Vožnja zaustavnom trakom

Primena propisa, crna hronika
Odgovori
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Re: Vožnja zaustavnom trakom

Post od methane.master »

I ja, ali radim za opšte dobro forumaša. :djavo:
Širim haos!
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

paja napisao:Kameru koja stoji ispod dušanovačkog mosta sam video jedno jutro pre 7. Uredno postavljena i uveliko operativna.

A da ima kretena i dalje - ima i to na svim mestima gde je zaustavna. Od onih pounesmotrenih koji hvataju desno u visini pumpe kod Sava Centra, do onih hajbahatijih što voze saustavnom između dva kružna toka kod arene dok dve kolone stoje.
Nisu oni najbahatiji, nego najpametniji, posto smo svi ostali veverice.

Danas je bar bilo lako izgubiti zivce, kolona je bila od KBC Bezanijska kosa prema Gazeli... Istovremeno bul M. Milankovica PRAZAN. Stigao sam do Popovica za 6 minuta i onda je nastalo putesestvije do Skupstine, hteo sam da pojedem ceo auto i odem pesaka.
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:
Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI

Post od H4wkeye »

methane.master napisao:I ja, ali radim za opšte dobro forumaša. :djavo:
:D :understand:
Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:50
Garaža: Peugeot 307 1.6 HDI

Post od cozmo »

Piros napisao: Presretac je Audi A6 sa NS tablama.
Ovog sam video. Vozio samnom paralelno recimo 200-300m pa ono kao ubrzava i usporava nesto se "dzekira". Kad je video da ignorisem, presao je ispred na sledeci auto. Doduse taj ispred je vozio malo brze, ja sam vozio 90 na Gazeli (po cajgeru, to je mozda 85-6 realno).

Bilo je oko pola 1 nocu, valjda je pomislio da hocemo da jurcamo brze autoputem.

E sad, ne znam sta im to znaci? Navlakusa za nervozne vozace?

Pri tom sve i da hocu ja nemam toliko brz i jak auto za takve egzibicije.
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Post od dragan »

hteo je on da se odmeri sa kozmorolom, garant :kezo:
Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:

Post od cozmo »

:kezo:

Salu na stranu, ispred mene je bio onaj najmanji Aveo i njega je cimao tako.
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
djoledj
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2014, 23:06

Zaustavna traka autoputa, kazna...

Post od djoledj »

Postovani forumasi,

Imao sam nedavno situciju sa presretacima i zaustavljanjem u zaustavnoj traci autoputa. Mozete predpostaviti kaznjen sam i preti mi kazna od 100 do 120 hiljada dinara, 14 bodova i 8 meseci zabrane.Objasnicu ukratko slucaj o cemu je rec i zamolio bih da mi neko kaze nesto da li zna o ublazavanju ove kazne ili proceduru koja moze pomoci. Prekrsaj se odigrava rano ujutu u 8 i 30h kretao sam se iz pravca Medakovica ka Sava Centru i bila je neopisiva guzva u sve tri trake, toliko da su se sve tri trake kretale identicnom brzinom. Auto je malo stariji i kod radnje sa rasvetom naglo krenuo da dize temperatutru, prestroio sam se u zaustavnu traku u nadi da se iskljucim sa autoputa na prvom mestu gde nema bankine u nadi da ne napravim jos gori kolaps jer su se vozila kretala ne brze od 25 kmh uz cesta zustavljanja i to je trajalo nekih 500 - 700 metara gde se stvaraju presretaci u crvenom audiju i ne slusajuci me sta se desava sa autom i problem koji imam uzimaju mi podatke pisu u svesku obicnu i prete mi kaznom od 80 do 120 hiljada dinara. Napominjem da nisam dobio nikakav zapisnik niti bilo kakvu potvrdu o zaustavljanju. Nakon 6 i kusur meseci mi stize poziv za sudiju za prekrsaje i kao uzoran gradjanin bez ikakvih problema se pojavljujem kod istog u nadi da ce me on saslusati, sa sobom nosim izvestaj od majstora koji mi je 5 dana kasnije popravio kola u pitanju je bila vodena pumpa. I sudija mi je rekao da on tu nista ne moze da je kazna od 100 do 120 hiljada ili zatvor plus 14 bodova, plus 8 meseci zabrane. Zatvor ili novcana kazna zvisi od toga sta ce sudija da odluci.

Interesuje me da li je neko imao slicna iskustva i da li zna neku proceduru koju bih mogao da upotrebim kako bih ovo ublazio ili skroz ponistio?

Ne bih da zvuci pregrubo ali ja nista nisam ukrao, silovao, ili ne daj boze zivotno ugrozio kako bih isao u zatvore ili davao ovolike pare drzavi ukojoj ne mogu da nadjem ni posao kao covek vec se bavim povremenim radom.

U nadi da ce mi neko pomoci puno sam zahvalan...
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Nažalost, sumnjam da imaš ikakve šanse da izboriš nižu kaznu, a da je poništiš to tek nema šanse.
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Re: Zaustavna traka autoputa, kazna...

