Dueli u klasama

Opšte diskusije o markama i modelima automobila
Odgovori
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

grujicd napisao:
Floyd napisao:a Superb je najgluplji auto sto bi neko mogao da kupi a da pritom nije taksista.
Floyde, stvarno preteruješ sa izjavama u zadnje vreme, a ova je jedna od gorih (da se ne izrazim grublje). Te ovo je glupo, te ono je. Superb se najpre kupuje zbog prostora, a ako misliš da to samo taksistima treba onda si u najmanju ruku neiskusan, da opet ne koristim neki drugi izraz.
Valjda imam pravo na svoje misljenje?!
Ako se ne slazes sa mnom, preskoci post ili odgovori pristojno a stvarno nema potrebe za ovakvim tonom ;)

Pricao sma iz svog ugla a Delija je u slicnoj situaciji.
Zato sam mislio da mladjem coveku bez dece a da nije taksista nije potreban Superb.
Kao porodicni auto za ljude sa starijom decom je ok izbor ali ne i najbolji...osim ako ti um nije zarobljen u carobnom Skoda-VW-Audi krugu kao nekim provokatorima iz prethodnih postova :)

p.s. I sto se mene tice, sledeci put slobodno koristi izraze koje si hteo...
Korisnikov avatar
Markoni
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:47

Re: Sajam automobila u Novom Sadu 2013

Post od Markoni »

starac vujadin napisao:Floyd, ja nisam vozio taj motor, ali koliko sam čitao kod onih koji su ga vozili kod Saab-a i Lancie Delte, taj biturbo jako dobro ide. Markoni ga je probao.
1.9 Biturbo dizel koji je isao u Lanciu Deltu i Saab 9-3 i gde jos nema mnogo veze sa 2.0 motorom koji ide u Insigniu. Meni je razlika bila ogromna, stariji (1.9) je dosta brutalniji. A novi mi je bio mlak, mozda u rangu VW TDI CR170, a mozda cak ni tako ziv...

Tapatalk Post
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Xepoj87 napisao:Rekao je da zenu sa velikim stomakom i dupetom retko ko hoce.
Osim DW-a. :kezo:
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Re: AW: Sajam automobila u Novom Sadu 2013

Post od NexT »

Floyd napisao: Nov auto niko u SRB ne kupuje od prosecne plate a Superb je najgluplji auto sto bi neko mogao da kupi a da pritom nije taksista.
Za njega je Mazda 6 pojava.

Gesendet von meinem GT-I9505
Superb je vrhunski auto za te pare. A ne vidim poentu tvog komentara, ako je coveku Insignia skucena i nema dovoljno prostora?
Pritom, Civic kog vozi je jedan od prostranijih, ako ne i najprostraniji auto u klasi.

Mazda 6 je jako lep auto, ali od dizela ima samo 2.2 za koji je registracija oko 70-75.000 rsd. Pritom, da motor ima 200 konja, pa da razumem, ali placati toliko za 150 konja, zaista ne razumem.
I taj dizajn je prolazan, za dve godine je niko nece primecivati na ulici. SUperb napakovan opremom sa DSG-om, 2.0 sa 170 konja i nekim lepim 18icama po meni nikako ne moze biti najgluplja kupovina.
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

NexT napisao:A ne vidim poentu tvog komentara
Ni Superb u prici o kupovini compact executive limuzine ili 4-door kupea nema poentu pa ti nije smetalo da ga pomenes ;)
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:

Post od NexT »

Koji bese premium, Mazda ili Opel, nisam ispratio?
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Izvini al meni je pre provokacija kad napises da su svi koji misle da je superb dobra kupovina glupaci.
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

NexT napisao:Koji bese premium, Mazda ili Opel, nisam ispratio?
Pa onda citaj ponovo :mrgreen:
ftj napisao:Izvini al meni je pre provokacija kad napises da su svi koji misle da je superb dobra kupovina glupaci.
A gde sam to napisao?
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

paja napisao:
Xepoj87 napisao:Rekao je da zenu sa velikim stomakom i dupetom retko ko hoce.
Osim DW-a. :kezo:
Za mene se bar zna da volim sise i lepu liniju ;)

@Mange bitno je da ti znas sta je auto i sta valja... :navijamo:
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Re: Dueli u klasama

Post od trojanac »

Preimenovao sam temu. Vidim da u zagradi treba da stoji (automobili i žene) pošto je to izgleda nerazdvojno za pojedine. :mrgreen:

