Dobro veče
Re: Dobro veče
Kad smo već kod euprave...
Ovi elektronski recepti što su sad uvedeni, ne znam šta je tu elektronski. Kako su majci objasnili, dobila je e-recept za lekove za 2 meseca, i sad može da podigne lekove za prvi mesec odmah, a za drugi sledećeg meseca ali samo u istoj apoteci, jer tamo ostaje taj "elektronski recept".
Pre toga je mogla jednim odlaskom u bilo koju apoteku da podigne lekove za oba meseca. Šta je tu poboljšanje?
Ovi elektronski recepti što su sad uvedeni, ne znam šta je tu elektronski. Kako su majci objasnili, dobila je e-recept za lekove za 2 meseca, i sad može da podigne lekove za prvi mesec odmah, a za drugi sledećeg meseca ali samo u istoj apoteci, jer tamo ostaje taj "elektronski recept".
Pre toga je mogla jednim odlaskom u bilo koju apoteku da podigne lekove za oba meseca. Šta je tu poboljšanje?
- igor_harris
- Pridružio se: 12 Jan 2017, 13:47
- Garaža: 2004 Mazda 3 (1.6CD)
Nece tu biti nikakvog poboljsanja za korisnike. Jedina dobra stvar je sto ce ustedeti ozbiljnu svotu za stampu samih recepata.
- samo polako
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15
Ja bio pre neki dan kod svog lekara opšte prakse.
U čekaonici gomila penzionera, svi čekaju samo za recept.
Neki negoduju jer ne znaju kako se koristi ovaj novi sistem e uprave a drugi negoduju jer su navikli da dođu u čekaonicu, kao i ispred pošte, na svoju čašicu razgovora.
Ovim neće odlaziti svakih 10-15 dana kod lekara da bi dobila recepte, smanjuje se gužva po čekaonicama.
Ne obuhvata ta e uprava samo recepte već i zakazivanje drugih pregleda.
U mom domu zdravlja za sve specijalističke preglede se zakazuje preko mreže. rezultati laboratorije se šalju za dan u ordinaciju izabranog lekara.
Tako da može to da bude dobro. Naravno da će biti grešaka , naravno da će biti nezadovoljnih ali bar ne morate da date krv pa sutra po rezultate a prekosutra opet kod lekara da te rezultate predate.
Vujović je pre neki dan najavio masovnu upotrebu kartica i izbacivanje keša.
Tek će to biti haos ako zaživi. Još ako uvedu da račune može banka u kojoj imate račun i primate platu da vam sve to plaća, haos.
Neki negoduju jer ne znaju kako se koristi ovaj novi sistem e uprave a drugi negoduju jer su navikli da dođu u čekaonicu, kao i ispred pošte, na svoju čašicu razgovora.
Ovim neće odlaziti svakih 10-15 dana kod lekara da bi dobila recepte, smanjuje se gužva po čekaonicama.
U mom domu zdravlja za sve specijalističke preglede se zakazuje preko mreže. rezultati laboratorije se šalju za dan u ordinaciju izabranog lekara.
Tako da može to da bude dobro. Naravno da će biti grešaka , naravno da će biti nezadovoljnih ali bar ne morate da date krv pa sutra po rezultate a prekosutra opet kod lekara da te rezultate predate.
Tek će to biti haos ako zaživi. Još ako uvedu da račune može banka u kojoj imate račun i primate platu da vam sve to plaća, haos.
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
Heinz, niste dobro razumeli. Jos nije uveden elektronski recept koji je najavljen da ce postati efektivna kao opsti tokom sledece godine.
Ovo sada je pilot projekat probe gde je samo jedna apoteka (firma) Apotekarska ustanova Beograd aktivirana i isprobava se kako bi to moglo biti kasnije primenjeno kao opste resenje za sve bilo drzavne bilo privatne apoteke.
Poboljsanje je u tome sto vise nece ici svakog meseca po pisani recept kod doktora vec samo u apoteku da podigne lek. Ovo je vec uvedeno u susednim zemljama pre 10tak godina tako da su iskustva jasna da je veliko poboljsanje za sve.
Ovaj probni rad je naravno glupo da se promovise po medijima ali je dobro da su poceli da prvo isprobaju neku ideju na malom i ogranicenom uzorku u prakticnom dejstvu umesto kao ranije da neku odluku primene odmah za sve pa kako ispadne a onda u hodu ispravljaju propuste.
Treba tokom 2018. da zazivi i elektronsko overavanje tj kontrola ovih novih kartica a potom i prosirenje vaznosti na privatne domove zdravlja i bolnice u okviru postojeceg zdravstvenog fonda.