Post od Paja »

djoledj napisao:Postovani forumasi,

Imao sam nedavno situciju sa presretacima i zaustavljanjem u zaustavnoj traci autoputa. Mozete predpostaviti kaznjen sam i preti mi kazna od 100 do 120 hiljada dinara, 14 bodova i 8 meseci zabrane.Objasnicu ukratko slucaj o cemu je rec i zamolio bih da mi neko kaze nesto da li zna o ublazavanju ove kazne ili proceduru koja moze pomoci. Prekrsaj se odigrava rano ujutu u 8 i 30h kretao sam se iz pravca Medakovica ka Sava Centru i bila je neopisiva guzva u sve tri trake, toliko da su se sve tri trake kretale identicnom brzinom. Auto je malo stariji i kod radnje sa rasvetom naglo krenuo da dize temperatutru, prestroio sam se u zaustavnu traku u nadi da se iskljucim sa autoputa na prvom mestu gde nema bankine u nadi da ne napravim jos gori kolaps jer su se vozila kretala ne brze od 25 kmh uz cesta zustavljanja i to je trajalo nekih 500 - 700 metara gde se stvaraju presretaci u crvenom audiju i ne slusajuci me sta se desava sa autom i problem koji imam uzimaju mi podatke pisu u svesku obicnu i prete mi kaznom od 80 do 120 hiljada dinara. Napominjem da nisam dobio nikakav zapisnik niti bilo kakvu potvrdu o zaustavljanju. Nakon 6 i kusur meseci mi stize poziv za sudiju za prekrsaje i kao uzoran gradjanin bez ikakvih problema se pojavljujem kod istog u nadi da ce me on saslusati, sa sobom nosim izvestaj od majstora koji mi je 5 dana kasnije popravio kola u pitanju je bila vodena pumpa. I sudija mi je rekao da on tu nista ne moze da je kazna od 100 do 120 hiljada ili zatvor plus 14 bodova, plus 8 meseci zabrane. Zatvor ili novcana kazna zvisi od toga sta ce sudija da odluci.

Interesuje me da li je neko imao slicna iskustva i da li zna neku proceduru koju bih mogao da upotrebim kako bih ovo ublazio ili skroz ponistio?

Ne bih da zvuci pregrubo ali ja nista nisam ukrao, silovao, ili ne daj boze zivotno ugrozio kako bih isao u zatvore ili davao ovolike pare drzavi ukojoj ne mogu da nadjem ni posao kao covek vec se bavim povremenim radom.

U nadi da ce mi neko pomoci puno sam zahvalan...
Teško da ti ima pomoći. Zaustavio te je presretač koji je napravio snimak na kome se vidi da si u zaustavnoj i da se krećeš. Sasvim dovoljno za osuđujuću presudu.
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Da je zaustavio vozilo, bilo bi sasvim drugacije?
Da li nesto menja, ukoliko bi upalio sva 4 zmigavca i kretako se polako, eventualno okacio trougao nazad?
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

15) zaustavna traka je obeleženi uzdužni deo puta namenjen isključivo za zaustavljanje vozila koja se zbog nepredvidivih razloga moraju zaustaviti (neispravnost, iznenadna nesposobnost vozača za upravljanje vozilom i sl.),
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Ok, znam da je neko pricao da se na auto putu ne smes kretati pokvaren, npr. zaustavnom trakom 20 na sat, sa trouglom, ...., nego da moras zvati slep. Jel to istina?
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Tu foru sa majstorima i potvrdama iz servisa izgleda ljudi često potežu, znam za još jedan slučaj. Taj čovek sada nije u Srbiji, pa ne znam kako će da mu uruče poziv, mislim da još nije bio kod sudije.
Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:

Post od cozmo »

Apsolutno podrzavam kaznjavanje svih koji BAHATO voze zaustavnom trakom.

Ali ovo je prosto suludo - sta ne sme da ti se pokvari auto i da se zaustavis u zaustavnoj traci ili da se iskljucis s puta????

Pa prvo i osnovno je kad se auto pregreva (a to pise u svakom uputstvu maltene) je da se iskljucis iz saobracaja STO PRE ali da NE zaustavljas auto odmah jer ako se naglo zaustavi ili ugasi motor moze doci do jos vece stete, nego lagano stati i tek onda smiriti i ugasiti motor.

To je jedno od pravila kad vam prokuvava motor, a kod mene u uputstvu i stoji procedura koju sam opisao (za moj auto).

Potpuno bezveze je kazniti ljude a pogotovo jos ako imaju i dokaze, naravno ako se automobil stvarno pokvario.
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

namenjen isključivo za zaustavljanje vozila...

Istina je da je pravilo da se prokljucao motor ne gasi, vec da se ostavi u leru, doduse nigde ne pise da treba da se vozi u tom stanju.
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Odgovori