Dobro veče

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Re: Dobro veče

Post od grujicd »

Ja od 2005 ne mogu dan bez proveravanja maila, ali to ne znači da i bude nesto bitno svaki dan. Nekad prođe i 2-3 nedelje da ne moram ništa da pišem. A isto mi odmor traje od 15. juna do 1. septembra, drugari me zezaju da sam na never ending odmoru :)
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Tešite se da je to ok. Kad nađeš zamenika i sharuješ mu inbox, skontaš koliko je to bolja varijanta.

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk

Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Post od Vladapetr »

Zavisi šta i za koga radiš, nije nužno bolja varijanta.
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Korisnikov avatar
passenger
Reactions:
Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI

Post od passenger »

Meni je ovaj posao mnogo bolji od prethodnog. Na prethodnom je bilo 6 dana nedeljno, često i svih 7 dana. Tri smene, mislim da su sada uveli i 4. smenu. Dok sada imam 8h26min koje moram da odradim kad hoću. Mogu da odem sa posla bilo kad i vratim se kasnije. Mogu i da odem u minus sa satima, a da kasnije to nadoknadim. Uglavnom se trudim da pre 7 počnem da radim, oko 16h završim. S tim što moram da imam pauze svakih sat i po, maksimum dva sata. Od toga su dve pauze plaćene (20 i 10 minuta), a dve naše od po 20 minuta nisu plaćene.

Dok supruga skroz obrnuto. Ima neku klinku koju obučava do januara, pa ne sme da je ostavi samu. Recimo hteli smo u idući četvrtak na put posle popodnevne pauze u 12, ali ne sme da je ostavi samu do 16h. Još je upala na projekat promene kućnog osiguranja u CH za tu firmu, pa će u narednih godinu dana da bude stalno u Cirihu, plus odgovornosti kod njih u ovamo u Vaduzu... dok je meni ladovina. Montiram šta treba, obavim potrebne kontrole, nekad testove i odem kući bez da sam umoran :)
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
Korisnikov avatar
blaugrana
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 17:08

Post od blaugrana »

Sta/Gde sljakas? Moze i na pp :)

Sent from my SM-J500FN

Korisnikov avatar
passenger
Reactions:

Post od passenger »

Clean room za jednu holandsku firmu. Montiramo pojedine delove za mašinu koja pravi čipove za Samsung i s druge strane montiramo mašine za Carl Zeiss. Usput se rade i razna testiranja, od toga da li dihtuje ceo sistem, do ispitivanja područje vakuuma (ge se odvija sam proces proizvodnje) i da li postoji voda, teški metali itd.
Korisnikov avatar
havijer
Reactions:
Pridružio se: 28 Mar 2015, 07:55
Garaža: I30 mk1 1,4

Post od havijer »

passenger napisao:Clean room za jednu holandsku firmu. Montiramo pojedine delove za mašinu koja pravi čipove za Samsung i mašine za Carl Zeiss. Usput se rade i razna testiranja, od toga da li dihtuje ceo sistem, do ispitivanja područje vakuuma (ge se odvija sam proces proizvodnje) i da li postoji voda, teški metali itd.
Imam druga koji već četiri pet godina radi u kontroli kvaliteta u fiatu, je l ima tako nekih radnih mesta kod tebe u firmi?

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

Korisnikov avatar
passenger
Reactions:

Post od passenger »

Ima u proizvodnji verovatno, a kod nas u hali mi radimo kontrole, dok na kraju dođe kontrola da vizuelno pogleda pod UV svetlošću i odobri da je sve okej. Uglavnom jedna lik radi sve te kontrole... dok ne pregori u glavu od previše posla :)
Korisnikov avatar
maxer
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:36
Garaža: Ford Focus II Mk2 1.6 16V

Post od maxer »

KAD "NE UMEMO MI", DRUGI ĆE DA RUDARE KOD NAS ...

Kanađani kupili 220ha, procvetaće istok Srbije

Beograd -- Kanadska kompanija Nevsun otkupila je, posredstvom svoje ćerke firme Rakita, oko 220 hektara zemlje za potrebe otvaranja rudnika bakra i zlata.
Izvor: Večernje novosti sreda, 30.08.2017. | 10:00

Kako saznaju Večernje novosti, ta kompanija je kupila zemlju iako još nije od Vlade Srbije dobila dozvolu za eksploataciju rudnih ležišta u borskom kraju.

Kako piše beogradski list, Kanađani su zemlju otkupili od građana, a nedavno su od Vlade Srbije dobili saglasnost za izradu plana posebne namene za otvaranje rudnika.

Međutim, Nevsun je zvanično još u fazi geoloških istraživanja, mada postoje saznanja da je projekat otvaranja novog rudokopa dobrim delom završen.

“Inicirali smo sastanak sa čelnim ljudima Rakite, ali i sa stručnjacima RTB Bor”, kaže Aleksandar Milikić, predsednik borske opštine.

“Tražimo da imamo uvid o uticaju rudnika na životnu okolinu, korišćenju opštinskog zemljišta od kanadske kompanije, ali i o otkupu zemljišta za potrebe otvaranja rudnika, kao i da znamo kako će se eksploatisati ruda iz budućeg rudnika udaljenog sedam kilometara od grada”, kaže on.

“Ako će on biti na mestu gde mislimo da hoće, Bor će bukvalno biti okružen rudnicima. S jedne strane RTB Bor, a sa druge onaj koji bi otvorili Kanađani. Naš grad bi tako bukvalno bio u centru dva industrijska giganta”, navodi Milikić.

http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php ... id=1298359
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:
Pridružio se: 06 Avg 2013, 18:43

Post od Velja »

Slika
Korisnikov avatar
HKS
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2013, 17:31

Post od HKS »

.Slika

Послато са m2 уз помоћ Тапатока

Korisnikov avatar
jaksa
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:15
Garaža: Jugo 45

Post od jaksa »

istina... :P
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

Velja napisao:Slika
Odmah da se javi u ponedeljak i u utorak krece da radi.

Sent from my LG-H440n using Tapatalk

Korisnikov avatar
Pulp Fiction
Reactions:
Pridružio se: 19 Jul 2015, 21:52
Garaža: Astra G 1.7 dti

Post od Pulp Fiction »

HKS napisao: 30 Avg 2017, 17:19 .Slika

Послато са m2 уз помоћ Тапатока
LOL
Realno ima li veće legende od tog pasata. I danas ih ima koliko hoćeš, prodaju voce, povrće, sitan repromaterijal, skupljaju perje, šta ko voli :D
Korisnikov avatar
Risto
Reactions:
Pridružio se: 24 Dec 2012, 23:51
Garaža: BMW 316d Sport Line, OEBB Desiro

Post od Risto »

Kod mene u Bosni ga zovu Passat "pijačar".
Odgovori