Računari
Re: Računari
Dva moja drugara, obojica su prezadovoljni. Ja sam na macu, pa ga zato ne koristim, inače bih prešao odmah na njega pošto mi i deluje kao kopija maca, a to je otprilike i najpametnije što su mogli da urade 

- nuk
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
- Garaža: Renault Espace 2.0dCi
- Kontakt:
Prvo ovo probajswemir napisao:Da pitam sta je problrm na novom lap topu ne mogu da instaliram win10. Ne prepoznsje hard. Nieam neki haker ne znam sta da podesim u biosu. Jel moze savet na ovaj nacin
http://acer--uk.custhelp.com/app/answer ... -to-legacy
- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
Jel ima smisla sklapati samostalno neki Mini-ITX(ili manji) računar koji bi trebao biti 100% pasivno hlađen, tj. nečujan (samo SSD), kakav je izbor komponenti kod nas (pre svega kućišta i napajanja, ostalo ima), ili je bolje kupiti gotov brendirani(ali ne Gigatron brendirani nego npr Lenovo, Asus itd)?
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Svakako je uvek bolje kupiti brendiran. Bilo je ranije, bar znam da li ima i dalje, brendirana kućišta sa napajanjem i samo ubacis komponente. To je 10 puta bolje od kineskih kućišta, a nije preskupo.
Sent from my HTC Desire 500 using Tapatalk
Posetite www.garaza.rs !
- Ji 4Tze
- Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
- Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain
A što mora pasivno, ima skoro nečujnih ventilatora?
Boringly average, but also perfect for school run mums
- Vladapetr
- Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
- Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT
Upravo tako. Meni su u servisu sve povezali i odradili, opet sam se iscimao kao zmaj jer boot nije hteo da radi kako treba. Ispostavilo se da je neka vrlo čudna opcija u meniju pravila problem. To može da reši onaj ko se razume, ili barem zna osnove. Dakle, za 95% korisnika to je špansko selo.trojanac napisao:Vlado, ja se bavim računarima pa nekad satima ili danima rešavam nešto što je realno 10 minuta posla. Jbga, mnogo toga se menja, svaki proizvođač ima svoju politiku. Sama instalacija sistema je najmanji problem ali treba stići dotle. Čak i ako imaš CD i optički uređaj nije uvek jednostavno. Kad u Biosu ima skriveni meni dok provalis kako se ulazi oteliš se.
Plus, sve ovo nije ni moguće odraditi na novom računaru, niko ti ne bi priznao garanciju. Polovan comp da se kupi ženskom detetu, ne biva. Sve i da može, kad bih počeo sa pričom "uzmi ssd, nađi fioku na oglasima, izvadi rack..." cenim da bi reakcija bila ili neki blagoteleći wtf pogled ili sugestija šta da uradim sa rackuom

There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
those who understand binary and others who don't.
Kako će da znaju šta si radio ako je DVD u racku i izbacuje se pritiskom na dugme, eventulano ima i 1 šraf? Princip je isti kao kad vadiš bateriju, prema tome, sigurno neće da utiče na garanciju. Kod većine novijih notebook-ova je taj otvor nazvan "ugprade bay" i previđen je da se u njega ubacuje sve i svašta pored optike: može biti dodatna baterija, može biti dodatna grafička ili nešto treće.
HP iz primera ima 1 šraf, neki kao moj E743 nemaju - 1 klik i izbaciš napolje optiku:
https://www.youtube.com/watch?v=e22CuUfl6WY
Isti ovakav video možeš da nađeš i za Acronis i za BIOS.
Uopšte nije neka viša matematika u pitanju. Teže je zameniti točak na autu kad izgubiš ključ od sigurnosnog šrafa.
HP iz primera ima 1 šraf, neki kao moj E743 nemaju - 1 klik i izbaciš napolje optiku:
https://www.youtube.com/watch?v=e22CuUfl6WY
Isti ovakav video možeš da nađeš i za Acronis i za BIOS.
Uopšte nije neka viša matematika u pitanju. Teže je zameniti točak na autu kad izgubiš ključ od sigurnosnog šrafa.

- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
Ima ali nema potrebe za tako jakom mašinom, za ono što bi radio dovoljno je pasivno, a dobri nečujni koštaju kao vodeno hlađenje, i poslednji put kada sam tražio nije bilo nigde u Srbiji Noctua 90mm običan vent. Eventualno bih podneo aktivno hlađenje na PSU, ako je samoregulisano sa termostatom, i naravno nekim pismenim ventilatorom.Ji 4Tze napisao:A što mora pasivno, ima skoro nečujnih ventilatora?
Ako mozes da prijustis sebi onda uzmi neko kvalitetnije napajanje koje je ili fanless (skuplja varijanta) ili da se vent ne okrece sve do neki 30-40% iskoriscenosti.
http://www.aliexpress.com/store/product ... 7.4.S0YHbp
Biće od sutra na Aliju sniženje A-Data. 5€ će biti 16 Giga SD kartica.
Ja sam na sniženju pre mesec dana uzeo SanDisk 32Gb Ultra za 8€. Fenomenalno radi.
Pratite ta sniženja. Ja se razmišljam da uzmem za 56€ SSD od 256Gb. To je perverzno jeftina ponuda.
Biće od sutra na Aliju sniženje A-Data. 5€ će biti 16 Giga SD kartica.
Ja sam na sniženju pre mesec dana uzeo SanDisk 32Gb Ultra za 8€. Fenomenalno radi.
Pratite ta sniženja. Ja se razmišljam da uzmem za 56€ SSD od 256Gb. To je perverzno jeftina ponuda.
Jebes papir ko da ces sa njim po papiru upisivati svaki dan
Dragan Torbica style
https://youtu.be/S-96Pk3tWIU
P.S: jebo te potpis

Dragan Torbica style

https://youtu.be/S-96Pk3tWIU
P.S: jebo te potpis

What i do for the livin'? I live for the livin'.
Upravo presao. Vec treci dan se akam da povratim funkcionalnost i nazalost ostala je mala nada da ce do 26. oktobra MS izbaciti patch po najavi da razresi. WiFi delimicno radi.nikaragva napisao:Koristi li neko kuci WIN10?
Cekam jos 2 nedelja a onda se verovatno vracam na 8.1.
Em je brzi em sve funkcionise savrseno, em se lakse koristi kao touch uz manje klikova, ikonice u trayu ergonomski daleko bolje i odmah se razlikuju a nisu sve iste crne boje kao u 10.
Nista nisam dobio sa win 10, barem ja ne vidim bitnu razliku osim poboljsanog backup a.
Ja sam danas stavio 10ku na drugi SSD pa je sad dual boot...duplo manje RAM koristi, zasad sve lepo radi, lagan je i na SSD-u leti...mada ipak deluje malo nedovršeno. Najveća i možda jedina mana mu je što je tužibaba, iako nudi isključivanje nekih telemetrijskih gluposti. Juče sam naleteo na link koji u te svrhe preporučuje Spybot AntiBeacon, free je i blokira telemetriju, hvale ga..šta se njih tiču moji brojevi telefona i koješta, zato se nisam ni logovao na Store zasad. Par osnovnih programa i Office 2010, ostalo dižem sa drugih hardova i nemam primedbe, radi ok.