Računari

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Heineken
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:34
Garaža: Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm-2 150, Opel Corsa D 1,4 FL

Re: Računari

Post od Heineken »

Vi koji imate Win 10 da li vam se desavalo da start meni ne radi?
Korisnikov avatar
LukaMaletin
Reactions:
Pridružio se: 31 Maj 2015, 23:43
Garaža: Renault Clio 1.5 dci 2015

Post od LukaMaletin »

Da li se samo meni cini , ili win 10 uspori komp u odnosu na win 7 ?

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
Korisnikov avatar
Ivan75
Reactions:
Pridružio se: 08 Dec 2014, 09:18
Garaža: Golf 7 1.6 TDI

Post od Ivan75 »

Start radi i računar je brži, em je low-resource sistem em je na SSD, i na običnom HDD bi morao da bude brži
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31

Post od Kuzmanovic »

Heineken napisao:Vi koji imate Win 10 da li vam se desavalo da start meni ne radi?
Meni se desavalo ali apdejtom mi je reseno. Dok nije izasao apdejt, kliktao sam levim klikom vise puta po start dugmetu i onda se desi kao da refreshuje desktop, ucita mi sve programe kod sata i onda proradi. Glupost

Sent from my Tapatalk using Alcatel One Touch Idol
Heineken
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:34
Garaža: Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm-2 150, Opel Corsa D 1,4 FL

Post od Heineken »

Meni se danas ponovo desilo, dzaba ovaj apdejt zadnji sto kao ispravlja gomilu problema.
Lepo radi ali jos uvek to nije ispeglano kako treba..
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Vec sam pisao o ovom problemu, ali sada je ponovo postao aktuelan, a ja sam imao vremena da se uhvatim u kostac sa njim.

Problem je sledeci: asus rt-n10u jednostavno ne podrzava sharing mojih printera.

Canon LBP2900 nikako ne seruje. Odnosno sve se podesi, ali kada hoces da printas, javi ti da je printer na pogresnom portu ... Vec prijavljen problem na asus sajtu, ali nisam video neko resenje.

A HP1102 se isto lepo podesi, cak i neko vreme stampa. A onda posle nekoliko dana otkaze poslusnost. Jednostavno bilo sta sto se posalje na stampu, samo tako stoji ...

Da li iko koristio sherovanje printera preko AP rutera nekog? Odnosno da li iko zna sa kojim USB printer share uredjajem mogu 100% galantno da serujem taj HP printer?
Dzoni_m
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 12 Jul 2013, 12:38
Garaža: BMW 118i, CX-60

Post od Dzoni_m »

Ja nisam 100% siguran ali ako mene secanje dobro sluzi LBP2900 je Win printer. On bez drajvera jednostavno ne radi. Axis 1650 je jedini koji sam ja nasao da ima u sebi CAPT drajver i koji je radio sa Canon-om.

Jos jedna stvar: to sam koristio na 7-mici poslednji put pre par godina. Da li je uopste podrzan taj uredjaj jos i gde mozes da ga nabavis, pojma nemam.

EDIT: Evo nesto dokumentacije:
http://www.axis.com/files/datasheet/ds_ ... 707_lo.pdf
http://www.axis.com/files/manuals/28325.pdf
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Svaki printer bi morao da može da se šeruje. Nisam još video slučaj da ne može?

Ako se dobro podesi host računar, neophodno je da i klijent računari imaju potrebne drajvere. Moguće da je u slučaju win printera potrebno instalirati i kompletan softver na klijentski računar.
Korisnikov avatar
TheWickerMan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
Garaža: AR Stelvio Estrema

Post od TheWickerMan »

Ta instalacija softvera se obično vrši sama, u okviru Win Updatea. U firmi sah sherovao Samusng ML1020 na 5 računara bez ikakvih problema sa taznim OSovima, svaki je sam vukao driver sa neta.
Dzoni_m
Site Admin
Reactions:

Post od Dzoni_m »

Niste se susreli sa ovim. Ne može svaki printer da se seruje na ovaj način. Može jedino na računaru na kojem je instaliran da sherujes ali tada taj računar mora biti non stop uključen. Problem ovih printera je kao i nekada sa win modemima. Bukvalno im nedostaje hardver za o obradu štampe i to radi Windows drajver. Zato mora print server koji ne radi čisto prosleđivanje već ima odgovarajući drajver da kontroliše štampač. U principu najbolje je da štampač podržava makar PCL jezik, onda bilo koji print server radi.

Sent from my LG-D838 using Tapatalk
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

nikaragva napisao:
Da li iko koristio sherovanje printera preko AP rutera nekog? Odnosno da li iko zna sa kojim USB printer share uredjajem mogu 100% galantno da serujem taj HP printer?
bas konkretan HP sam imao isti problem. Koristio sam TP link za mrezu kao share USB uredjaj, nije problem u njemu.
Resenje koje predlaze HP tehnicka podrska je zamena za novi, drugi model.
Resenje koje predlaze Microsofr tehnicka podrska je prelazaka na neki raniji win, preporuka 98 ili XP.
Sve sto je novije od XPa ne radi sa tim stampacem.

Na netu imas dokumentovano, u SAD su hteli da pokrenu opstu tuzbu.
Ne postoji pravi drajver za taj HP koji funkcionise sa win7 i novije, a probao sam desetinesa ili bez P dodatka.

HP ulazi u neki svoje poludefinisani eco mode, i ode na stavanje a budjenje ne postoji.
Zaobilazno resenje koje je meni funckionisalo, je da svaki put kada se dogodi na osnovnoj masini udjes u setovanje drivera i pokrenes print test page. Prva mozda ne izadje ali druga i svaka sledeca normalno radi.

Onda mozes da serujes na bilo kom preko AP u narednih jedno 20-25 minuta i da stampas. Sve dok stampas radi, a kada napravis pauzu u stampi oko 30minuta opet prelazi u to neko "zakljucano" stanje.

Za Canon ne znam.
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:

Post od nikaragva »

Ljubitelj upravo tako mi se nesto desava sa HP.

Canon nije hteo nikako da radi, javlja pogresan port.

Imam jos jedan Canon, PCL, ali on vec ima lan port :)

Ne mogu kod nas da nadjem Axis nigde. A na amazonu ima, ali 180USD, ne znam jel mu to cena, nije bas jeftin.
Hvala za preporuku.

Sto se tice drivera, oni se uredno instaliraju na racunar.

Ne mogu da nadjem stampac na mrezi, kao inace sto moze mrezni stampac, nego moram rucno da ga dodajem.
Dzoni_m
Site Admin
Reactions:

Post od Dzoni_m »

Upravo zbog toga je i skup. To mu je manje-vise cena. RAdi kako treba i to sa vecinom WIN stampaca. Nemoj da me drzis za rec ali taj LBP2900 je klon HP mozda bas i tog sa kojim imas problem. Axis ce ti pomoci u oba slucaja. Mislim da je postojao i model sa 2xUSB.
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:

Post od nikaragva »

Vrlo moguce da jeste.

Neki raniji modeli su koristili iste tonere. Ne znam da li je i sad tako.
Korisnikov avatar
bozza1979
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:01
Garaža: Škoda Scala 1.0TSI & Hyundai Getz 1.1

Post od bozza1979 »

Svaki HP laserski štampač je unutra Canon.

Послато са GT-I8262 уз помоћ Тапатока
Odgovori