Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Re: Zasto je Srbija tu gde jeste!

Post od Grujic »

Apsolutno treba, ali sve imam utisak da ljudi nisu shvatili šta znači ukidanje presude
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

Da - cini se da misle da je oslobodjen... :kuku:
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

perfiko napisao:Naravno, možeš mu na pitanje kako je nastao svemir da ponudiš opcije:
a) veliki prasak
b) Bog
c) svemir ne postoji
Prvu si učio u školi, drugu si čuo u crkvi, treću si odvalio.
Možeš i da kažeš "ne znam - postoje dve teorije, jedna je naučna koja nije dokazana već se zasniva na matematičkom modelu, a druga je crkvena koja se zasniva na verovanju i koja je nedokaziva" pa nek dete bira kojoj linije će se prikloniti.

@ Med

Svi ti protesti protiv presuda su teške budalaštine zasnovane na manipulacijama pravno neobrazovanog naroda kojim se teško zloupotrebljava nečija nesreća i ruši i ono malo poverenja u pravosuđe.

Činjenica da je neko priznao izvršenje krivičnog dela ne znači da je presuda kojom je on osuđen ispravna. Postoji more detalja koji apsolutno moraju da budu obrađeni u presudi da bi ona bila valjana.
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

Bitno je da se pokrene atmosfera linča i inkvizicije, jer to skreće pažnju sa bitnih stvari, a buka koja se stvori samo proguta glasove razume koji se i ne čuju.
Korisnikov avatar
Med
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 21:23

Post od Med »

Smatrajte me manipulisanim, glupim, neobrazovanim, na volju Vam......

"Ljudi koji ne mogu vladati svojim srcem, jos manje mogu vladati svojim jezikom.
Ljudi, koji ne mogu zavesti mir u srcu svome, jos manje mogu zavesti mir u drzavi.
Ljudi, koji ne mogu videti svet u sebi, jos manje mogu videti sebe u svetu.

Ljudi, koji ne mogu ucestvovati u tudjem bolu, jos manje mogu ucestvovati u tudjoj radosti."

Sveti Vladika Nikolaj Ohridski i Zicki
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:

Post od Paja »

Ljudi koji ne znaju pravo padaju na glupe predizborne manipulacije političkih stranaka.

Ni po čemu sveti Paja zvezdrarski.
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:
Pridružio se: 06 Avg 2013, 18:43

Post od Velja »

:kezo:
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

Ne ulazim u pozadinu organizovanja bilo kog skupa kod nas, ali mislim da ne treba biti pravnik i shvatiti da ukidanje presude u Srbiji u 90% slučajeva znači da se neko "zauzeo" i da sledi donošenje nove, blaže. Pojaviće će se "novi dokazi", posle dobro vladanje i.t.d. Znamo kako ide. Školsku drugaricu 1995. ubio je (sa predumišljajem) čovek koji je vrlo brzo izašao na slobodu i znam donekle koja je to vrsta bola i frustracije.
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:

Post od Paja »

Slobo prosto nisi u pravu. Postoji more ukinutih prvostepenih koje kasnije budu ponovljne u pogledu kazne.

Nekada su razlozi za ukidanje banalni ali opet takvi da je zbog izraženog formalizma u pravu presudu neophodno ukinuti da bi se ta banalnost ispravila, a nekada su razlozi za ukidanje mnogo dublji.
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

Znam ja da ti ciljaš na formalne razloge kao razloge za ukidanje neke presude, ali ono što ja govorim i ono zbog čega je ljudima prekipelo prosto nije to. Prekipelo je zbog korupcije i opšte nesposobnosti pravosuđa zbog kojih će ološ za par godina biti na slobodi i skoro pa sigurno ponoviti ono što je već uradio.
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:

Post od Paja »

Možemo da nagađamo šta će biti.
Problem je što se reaguje tokom postupka. Da je reakcija nakon pravnosnažne presude koja je pre blaga reč ne bih rekao nego bih reagovao i ja.
Da je mutljavina to bi podrazumevalo da postoji dil sa drugostepenim većem koje je ukinulo presudu. U tom slučaju bi bilo mnogo logičnije da je isto to veće preinačilo presudu tako što bi izreklo blažu kaznu i time stavilo tačku na celu priču. Oni imaju pravo to da urade i rade dosta često (obrati pažnju na medijske napise i vrlo često ćeš videti da apelacija kad potvdi prvostepenu istovremeno i ublaži kaznu bar malo).
Ne bi bilo potrebe da se cela priča komplikuje na ovaj način.
Interesantno je da svi pljuju apelacioni sud u ovom slučaju, a niko prvostepeni čija je resuda ukinuta. Što su u čistom predmetu koji je medijski vrlo atraktivan dozvolili sebi da napišu krš presudu? Tu niko ne vidi problem jer vidi samo 35 godina i ništa više.
Korisnikov avatar
perfiko
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 07:53
Garaža: Fiat Croma

Post od perfiko »

paja napisao:
perfiko napisao:Naravno, možeš mu na pitanje kako je nastao svemir da ponudiš opcije:
a) veliki prasak
b) Bog
c) svemir ne postoji
Prvu si učio u školi, drugu si čuo u crkvi, treću si odvalio.
Možeš i da kažeš "ne znam - postoje dve teorije, jedna je naučna koja nije dokazana već se zasniva na matematičkom modelu, a druga je crkvena koja se zasniva na verovanju i koja je nedokaziva" pa nek dete bira kojoj linije će se prikloniti.
Pa to sam i rekao, samo svojim rečima. :)
Biti zaljubljen, to je isto kao kad se usereš u gaće...Svi vide, ali samo ti imaš onaj poseban osećaj topline.
Iskustvo je predivna stvar. Omogućava vam da prepoznate grešku kada je ponovite.
Mogu ja to tebi objasniti, ali ti to ne možeš shvatiti!
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:50
Garaža: Peugeot 307 1.6 HDI

Post od cozmo »

Desavalo se sledece... neko je naprimer zaposlen na poslu zatvaranja vrata i onda dobije aneks ugovora u kome se rasporedjuje na otvaranje vrata. Ali nije ukinuto njegovo prvo radno mesto zatvaranje vrata i to nigde ne pise (pogresi poslodavac prilikom pisanja aneksa ugovora). Tj ne poniste mu to u aneksu ali napisu da je rasporedjen na drugo radno mesto - a mora da mu poniste prvo radno mesto.

Dobije otkaz za posao otvaranja vrata, ali posto je u ugovoru zaboravljeno da u aneksu ukinu posao zatvaranja vrata, inspekcija vraca zaposlenog na posao zbog nezakonito raskinutog uguvora o radu (vrate ga na prvi posao - zatvaranje vrata).

To se jako cesto desava jer firme nemaju dobru pravnu i HR sluzbu i ugovori nisu dobri.

Ovakve slucajeva sam licno video, pa cak i inspektore koji dolaze da kontrolisu sprovodjenje odluka.
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

Vazno je opljunuti po ministru kad hoce da menja i uredjuje taj i takav zakon. Cisto kad neko spomene kako radnici u Srbiji nemaju nikakva prava :kezo:
Odgovori