Plate i životni standard u razvijenim zemljama
Re: Plate i životni standard u razvijenim zemljama
Brale al ste nadrvili, ovo ne moze vise da se procita na pus pauzi 

Meni najvise u Srbiji smeta sto se ne ceni zdravlje ni ljudski zivot.
Evo par ociglednih primera razlike u DE i Srbiji,nije zdravlje ali mozda i moze biti;
covek pijan napravio sranje u nocnom klubu, obezbedjenje prilazi i lepo ga zamoli da se smiri. Ovaj posle 10minuta nastavi po svome i dodju dvojica iz obezbedjenja i fino ga iznesu napolje iz lokala. Nikakav suvisan. U Srbiji bi vec posle prvog puta bi ga obezbedjenje ubilo od batina i bacili bi ga u reku. U najboljem slucaju ostane invalid.
2. Pijan covek se okliznuo i pao na gelender i skrsio rebra. Hitna dosla posle 3min!! , svi pregledi obavljeni maximalno brzo. i nakraju slag na tortu , 10puta pitaju da li si siguran da te nije niko gurnuo/napao ,i zele da zovu policiju da to proveri. U Srbiji hitna dodje kad dodje, zavoja nema, aparati u bolnici ne rade.
3.primer. Nakon saobracajnog udesa, nadoknada stete preko osiguranja ide bez problema, dobijes ok realnu cifru,sve bude gotovo za max 15ak dana. U Srbiji rodis mecku dok dobijes odstetu koja po pravilo nikad nije dovoljna za popravku.
Naravno, sve to vuce korene malo dublje. Recimo, obezbedjenje u DE nesme da udar goste jer ce dobiti tuzbu,kaznu itd. u Srbiji ne odgovaraju nikome pa im se moze. U Srbiji se ne ulaze u bolnice, dobro je dista funkcionise. Osiguranja u Srbiji love u mutnom zbog nefunkcionisanja pravnog sistema. I tako ...
Ali ipak, lepo je u Srbiji
Evo par ociglednih primera razlike u DE i Srbiji,nije zdravlje ali mozda i moze biti;
covek pijan napravio sranje u nocnom klubu, obezbedjenje prilazi i lepo ga zamoli da se smiri. Ovaj posle 10minuta nastavi po svome i dodju dvojica iz obezbedjenja i fino ga iznesu napolje iz lokala. Nikakav suvisan. U Srbiji bi vec posle prvog puta bi ga obezbedjenje ubilo od batina i bacili bi ga u reku. U najboljem slucaju ostane invalid.
2. Pijan covek se okliznuo i pao na gelender i skrsio rebra. Hitna dosla posle 3min!! , svi pregledi obavljeni maximalno brzo. i nakraju slag na tortu , 10puta pitaju da li si siguran da te nije niko gurnuo/napao ,i zele da zovu policiju da to proveri. U Srbiji hitna dodje kad dodje, zavoja nema, aparati u bolnici ne rade.
3.primer. Nakon saobracajnog udesa, nadoknada stete preko osiguranja ide bez problema, dobijes ok realnu cifru,sve bude gotovo za max 15ak dana. U Srbiji rodis mecku dok dobijes odstetu koja po pravilo nikad nije dovoljna za popravku.
Naravno, sve to vuce korene malo dublje. Recimo, obezbedjenje u DE nesme da udar goste jer ce dobiti tuzbu,kaznu itd. u Srbiji ne odgovaraju nikome pa im se moze. U Srbiji se ne ulaze u bolnice, dobro je dista funkcionise. Osiguranja u Srbiji love u mutnom zbog nefunkcionisanja pravnog sistema. I tako ...

