Servis - Razno

Iskustva sa servisima, cene održavanja, pranje i poliranje
Odgovori
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Re: Servis - Razno

Post od dragvorl »

CVT je.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
Raki_Audi
Reactions:
Pridružio se: 13 Mar 2014, 20:24

Post od Raki_Audi »

Ma znam Dragovorl za CVT dosta stvari i slazemo se u vezi drugih ovascenih kod nas
Obavezno cu sledece nedelje pitati druge ovlascene kod nas.
nixa
Reactions:
Pridružio se: 10 Jan 2012, 21:52

Post od nixa »

Gumice balans-stangle su pri kraju, pocele su da se cuju dok je auto hladan.
Cene se krecu od 300 - 2500rsd za komad. Pojma nemam sta da radim.

Da li je neko moze da preporuci neku marku tih gumica?
Cherokee
Reactions:
Pridružio se: 17 Jan 2012, 21:35
Garaža: Audi A4 B9 Avant 2.0TDI

Post od Cherokee »

Ja menjao kod sebe na Laguni ali nemam pojma koje su. Raspitaj se da li postoji u Delphi programu, delovi trapa su im generalno kvalitetni.

Sent from my LG-D802
Korisnikov avatar
Raki_Audi
Reactions:
Pridružio se: 13 Mar 2014, 20:24

Post od Raki_Audi »

Raki_Audi napisao:CVT
Obavezno cu sledece nedelje pitati druge ovlascene kod nas.
Pitao, zakazao i juce odradio u drugom ovlacenim za tri put manju cenu nego sto su mi oni prvi pokusali da me odru
Pitao servisera zasto su mi rekli tu cenu, a kod vas tri puta manje, na sta je on ogovorio:
,, Ne bi da komentarisem, ali dosta ljudi nam se zalilo od njih,, ...
Eto ... Sta reci ... :thumbdown:
CIQ
Reactions:
Pridružio se: 23 Jun 2015, 13:23

Re: Renault clio 2 1.4 16v

Post od CIQ »

Imam reno clio, 1,2 16v 2002. Imao sam problem sa paljenjem lampice u obliku grejaca. Prilikom paljenja te lampice auto je prelazio u takozvani "safe mood" i nije mogao da se vozi preko nekih 3000 obrtaja. Isao sam na dijagnostiku i rekli su mi da je u pitanju senzor leptir gasa i da bi to trebalo ocistiti. Nakon toga auto sam oterao kod mehanicara koji se dva dana igrao sa njim i nista nije uradio. Rekao mi je da to mora da se zameni a taj sklop ceo kosta oko 13000. "safe mood" mi se toliko cesto palio da auto nije mogao uopste da se vozi.
Negde na nekom formun na itrenetu sam procitao da je neko problem resio tako sto je naprskao sprejom WD 40 kontakte na dzeku koji se nalazi u kabini iznad papucice kvacila. Zatim takodje sam procitao da je neko naprskao kontakte na dzku koji se nalazi na motoru sa gornje strane (kad pogledate u motor vidite taj dzek, nalazi se iznad svecica i mesta gde se sipa ulje prilikom zamene). Oba kontakta sam naprskao sa WD 40. Jos negde sam procitao da ima neki cistac za motor koji se sipa u rezervoar prilikom sipanja goriva. To inace ima da se kupi na svakoj pumpi. Sipao sam taj jedan inace kosta 260 din na AVIA pumpi. Verovali ili ne ali problem je resen. Auto radi perfektno. Sta mu je od to troje pomoglo stvarno ne znam a iskreno da vam kazem i ne zanima me. Imao sam samo zelju da ovo iskustvo podelim sa Vama jer kako sam video dostac ljudi ima ovaj problem pa mi je drago ako nekome mogu da pomognem. Probajte ovo sto sam napisao nista Vas ne kosta a mozete puno da dobijete!
Pozdrav
Korisnikov avatar
dunx81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:20
Garaža: Civic 1.8

Post od dunx81 »

Iskoristiću ovu temu da napišem ono što mi se desilo u povratku iz CG. Išao sam ćaletovim Cliom i sve bilo ok dok nisam stao da napravim pauzu. Ušao sam u Srbiju i na prvom stajalištu napravim pauzu i normalno ugasim ga. Kad sam hteo da upalim-trt. Kako dam dao kontakt,upale se normalno lampice,pogase kroz sekund one koje treba i kad sam okrenuo ključ kreće šou. Kazaljke počnu da se tresu,lampice da trepere. Probam ponovo,opet normalno popali lampice ali kad treba da zaanlasuje camo se iz table čuje cak i sve se pogase. Tako 4-5 puta i onda počne da anlasuje ali jako kratko,svega sekund i sam prekine. Onda opet 5-6 puta ništa pa krene da anlasuje sekund-dva i stane. Uzmem rezervni ključ probam s njim-isto. Skinem minus klemu s akumulatora ošmirglam vratim opet isto. Plus nisam uspeo jer nije ključ 10 koji sam poneo već 8 koji naravno nisam imao pa smo se tako gledali. Probao sam da ga upalim direktno na plin misleći da nešto sa radom na benzin nije u redu al ne vredi. Neće,neće,neće pa sastavi al brzo stane i ne upali. Pomislim onda da nije senzor položaja radilice al opet svejedno mi ne mogu mu ništa. Sve to je trajalo nekih 20min i već nisam znao šta više da probam. Nedelja,kiša pada...ma idealno. U tom momentu vidim čoveka koji je čuvao stoku pored puta i pitam jel ima broj nekog majstora kaže ima i da mi. Ukucao sam broj u telefon i uzeo da probam još koji put i auto nekim čidom upali. Spustio sam haubu i do kuće ga nisam gasio. Kad sam stigao,ugasim/upalim sve normalno. Normalno palio i juče i sad pali a šta mu je tačno bilo nisam pametan.
Korisnikov avatar
dag81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
Kontakt:

Re: Одг: Servis - Razno

Post od dag81 »

Ako se problem desava kada je kisa, neka masa ti pravi problem. Ocisti ih sve, proveri zategnutost, a nije lose i naprskati sve kpnektore(odvojiti ih) kontakt sprejom.
Proveri i napon akumulatora. Jer po simptomima deluje da je glupost neka.
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Dok čekam da me zovu uz servisa da pitam i ovde. Izgleda da sam nagazio ekser malopre jer mi komp javlja da mi ispušta neka guma. Da li mogu da je zakrpim bilo gde i kako onda da resetujem grešku? Da li mogu da imam problema sa garancijom ako to uradim sam?
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Šta ima da resetuješ?

Kada guma bude zadovoljavajuće naduvana, greške više neće biti.
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

Piše da treba da se resetuje.
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

Naravno da mozes, kakve to ima veze sa garancijom.
Resetuje se kroz iDrive iz menu, vehicle info, tyre presure info pa reset iz sledeceg menija... ili nesto slicno.
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

Hvala :doubleup:
Korisnikov avatar
schonenk
Reactions:
Pridružio se: 17 Jan 2014, 15:56
Garaža: honda civic ep3, honda civic ek3

Post od schonenk »

Pitam se koji im je bio motiv da tako iskomplikuju. Zasto se ne resetuje sam nakon korekcije pritiska u gumi? Nemam te senzore za pritisak, zar ne mogu da upute na tacan tocak koji je u problemu?
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

Nemam pojma ali tačno je da mogu sam da ga resetujem i zakrpim gumu bilo gde.

S druge strane, kod BMW-a mi je ta usluga gratis pa ću je odraditi tamo :)
Odgovori