Corona virus

Razne teme, pitanja, iskustva
Zaključana tema
Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Re: Corona virus

Post od Ogi »

A ko je Srdjan Lukic? Ovo je potpuno nenormalno sta se desava, svako se razume u koronu, ujutru prva vest koju procitam je da se ocekuje preko 10k zarazenih i preko 100 umrlih, narod se ponasa kao da zaraza ne postoji, mere ne postoje, lecenje drugih bolesti ne postoji, ministar zdravlja kaze kako mu je predsednik letos rekao da se izgradi bolnica, on ga je pogledao u fazonu da li si ti brate normalan i sad mu nije jasno kako je ovaj znao da ce na zimu trebati. Potpuno ludilo, ko ostane normalan taj nije normalan.
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Ogi napisao: 04 Dec 2020, 10:34 A ko je Srdjan Lukic?
Medical doctor. Internist & Pulmonologist.

https://about.me/srdjan.lukic
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Priča sa antibioticima je daleko starija od korone, mi smo podneblje gde se oni više, često i nepotrebno koriste, dok postoji i drugi kraj spektra, zemlje gde ih ne daju čak i kada bi trebalo,...

Inače, meni se polako vraćaju miris i ukus, pre 6 dana sam ih izgubio, iskreno nisam očekivao tako brzo. Nije to potpuno naravno, ali mislio sam da ću duže biti zabetoniran.
Superb III
Reactions:
Pridružio se: 16 Maj 2016, 23:15

Post od Superb III »

Gledam podatke sinoc su kod vas umrli 61 ljudi za jedan dan. Steta sto Stevo nije aktivan na forum a bas bi hteo da cujem kako bi objasnio da se od virus gotovo i ne umire.Virus je mutirao tacno ali ne na bolje vec na puno losije nego sto je bio.To se vidi iz smrtnih slucajve na dnevnoj osnovi u sve ex Yu zemlje, ne mora se dalje gledati. Toliko se bio raspucao sa grafikone da objasni kako je virus bezopasan postao...a sada ga nema :)Steta :-|
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Post od Vladapetr »

Da, zaista je šteta :rofl: Ne da nije ništa skapirao, nego je još ekstremniji u stavovima nego što je bio.
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Post od Ogi »

Grujic napisao: 04 Dec 2020, 11:56 Inače, meni se polako vraćaju miris i ukus, pre 6 dana sam ih izgubio, iskreno nisam očekivao tako brzo. Nije to potpuno naravno, ali mislio sam da ću duže biti zabetoniran.
Zar ti nisi vec jednom imao koronu ?

@Superb III Svako ko to kaze... ne bih da komentarisem. Video sam da me je Gagi spomenuo u temi misleci da imam krajnje desnicarsko misljenje medjutim moji stavovi se zasnivaju u zavisnosti od pojave koju komentarisem, ne od toga da li me neko vidi ovako ili onako. Hocu da kazem, Gagi bi se iznenadio kakvo misljenje imam o ovome, potpuno drugacije od onoga kojeg bi on ocigledno ocekivao. Ne daj Boze misljenje kakvo si spomenuo...
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

Pisali smo vec gore, imao je antitela u aprilu, sad je ponovo inficiran.
Mozda test na antitela u aprilu nije bio dobar, ako je bio dobar, onda se ponovo inficirao.
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Pa jedno 10x su vece sanse da test nije valjao nego da se 2 puta inficirao jer bi valjda znao da je bio inficiran kao sto sad zna. Te price kako ljudi prodju a da nisu ni osetili su ocigledno bile nade u pocetku(osim za bas mladu populaciju) i u praksi ja ne znam nikoga sa takvom situacijom.
Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:50
Garaža: Peugeot 307 1.6 HDI

Post od cozmo »

Ja poznajem. I jedna prijateljica je opet dobila koronu, sa jako blagim simptomima - miris i ukus i blaza malaksalost. Prvi put nije ni znala, nego je saznala na testu antitela pred put u CG.

Znam dosta njih koji su imali samo gubitak mirisa i ukusa i nista vise. Jedna drugarica je imala i jedan dan glavobolju i to je to. Sad nekom to prodje nezapazeno. Zato je opasno zezati se s virusom, infektivan je 3 dana pre simptoma i par dana nakon toga... svako ima neki simptom ali nije za prepoznavanje. Nekom je par dana nekog umora, nekom jedan dan glavobolje... i tako se prosiri virus jer je osoba infektivna minimun nedelju dana. Jos se ne zna tacno koliko su infektivni.

Sa drugaricom smo bili u kontaktu 2 dana zaredom, posle nam rekla da nema culo ukusa i mirisa :sreckovic: To je bilo letos, kad je bio drugi talas. Imala je tu glavobolju jedno vece bukvalno. Kontakt je bio par sati, na otvorenom. Od tada bas sve zivo proveravamo, ko neki Gestapo :mrgreen: Bolje spreci nego leci :mrgreen:
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
tlazar
Reactions:
Pridružio se: 24 Feb 2017, 15:24
Garaža: Elantra 1.6mpi

Post od tlazar »

Ja znam za slucaj, brat i sestra oboje samo miris izgubili. Nista vise od ostalih simptoma, testirali se jer su imali kontakt.

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Ona isto ko ja, mozda jeste imala a mozda je i test fejlovao.

Gubitak mirisa se ne moze smatrati asimptomatskim.

Mada, te asimptomatske je problem dokazati ako se test relativizuje :)

Svakako, sada sa sigurnoscu znamo da je reinfekcija moguca tako da i da jesam tada stvarno imao antitela, nije nikakvo iznenadjenje da sam opet inficiran.

Sent from my HTC U11 using Tapatalk

Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:50
Garaža: Peugeot 307 1.6 HDI

Post od cozmo »

Sve zavisi od infektivne doze. Napisah gore da je najbolje primiti po malo doze u nekom vremenskom periodu, stekne se kakav takav imunitet, ako sam dobro razumeo americki CDC. Sad nisu objasnili kako to izvesti :mrgreen:
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
ikac2000
Reactions:
Pridružio se: 08 Jul 2012, 22:50

Corona virus

Post od ikac2000 »

Pola doze vakcine, pa mesec dana posle cela doza, kako ispalo kod oksfordske, bolja zastita.

Rekli su da ce jos da testiraju tu pojavu, jer naucno nije bas najjasnija.

Sent from my iPhone using Tapatalk
sasha015
Reactions:
Pridružio se: 04 Maj 2012, 10:59
Garaža: kia ceed 1.4, pezo 206 1.4 hdi

Post od sasha015 »

ikac2000 napisao: 04 Dec 2020, 13:59 Pola doze vakcine, pa mesec dana posle cela doza, kako ispalo kod oksfordske, bolja zastita.

Rekli su da ce jos da testiraju tu pojavu, jer naucno nije bas najjasnija.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Mislim da je cosmo mislio na infektivnu dozu samog virusa.
Nije mislio na vakcinu...

Skines masku u prodavnici,udahnes malo,pa vratis masku...
I tako ponavljati redovno svakih 5 dana....
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Zaključana tema