Škoda Octavia 2013/2017 A7FL
Re: Škoda Octavia 2013
Biće objavljena 12. jula.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

- maxer
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:36
- Garaža: Ford Focus II Mk2 1.6 16V
Kao što neko već reče, sve je OK osim onih dnevnih LED svetla na dnu farova ... ono je stvarno "jeftino" i neugledno 

- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Geza napisao:Octavia RS, 2.0 TSI sa 220 KS i 2.0 TDI sa 184 KS. Benzinac od 0 do 100 za 6.8 s, dizelaš 8.1 s.
Vmax 248km/h TSI i 232km/h TDI.
Najbrža Octavia ikadanidza napisao:Cena?
Nakon što se bude pojavila na "Gudvud" festivalu brzine, u Engleskoj 10. jula, "oktavija RS" će krenuti u prodaju po očekivanoj ceni od oko 26.500 evra.
Po meni izgledaju skroz ok. Većina drugih proizvođača ima još gore rešena dnevna svetla, jedino se Audi izdvaja. Za taj oblik automobila skroz pristaju i izgledaju odlično u retrovizoru.maxer napisao:Kao što neko već reče, sve je OK osim onih dnevnih LED svetla na dnu farova ... ono je stvarno "jeftino" i neugledno
Tapatalk HD
- maxer
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:36
- Garaža: Ford Focus II Mk2 1.6 16V
Za Audi se slažem (LED u obliku neprekidne cevi je mnogo bolji od tačkastog niza dioda koje imaju razmake između sebe) ... a Oktavijina bi mnogo bolje izgledala da je pomenuti razmak između LED dioda manji. Ovako mi izgledaju ko da su "kineski" (nahnadno dodati, kičerica).

Ne izgleda mi kao da ''ima tackica''

There's nothing worse than making your hand and losing it all, because you were drawing dead to start with.
Nema tačkica, spojena linija je i ubija kako svetli. Barem je tako na ovoj našoj.
Tapatalk HD
Tapatalk HD
Nema sanse da bude ispod 30k eura...kad na to dodas DSG i jos neku opremu stize ona brzo do 35.
Pa 2.0 TDI i 1.8 TFSI krecu od 26k.
Ja je licno pored Golfa ne bi ni pogledao jer Golf i kao klotara nije los dok je klot Octavia pravi primer flotnog auta.
Pa 2.0 TDI i 1.8 TFSI krecu od 26k.
Ja je licno pored Golfa ne bi ni pogledao jer Golf i kao klotara nije los dok je klot Octavia pravi primer flotnog auta.
- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
Bice sigurno ispod 30k za vRS, uvek do sada je bilo. Naravno govorimo o ceni u Srbiji.
Nisam ispratio, oce biti manuelni opcija ili kao u Fabiji DSG only?
Nisam ispratio, oce biti manuelni opcija ili kao u Fabiji DSG only?
Ja pricam o cenama u DE...mozda je u Srbiji jeftinija ali onda je i VW jeftiniji (ili nije?).
U ovoj sam sedeo pre par nedelja jer je bila neka promocija ispred trznog centra.
Mogla je i da se proba ali nisam bio zainteresovan.
http://www.autoscout24.ch/de/d/skoda-oc ... rfrom=2013
Kao nova je bila 44k chf
U ovoj sam sedeo pre par nedelja jer je bila neka promocija ispred trznog centra.
Mogla je i da se proba ali nisam bio zainteresovan.
http://www.autoscout24.ch/de/d/skoda-oc ... rfrom=2013
Kao nova je bila 44k chf

Garantujem ti da i sa DSGom ce biti ispod 30k (u SRB)Floyd napisao:Nema sanse da bude ispod 30k eura...

Inace stnadardan RS je odlicno opremljen.
There's nothing worse than making your hand and losing it all, because you were drawing dead to start with.
Velika predrasuda.Floyd napisao:Ja je licno pored Golfa ne bi ni pogledao jer Golf i kao klotara nije los dok je klot Octavia pravi primer flotnog auta.
Mi smo iz Jette A5 prešli u A5FL sa sličnim nivoom opreme i istim motorom. Tada je A5FL bila nekih 20% jeftinija, a subjektivno je Octavia ostavila bolji utisak na mene. Iako se vidi da su skoro blizanci, ja bih odabrao Octaviu ispred Jette (Golfa). Jedino što Golfu diže cenu je VW znak, sve ostalo je isti đavo.
Na stranu što je Škoda lepša i praktičnija.
Biće sigurno ispod 30k, jer je Elegans sa 150ks i DSG oko 21-22k.
Tapatalk HD
Poslednja izmena od nidza u 09 Jun 2013, 13:28, izmenjeno 1 put ukupno.
- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
Dobro sad, nije da je bas samo znak. Vozio sam Oktaviju RS 2007-8 godiste i kada sam seo u ftj-ov GTI istog godista ako se ne varam, odmah se vidi poprilicna razlika, ergonomija, materijali, polozaj sedenja, celokupan proizvod je na visem nivou, nije sto puta bolji, al jeste bolji. Pritom ni jedan ni drugi nisam imao prilike da vozim duze, verujem da bi se tu jos razlika ispoljilo. Slicna je odnos i Polo-Fabia. Npr ja ne mogu da aktiviram corner light funkciju ni u jednoj varijanti a klot Polo s maglenkama to ima, i tako razne sitnice...
Nije predrasuda nego mi se Golf generalno vise svidja od Octavie a ne sumnjam i da je bolji.nidza napisao:Velika predrasuda.Floyd napisao:Ja je licno pored Golfa ne bi ni pogledao jer Golf i kao klotara nije los dok je klot Octavia pravi primer flotnog auta.