Uspeo sam preksinoć da napravim veliku glupost sa svojim D5100. Dok sam skidao nešto sa police povukao sam i fotoaparat. Jeste da je bio u torbi ali je pao sa skoro 2 metra visine
Objektiv 18-105mm je definitivno oštećen - koči prilikom zumiranja, fokus ne radi kako treba, pojavljuju se neke senke, čak i ekspoziciju sad ponekad totalno omaši tj. preeksponira. A čuje se i neko zveckanje iz unutrašnjosti. Kad se vratim iz CG odmah idem u servis da vidim da li može nešto da se uradi. Sa pozitivne strane mislim da nijedno od sočiva nije oštećeno jer objektiv i dalje može da napravi dobru sliku, pa možda može da se zameni samo to od "vezne" mehanike što je oštećeno. Aparat je na prvi pogled ok, ali sam prilikom slikanja sa drugim objektivom od 50mm primetio da kod fokusiranja na većoj daljini fokus bude par metara iza. Čini mi se da je na manjim daljinama manje više ok. To bi značilo da je nešto i u aparatu poremećeno i više me brine od ovoga sa objektivom. Moraću i njega da odnesem da ga provere.