Vazduhoplovi

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Re: Vazduhoplovi

Post od dragvorl »

BAJKER napisao:Dve žrtve pada školskog aviona

Zrenjanin -- Instruktor i učenik privatne škole letenja poginuli su u nesreći koja se dogodila nedaleko od aerodroma Ečka kod Zrenjanina, potvrđeno je u Kontroli letenja.

Zrenjaninska policija potvrdila je da se nešto pre 13 sati, nedaleko od aerodroma Ečka kod tog grada, srušio avion i da su u udesu poginule dve muške osobe starosti 57 i 46 godina.
Predsednik Komisije za utvrđivanje ozbiljnih udesa u civilnom vazduhoplovstvu Zoran Petrović izjavio je da će se o uzrocima nesreće više znati kada stručna komisija bude ispitala olupinu.
Prema njegovim rečima, avion je bio u mađarskom registru civilnog vazduhpolovstva, dok su pilot i učenik srpski državljani.
U saopštenju policije se precizira da se sportski avion "Cesna" srušio nedaleko od aerodroma, kao i da se uzroci nesreće još utvrđuju.
Petrović je pojasnio da se informacije prikupljaju od prisutnih na aerodromu i od odgovornih za let, a to su, kako je naglasio, pre svega, iz škole letenja "Pegaz" i sa samog aerodroma Ečka.
"U roku od tri dana daćemo prve zvanične informacije, a komisija koja će biti formirana u istom tom roku, će u narednih sedam dana pregledati ostatke olupine aviona koji će biti izmešteni sa lica mesta u zaštićen prostor", naveo je Petrović.
On je precizirao da kod ovakvih vrsta udesa istrage traju od tri meseca pa do godinu dana.
Uviđaj na mestu događaja izvršili su zamenik osnovnog javnog tužioca u Zrenjaninu, policijski službenici Policijske uprave Zrenjanin i istražitelji Centra za istraživanje udesa u vazduhu Direktorata civilnog vazduhoplovstva.
Kako Tango Six portal saznaje iz više izvora avion Cesna 310 registarske oznake HA-CIF koji je leteo za školu letenja “Pegaz Pilot Academy” baziranu u Beogradu srušio se danas oko 12:30 nedaleko od sportskog aerodroma “Ečka” kod Zrenjanina.
Po za sada još nezvaničnim informacijama, potvrđenim iz više izvora, poginulo je dvoje pilota koji su bili u letelici.
Kako navodi Tango Six letelica je pala neposredno po poletanju sa aerodroma Ečka. Po prvim informacijama zadatak leta instruktoru i pilotu-studentu bila je rutinska vežba otkaza jednog motora, poletanje sa oba motora u radu od kojih je jedan na malom gasu.
http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... _id=958276
Juce sam bio sa drugarom sa kim je u bendu svirao covek koji je bio na obuci na ovom avionu. Bio je entuzijasta, to mu je bio kraj obuke za komercijalnog pilota koliko sam shvatio, iako ne bi nikad bio prihvacen u neku ozbiljniju kompaniju sa tim godinama. Radio dva posla, izdrzavao dvoje dece...
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Post od dragan »

Danas 11 Airserbia sletelo za nekih dvadesetak minuta u bg. Izmedju ostalog iz tivta i podgorice sa dva minuta razmaka, slicna prica i sa sarajevom i banjalukom, skoplja i sofije, atine i soluna... Mogu samo da zamislim koliki je haos opsluziti ih sve kad tako dodju i koliko sami sebi kasnjenje generisu time...
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

A putnici svih 11 letova su mogli da se spakuju u 2 aviona? :)

Pretpostavio sam da ti radis, posto je bio haos oko 16h :kezo:
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:

Post od dragan »

:kezo:
Ja sam tu da zajebem stvari, jel moguće da jos nisi provalio :kezo:
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

http://tangosix.rs/2015/19/02/hvatac-dronova/

Sprema se nastavak Top Gun-a :mrgreen:
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

https://www.youtube.com/watch?v=BWtWtqA ... r_embedded
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Ja mislim da sam ovim avionom leteo za Španiju prošlo leto.
Korisnikov avatar
blaugrana
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 17:08

Post od blaugrana »

Avion Er Srbije ostao bez točka pri poletanju

Avion "Er Srbije", sa 57 putnika, koji je trebalo da poleti 18. februara, u 18.20, iz Beograda za Zagreb, vratio se sa rulne staze jer mu je otpao prednji levi točak.

Prema rečima jednog od uplašenih putnika koji se zatekao u avionu, odmah je nastala opšta panika.
"Svi smo bili veoma uplašeni. Meni je svašta prošlo kroz glavu. Bogu hvala, pa se sve na kraju dobro završilo", priča izvor.
Zahvaljujući sposobnosti pilota, koji je uspeo da na jednom preostalom točku na prednjem stajnom trapu vrati avion na terminal sa kojeg je krenuo, ova drama je imala srećan kraj. Posle vraćanja aviona, avio-mehaničari su otišli na rulnu stazu, gde su pronašli otpali točak.
Nakon preživljene drame i prelaska u drugi avion, putnici su sa dva i po sata zakašnjenja napokon poleteli za Zagreb.

http://www.021.rs/Info/Srbija/Avion-Er- ... tanju.html
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:

Post od Geza »

https://www.youtube.com/watch?v=G0ziDjy ... r_embedded
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Cherokee
Reactions:
Pridružio se: 17 Jan 2012, 21:35
Garaža: Audi A4 B9 Avant 2.0TDI

Post od Cherokee »

Napravice aerodrom isto kada naprave tunel ispod Fruske Gore i autoput ka Rumuniji. Dakle nikad.
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:

Post od Geza »

Mega avion - nosač raketa - u procesu izrade.

Slika

https://www.youtube.com/watch?feature=p ... gJFKUiuDBE
Slika Slika
Dzoni_m
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 12 Jul 2013, 12:38
Garaža: BMW 118i, CX-60

Post od Dzoni_m »

Potpun promasaj u pristupu. I dalje imas 3-stage raketu cije delove i najvaznije motore bacas. Jedini ali jedini nacin da se smanje troskovi je ponovno koriscenje stage 1 i 2 delova rakete a ne odbacivanje.
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:

Post od dragan »

samo jedna mala napomena, ko to prati, juce je air serbia opet ubacila b737 na liniju. ja videh jedan let, ne znam koliko ih je ukupno bilo i jel za stalno...
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Bila je "info" da će 2 AirBusa da vrate jer im je skupo, i da ubacuju B737.
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

Odgovori