po Nemackoj ako pise 80 na autobahnu onda se vozi toliko , ako pise lärmschutz onda se vozi i 30 kmh. Ako pomenes Hitlera ides
u zatvor (ocito su izvukli neku pouku...).

Al ovde skotovima ne odgovara da se NE RADI subotom i nedeljom, da radnik nije repata stoka.
Evo samo jedan primer, pametnom ce se kasti samo-METRO u Nemackoj ima sledece radno vreme:

Ponedeljak - petak 7 -22 (poslednji kupac ulazi u 21.30)
Subota 7 - 20 (poslednji kupac ulazi u 19.30)
Nedelja - NERADNA

Za koju picku materinu kod nas radnje rade od 00-24 h? Samo da bi se izdrkavalo na ljudima koji rade.

Ocekujem 'vickaste i nebulozne' komentare...
Korisnikov avatar
samo polako
Reactions:

Post od samo polako »

Kako za koju?
Odgovara ekipi da živimo u zabludi da ostali nemaju praznike i slobodno vreme.
Da se tamo negde sve svodi na beskonačan rad a ne na učinkovit rad.
Da se radi 0-24 a ne 8 sati korisnog rada.

Mi smo na početku kapitalizma gde radnici gotovo da nemaju prava.
Još veća tragedija je što su nam i sindikati koji bi trebalo da se bore za prava radnika leglo bagre.
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

Kako ste vi dospeli od svirepog ubistva do prava radnika?
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:

Post od nikaragva »

Radnik nema nikakva prava, radi po ceo dan, umoran, mala plata, ne moze ni poplaca racune, deca gladna, nemaju ni za pantalone, sve zakrpljeno, zene nervozna, stalno se svadjaju, deca sve to gledaju, radnik nervozan i zbog toga i zbog svega ostaloga, posle par godina dijagnostikuju mu rak, covek pukne i ubije radnika eps koji je dosao da mu sece struju, za par hiljada, dok onome za 200 hiljada nije sekao, tutnuo mu je 100e u dzep (jbg, bolje i njemu 100e, nego eps 2000e), radnik puca, psiha odlazi do vraga, uzima sekiricu nasadjenu na neku stapinu jer nije imao novaca ni za novo drzalje, udara radnika po sred glave, on pada, dotuce ga sa par udaraca u glavu.
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

:srbin:
I posle ja trolujem...
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:

Post od nikaragva »

Pa pitao si kako smo dospeli do radnika :)
Odgovori