Plaćam kiriju.Sh@rance napisao:Floyd jel živiš u svom stanu ili plaćaš kiriju?
Ma da, evo svi ginu u reci i ostaju invalidi...
Da, ima sile, ali toga ima i u Nemackoj.
Mene ovde vise puta izbacivali iz kluba tako sto su me zamolili da izadjem i isli za mnom do izlaza, a na kraju nikom nista.
Uvek mozes naci primere krajnosti, ali takodje je retko gde to pravilo.
I da, u Srbiji aparati ne rade, nema zavoja, doktori zavrsili visu poslovnu, a vozac hitne nema dozvolu, sam naucio da vozi.
Ne znam u kojoj Srbiji si ti zavrsavao stetu za automobil, ali u ovoj u kojoj ja zivim, sve se najnormalnije zavrsi i sa veoma malo natezanja.
Svuda u osiguranju dobijaju bonuse kada uspeju da sklope bolji dogovor, pa i gledaju da to izadje sto jeftinije, nije to Srbija.
Ne smeju ni u Srbiji da te biju i isto tako mozes da ih tuzis.
Sent from my Sony
Da, ima sile, ali toga ima i u Nemackoj.
Mene ovde vise puta izbacivali iz kluba tako sto su me zamolili da izadjem i isli za mnom do izlaza, a na kraju nikom nista.
Uvek mozes naci primere krajnosti, ali takodje je retko gde to pravilo.
I da, u Srbiji aparati ne rade, nema zavoja, doktori zavrsili visu poslovnu, a vozac hitne nema dozvolu, sam naucio da vozi.
Ne znam u kojoj Srbiji si ti zavrsavao stetu za automobil, ali u ovoj u kojoj ja zivim, sve se najnormalnije zavrsi i sa veoma malo natezanja.
Svuda u osiguranju dobijaju bonuse kada uspeju da sklope bolji dogovor, pa i gledaju da to izadje sto jeftinije, nije to Srbija.
Ne smeju ni u Srbiji da te biju i isto tako mozes da ih tuzis.
Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Heroj pravis sranja po klubovima? 

Jbg. onda mi ocigledno ne zivimo u istoj Srbiji
Sta drugo da ti kazem.

Sta drugo da ti kazem.
- Sh@rance
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:48
- Garaža: Fiat Punto Classic 1.3 MultiJet & Cannondale Trail 7 er29
Member brate sada si baš nalupetao.
- branja
- Pridružio se: 25 Feb 2015, 10:44
- Garaža: jtd,bajo moj; cannondale bad boy
nikaragva napisao:Brale al ste nadrvili, ovo ne moze vise da se procita na pus pauzi
Tihi Don 2.deo

@ Scudi: Gde nađe ono "baćko"?
Sarance, ako mi vec kazes da sam se nalupetao, onda bi bilo korektno da malo pojasnis tu tvrdnju.
Ja nisam pisao nista rekla-kazala nego samo cinjenice iz RL.
Pa gym baja. Pre nego ce propasti stranica poceli su sa backobranja napisao:nikaragva napisao:Brale al ste nadrvili, ovo ne moze vise da se procita na pus pauzi
Tihi Don 2.deo
@ Scudi: Gde nađe ono "baćko"?

- Sh@rance
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:48
- Garaža: Fiat Punto Classic 1.3 MultiJet & Cannondale Trail 7 er29
Znam da trebaju činjenice ali sam trenutno na poslu pa kucam sa moba. Sve što si naveo imam informaciju iz prve ruke, ne činjenice nego baš lično iskustvo. Obrazložoću ti vrlo rado samo da dođem kući i sednem za komp.member napisao:Sarance, ako mi vec kazes da sam se nalupetao, onda bi bilo korektno da malo pojasnis tu tvrdnju.
- schonenk
- Pridružio se: 17 Jan 2014, 15:56
- Garaža: honda civic ep3, honda civic ek3
Diskusija je bila najbolja u delu gde su ljudi iznosili licna iskustva, ovo ostalo je sve rekla kazala. Toliko ljudi iz moje blize i dalje okoline je otislo tamo, tako da mi je tesko poverovati da njih 80% ostaje tamo iz sramote od povratka "u svoje selo". Rodjena sestra, zenin brat, najbolji prijatelji..., malo pomalo svi otisli. U toku je novi talas i jako je primetan.
Mogli bi pisati danima koji su sve motivi za odlazak, a brojni su. Mi smo poznati kao narod koji zeli uvek da se prikaze u boljem svetlu pred nepoznatima i to je licemerje. Svabe su npr takve kakve jesu, ni manje ni vise.
Ko je zeljan izlazaka i druzenja snaci ce se svuda, tako da ni taj famozni "nocni zivot" i provod u Srbiji ne treba navoditi kao primer.
Mogli bi pisati danima koji su sve motivi za odlazak, a brojni su. Mi smo poznati kao narod koji zeli uvek da se prikaze u boljem svetlu pred nepoznatima i to je licemerje. Svabe su npr takve kakve jesu, ni manje ni vise.
Ko je zeljan izlazaka i druzenja snaci ce se svuda, tako da ni taj famozni "nocni zivot" i provod u Srbiji ne treba navoditi kao primer.
- Vladapetr
- Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
- Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT
+1member napisao:Meni najvise u Srbiji smeta sto se ne ceni zdravlje ni ljudski zivot.
Malo preterano u nekim delovima, ali u suštini surovo realno. Obezbeđenje ovde funkcioniše kako si opisao, ali te neće baš "u najboljem slučaju napraviti invalidom".
Kakvu ćeš uslugu dobiti preko kad padneš i povrediš se zavisi u mnogome od toga kakvo ti je zdravstveno osiguranje. Ovo je posebno izraženo u Americi. Kod nas smo barem tu manje-više jednaki

