Grčka
-
- Pridružio se: 16 Maj 2016, 23:15
Re: Grčka
Kada smo kod Grcke jos jedan ozbiljan info. I u Grcku je pocelo da se meri sa radarima i pocele su kontrole na putevima. Mnogo puta sam isao u Grcku i ovo je prvo leto kada su merenja pocela.(Uopste ranije nikada nisam video saobracajnu patrolu na put). Ovog leta sam bio dva puta do Halkidikija i video sam da mere izmedju granice sa Makedonije i Solun. Isto tako mere na onaj deo gde su dve tesne lente u jedan pravac prema Halkidiki.Tu je dozvoljeno 90 pazite! Ja sam zadnji put tu vozio 120-130 i prodje me jedan grk sa mercedes vozio je negde 150-160 i samo sto me prosao poceo je da koci i prebacio se u prvu lentu. Poceo sam da kocim i ja,verovatno je on imao antiradar kao goblin pa ga je blokirao ,i policajac nije nas zaustavio ali skocio je na sred puta da zaustavi druga dva vozila koja su bila 500-700m iza i nisu videli patrolu. Do sada u Grcku se moglo voziti "koliko hoces" sada pazite da ne bi ostavili novac policiji i isli kuci 5 dana ranije.
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Na dva mesta između Evzonija i Soluna sam video postavljene kamere za brzinu (za svaki smer po jedna), oprez. Tu je ograničenje 110 ali znaju nekad da spuste i na manje zbog radova, a svi nagaze nervozni zbog čekanja na granici. Mene su tu kod jednog od nazvožnjaka zaustavili pre par godina zbog prekoračenja, ali me nisu kaznili. 
TT

TT
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
Pa tu stoje godinama 
Inace Grci uvek obelezavaju gde se snima brzina i ako se prate znakovi, nema problema, usporis pred svaki radar, a kamere su ogromne da ih ne mozes prevideti

Inace Grci uvek obelezavaju gde se snima brzina i ako se prate znakovi, nema problema, usporis pred svaki radar, a kamere su ogromne da ih ne mozes prevideti

Brzine idu u H-a !!!

- ivica122
- Pridružio se: 26 Sep 2014, 21:30
- Garaža: Honda Accord CL7
Sad kad sam se vraćao sa Zakintosa, na putu od Kilinija do Patre bilo je 3 ili 4 kamere, na ulasku ili izlasku u mestima kroz koja se prolazi. Ja sam tu gledao da se prilepim nekom Grku i svuda je ograničenje na tim mestima 60km/h oni prolaze sa 90-100, pa i ja za njima. Izgleda im te kamere ne rade.
Oduvek postoje radari u Grčkoj i mere brzinu. Znaju da budu tolerantni prema starncima.
Stabilne kamere im rade na fotografski materijal, a pošto je kriza, obično ne rade jer nema para za film
Na te stacionirane kamere kad uhvate grke, nema im pomoći, a za nas su pod znakom pitanja, obično
Na ulasku u Nea Mudanju, pištolj radar je jako često u opticaju.
Stabilne kamere im rade na fotografski materijal, a pošto je kriza, obično ne rade jer nema para za film

Na ulasku u Nea Mudanju, pištolj radar je jako često u opticaju.
Ja sam video dve patrole sa ručnim radarima ali su obe bile na magistralnom putu, u prolazu kroz neko mesto. Nijedna na auto putu. Mog druga su pre par godina zaustavili na egnatiji prilikom izlaska iz tunela i poslali u najblizu postu/banku da plati pola kazne kako bi mu vratili vozačku.
-
Ja sam svaku godinu 3-4 puta na leto, sto za vikend sto za odmor-sam tamo. Mozda su i ranije merili mozda ne ,ne znam. Znam samo da do sada nisam primetio radare ni patrole u Grcku. Ove godine jesam u vise navrate. Oprezno ! Evo i ja veceras putujem opet, pa gledacu da sve bude po znakove da se ne zajebavam sa policijom.
(p.s. Ipak ja nisam iz Srbije,mene nece oprostiti ako me uhvate
)
(p.s. Ipak ja nisam iz Srbije,mene nece oprostiti ako me uhvate

-
Ma ne samo to vec ako neces da makedonski auto bude izgreban,ostecen najbolje je izolir trakom prekriti MK na tablice ili pokriti auto.JBG to je kako je.grujicd napisao:Video sam na jednom vašem autu okačen letak tipa "Greece doesn't recognize MK sign". Jadne su mi te njihove fore i padanje u vatru kad se pomene Makedonija.
- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
Jel zna neko kako je na obali Jonskog mora u septembru? Prosle god smo bili u Vrahosu, malo ispod Parge i bilo nam je super pa mozda odemo na nedelju dana u sept. Tamo nam je konobarica rekla da budu jaki talasi. Već prosle god 2/2 avgusta su popodne bili jaki talasi sto je meni fantazija. Al se bojim da ne bude hladna voda i neke vetrine?
- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
Mi krenuli u 7 ujutru iz Nisa pre pet dana i bilo sve kul. Na granicama po 20ak min. Stigli u 15:30. ~550km.blaugrana napisao:Sasa, kojom su tebe mukom mucili, pa da krenes po danu za Grcku?
Sent from my SM-J500FN using Tapatalk
Honda atmo power 110 na sat i lagano u Eco modu