Žene ne bih delio po klasama, a kad su automobili u pitanju, svakako da postoje.
Priča o premium, polupremium, četvrtpremium i nepremium modelima je malo bezveze sa moje tačke gledišta. Šta je to što određuje da li je neki auto premium ili ne? Postoji puno skupljih i boljih automobila od nemačke "premium" trojke. Gde oni spadaju?
Da li je i Lexus premium ili nije to dovoljno dobro i zašto? Moje je mišljenje da tu prave definicije nema, već ljudi to definišu po sopstvenom nahođenju, kako oni misle ili kako im odgovara. Ovo se ne odnosi ni na koga na forumu, pričam uopšteno.

Ako mene pitate, postoje skupi i manje skupi automobili. Ovi skupi nude nešto više opreme, bolje i lepše materijale, obično jače motore itd. Dakle, za više novca dobije se više onoga što prija našim čulima i tu se negde priča završava. Danas se svi kvare, o održavanju tek može da se priča naširoko, tako da premium u smislu da je najbolji u svemu, mislim da ne postoji. Samo je pitanje koliko ste spremni da date, da udovoljite sebi i svojim čulima.
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:

Post od NexT »

A, jbg, nismo mi izmislili nemacku trojku kao premijum. Ali razlomke jesmo, i tu ce morati da se napravi neka tablea, pogotovo u VW grupi :mrgreen:
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Post od dragan »

Markoni napisao:
starac vujadin napisao:Floyd, ja nisam vozio taj motor, ali koliko sam čitao kod onih koji su ga vozili kod Saab-a i Lancie Delte, taj biturbo jako dobro ide. Markoni ga je probao.
1.9 Biturbo dizel koji je isao u Lanciu Deltu i Saab 9-3 i gde jos nema mnogo veze sa 2.0 motorom koji ide u Insigniu. Meni je razlika bila ogromna, stariji (1.9) je dosta brutalniji. A novi mi je bio mlak, mozda u rangu VW TDI CR170, a mozda cak ni tako ziv...

Tapatalk Post
i ja pamtim tako neku pricu. ni astra sa tim dizelom od 195ks nije zasijala...al dobro, ona ne sprinta vrhunski ni sa 2lt 280ks :kezo:

inace, a propo mazde 6 i superba, meni je nekako u glavi da su to automobili iste klase namenjeni totalno drugacijim profilima korisnika. insignija mi je nekako nei most izmedju njih, i dalje zanimljiv izbor... ok je auto...
Korisnikov avatar
Darko
Reactions:
Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet

Re: AW: Sajam automobila u Novom Sadu 2013

Post od Darko »

NexT napisao:
Superb je vrhunski auto za te pare. A ne vidim poentu tvog komentara, ako je coveku Insignia skucena i nema dovoljno prostora?
Pritom, Civic kog vozi je jedan od prostranijih, ako ne i najprostraniji auto u klasi.
Kako god se okrene superb uvek predstavlja jako povoljnu kupovinu. odnos ulozeno/dobijeno je :doubleup:
Konkretno na mom primeru, superb 1,4 tsi je placen isto koliko je prijateljica platila golf 6 1,4 80ks.. ne moze
se porediti ni po motoru, velicini, komforu, udobnosti..itd

Superb mk2 je veliki i nezgrapan za voznju po gradu, autoput mu je prirodno staniste i pravo uzivanje ga je voziti u tim uslovima.. Naravno ima svoje adute i zbog toga ga ljudi kupuju i voze i po gradu.. Konkretno mi nama porodicno nije trebao bas toliki automobil ali jednostavno cena mu je bila za neodbiti..
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

Auto za dede :)
Ne zanima me tako nesto ni pod razno :)
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Ne bi ga ja tako okarakterisao. Idealno je pored Superba imati manji, gradski auto, a Superb da se tera samo kad se krene van grada. Mada realno, meni ne bi bio problem i da mi je jedini auto. Samo što mi u ovom trenutku takav automobil zaista nije potreban. Octavia je tu vrhunski izbor. Jeste li znali da je Octavia RS 2.0TSI 220KS ispod 22k eura? Čak i TDI je skuplji tek 500e, a pritom je i slabiji, ali opet manje troši. No, nebitno. Za te pare bolji auto teško da ima da se kupi.
Posetite www.garaza.rs !
Odgovori