Za osiguranja ti je priča, barem po meni poznatim iskustvima, sasvim realna.
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
those who understand binary and others who don't.
Zar niko da ne spomene zene!?
Nije valjda bitnije dal ima pikavaca na ulici, i koliko kosta nutela i koka kola...
Kakva je situacija "tamo", jel su lake, otvorene... za komunikaciju?
Kako ste zadovoljni sa bordelima, saunama, SPA, ulicarkama, elitnim...?
Mislim da je ovde ipak mnooogo bolje, jos ako imas samo malcice vise para, bice ti ko u raju.

Nije valjda bitnije dal ima pikavaca na ulici, i koliko kosta nutela i koka kola...

Kakva je situacija "tamo", jel su lake, otvorene... za komunikaciju?
Kako ste zadovoljni sa bordelima, saunama, SPA, ulicarkama, elitnim...?
Mislim da je ovde ipak mnooogo bolje, jos ako imas samo malcice vise para, bice ti ko u raju.

-
- Pridružio se: 23 Feb 2013, 17:52
- Garaža: Audi A3 Sportback
Ja sam dosao sa predrasudom da su zatvoreni i hladni. Docekali su me jako srdacno i otvoreno, profesionalno...Ali se nece druziti sa tobom posle posla. Na poslu, sala, igramo stoni fudbal na pauzi, ali kad se radi-radi se, ozbiljno i profesionalno.
Da se razumemo, Srbija je moja zemlja i uvek ce biti, jer sam ja Srbin, Pravoslavac...Moja kuca je tamo, ali da je lakse, mirnije, stabilnije ziveti ovde-jeste.
Da bi se kontrolisala tolika razlicitost ljudi i kultura, mora postojati sistem. Taj sistem se mora kontrolisati. To kako se Turci i Siptari ponasaju, ne mozete da shvatite, a kad ne bi bili kontrolisani, tek onda bi bio haos...Drugo, te saobracajne guzve koje su ovde prisutne, mogu se samo dobrom organizacijom kontrolisati. Pa ovde mala saobracajka na auto putu napravi guzvu od 25 km, a akoje nema, onda je guzva 10-15 km...
Ljubo, u Holandiji su guzve kao i u Nemackoj i dobro je da ukidaju da ogranicenja...
Da se razumemo, Srbija je moja zemlja i uvek ce biti, jer sam ja Srbin, Pravoslavac...Moja kuca je tamo, ali da je lakse, mirnije, stabilnije ziveti ovde-jeste.
Da bi se kontrolisala tolika razlicitost ljudi i kultura, mora postojati sistem. Taj sistem se mora kontrolisati. To kako se Turci i Siptari ponasaju, ne mozete da shvatite, a kad ne bi bili kontrolisani, tek onda bi bio haos...Drugo, te saobracajne guzve koje su ovde prisutne, mogu se samo dobrom organizacijom kontrolisati. Pa ovde mala saobracajka na auto putu napravi guzvu od 25 km, a akoje nema, onda je guzva 10-15 km...
Ljubo, u Holandiji su guzve kao i u Nemackoj i dobro je da ukidaju da ogranicenja...