Ovo sada je pilot projekat probe gde je samo jedna apoteka (firma) Apotekarska ustanova Beograd aktivirana i isprobava se kako bi to moglo biti kasnije primenjeno kao opste resenje za sve bilo drzavne bilo privatne apoteke.
Poboljsanje je u tome sto vise nece ici svakog meseca po pisani recept kod doktora vec samo u apoteku da podigne lek. Ovo je vec uvedeno u susednim zemljama pre 10tak godina tako da su iskustva jasna da je veliko poboljsanje za sve.
Ovaj probni rad je naravno glupo da se promovise po medijima ali je dobro da su poceli da prvo isprobaju neku ideju na malom i ogranicenom uzorku u prakticnom dejstvu umesto kao ranije da neku odluku primene odmah za sve pa kako ispadne a onda u hodu ispravljaju propuste.
Treba tokom 2018. da zazivi i elektronsko overavanje tj kontrola ovih novih kartica a potom i prosirenje vaznosti na privatne domove zdravlja i bolnice u okviru postojeceg zdravstvenog fonda.
U medijima nisam našao da je reč o pilot projektu i da radi samo za APB. Ograničili su se samo na 10 BG opština valjda.
Imaš li neke zvanične info, ako majka nije dobro razumela da ne ide bezveze po apotekama (a piše da važi 7 dana recept).
Imaš li neke zvanične info, ako majka nije dobro razumela da ne ide bezveze po apotekama (a piše da važi 7 dana recept).
- samo polako
http://rs.n1info.com/a333756/Lifestyle/ ... snike.html
https://www.b92.net/info/vesti/index.ph ... id=1319733
Ako sam dobro razumeo sa tim receptom je dovoljno jednom otići u označenu apoteku i posle samo podizati lekove.
Važi za hronične bolesnike.
https://www.b92.net/info/vesti/index.ph ... id=1319733
Ako sam dobro razumeo sa tim receptom je dovoljno jednom otići u označenu apoteku i posle samo podizati lekove.
Važi za hronične bolesnike.
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
Ne mogu sa drugog naloga. Posto treba pasose za decu da sredjujemo, ja ili supruga mora da zakazemo. Zakazali smo na njeno ime danas, ne mogu na moje jer ja nisam u SRBigor_harris napisao: 09 Nov 2017, 08:40 Ja sam im slao mejl povodom nekih problema sa e upravom i odgovorili su mi, ali 7 dana kasnije.
Rezervisi samo drugi termin sa drugog naloga.
What i do for the livin'? I live for the livin'.
Vidis, a u Svedskoj gotovo sve se vrsi preko kartica 98% se placa karticom, na to se ide i kod nas.samo polako napisao:Ja bio pre neki dan kod svog lekara opšte prakse.
I bolje je tako po meni, cuo sam da ce od Decembra moci karticom da se placa bus plus, ne koristim bus vise od 15 godina i ne znam tacno kako i sad sve to funkcionise, ali sam ovo cuo kao novinu.
- samo polako
Mislim da su Švede najavile 2020. godine ukidanje keša.
Pomenuo sam to samo kao poređenje, ništa drugo.
Pomenuo sam to samo kao poređenje, ništa drugo.
Tako je, sad im je stopa placanja 98>2% u korist kartice.
Znam samo kazem kao poredjenje i kao nesto na sta je Vujovic mislio, naravno mi necemo to moci 2020 mozda negde 2120, ali idemo kat tom cilju
Znam samo kazem kao poredjenje i kao nesto na sta je Vujovic mislio, naravno mi necemo to moci 2020 mozda negde 2120, ali idemo kat tom cilju

- starac vujadin
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58
Nadam se da to nikada neće zaživeti. Keš je jedan od osnovnih atributa lične slobode.
Naravno, to je prvi korak ka orobljavanju.
Ljudi ne kontaju koliki je to problem, jer gledaju 1m ispred svog nosa i na to samo kao nesto sto ce njima biti zgodnije u tom trenutku.
Sent from the 7th edge of the 3rd World.
Ljudi ne kontaju koliki je to problem, jer gledaju 1m ispred svog nosa i na to samo kao nesto sto ce njima biti zgodnije u tom trenutku.
Sent from the 7th edge of the 3rd World.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Ne bih ulazio u diskusiju, ali vise mislim da su slobodni i bogatiji Svedjani, a ko misli suprotno da smo mi slobodniji i bogatiji(finansijski, ne duhovno tu smo mislim prvi u Evropi) svaka cast.
- starac vujadin
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58
To uopšte nije tema. Tema je da li bi Šveđani bili slobodniji da imaju novac u rukama.
- samo polako
Država im je uređena pa im ne treba keš da muljaju.