Računari

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Re: Računari

Post od Day Walker »

A jbga, u ovom cenovnom rangu, tesko da ima :)
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Sta vise, meni je bitniji ssd, nego novija generacija procesora.

Jer generaciju procesora mozda nikad neces ni skontati, ali ssd hoces, odmah po paljenju :D
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Problem je što kod nas premalo laptopova dolazi sa SSD-om. Kad izabereš tu stavku u konfiguratoru ostane ti baš slab izbor. I sad još ako hoćeš ovakcu ili onakvu tastaturu (ja insistiram na odvojenim PgUp, PgDn, Home, End tasterima, i da nisu ništa drugo zasrali kao što obično znaju), ili na primer ekran koji nije glossy, napraviš par takvih zahteva i dođeš do toga da tako nešto uopšte i ne može da se kupi kod nas ili je nerealno skupo.
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

Day Walker napisao:A jbga, u ovom cenovnom rangu, tesko da ima :)

Pazi nije tu toliko stvar do cene.
Kad je serija 6 dostupna, ona ce kostati isto kao i serija 4, samo je u pitanju smena generacija. Daleko duze ce ti trajati baterija.
Bez SSD nemoj da uzimas laptop, za bilo koje pare. Dice ti cenu 100-200e ali ce ti utrostruciti brzinu i ugodjaj rada na racunaru.
Nisam previse upucen u cene u Srb, ali bi za 800-900e trebalo da mozes da nabavis vise nego pristojan racunar sa SSD-om i novim procesorom.

Ja sam sad odlagao kupovinu sluzbenog laptopa koliko sam mogao jer sam zeleo obavezno sestu generaciju procesora (tim pre sto mi treba sa 4 fizicka jezgra, a u petoj nije ni bilo sa 4 vec samo sa dva u laptopovima). Na kraju sam opet narucio raspali Dell (al bar je zverina) koji ne podnosim jer Lenovo nisam mogao da cekam vise (a i Dell postaje dostupan tek od petka).
Korisnikov avatar
stefankmn
Pobednik Garaža - Kup takmičenja
Reactions:
Pridružio se: 03 Feb 2015, 12:09
Garaža: VW PASSAT B8 1.6 TDI

Post od stefankmn »

Ima li neko od vas da je serviser i da radi popravke :D da donesem da se to sredi :D
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:

Post od nikaragva »

Rakhil :mrgreen:

:kezo:
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:

Post od grujicd »

@Day Walker

Ne znam koliko su prodavci raspoloženi da ispunjavaju želje i da ti ostane garancija, ali bi za tebe prihvatljiva opcija mogla da bude da uzmeš laptop sa HDD-om, odmah ugradiš SSD, a tih postojećih 1TB staviš u eksterno kućište. To je inače laka operacija i ne bi ni trebala da utiče na garanciju, ali bolje proveriti prvo.
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:

Post od nikaragva »

Koliko se ja secam, dodavanje modula rama, menjanje hdd i optickog uredjaja ne utice na garanciju. Tim pre sto to odradis kod njih.
Korisnikov avatar
stefankmn
Pobednik Garaža - Kup takmičenja
Reactions:
Pridružio se: 03 Feb 2015, 12:09
Garaža: VW PASSAT B8 1.6 TDI

Post od stefankmn »

nikaragva napisao:Rakhil :mrgreen:

:kezo:
A di ga je rakhil :D
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

grujicd napisao:Problem je što kod nas premalo laptopova dolazi sa SSD-om. Kad izabereš tu stavku u konfiguratoru ostane ti baš slab izbor. I sad još ako hoćeš ovakcu ili onakvu tastaturu (ja insistiram na odvojenim PgUp, PgDn, Home, End tasterima, i da nisu ništa drugo zasrali kao što obično znaju), ili na primer ekran koji nije glossy, napraviš par takvih zahteva i dođeš do toga da tako nešto uopšte i ne može da se kupi kod nas ili je nerealno skupo.
Uopšte nije preveliki problem. Većina notebook danas ima optiku koja se lako izbaci da se ubaci rack sa SSD. Ne treba zbog nepostojanja SSD odustati od dobrog lapa.

Slika

Takođe veliki broj vrlo lako može da zameni glavni disk sa SSD, tako da i ta varijanta pije vode. Najpraktičniji savet je uzeti laptop sa najvećim mogućim običnim diskom, a uzeti brzi SSD i rack koji se ubaci na mesto optike za operativni sistem.
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

grujicd napisao:@Day Walker

Ne znam koliko su prodavci raspoloženi da ispunjavaju želje i da ti ostane garancija, ali bi za tebe prihvatljiva opcija mogla da bude da uzmeš laptop sa HDD-om, odmah ugradiš SSD, a tih postojećih 1TB staviš u eksterno kućište. To je inače laka operacija i ne bi ni trebala da utiče na garanciju, ali bolje proveriti prvo.
To usopste nije losa opcija.
Bas cu se raspitati, a moram pogledati i cenu SSDa
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:

Post od grujicd »

Došao mi danas pod ruku laptop sa Windows 10. Youtube na Chrome radi katastrofalno loše, prekida, koči, kad se poveća rezolucija bude još i gore. Dok na Edge radi normalno. Laptop je nov, Lenovo Z50, procesor je neki AMD, ima najnovije drajvere. Nije hardverski problem pošto Edge radi savršeno, ni u Chrome CPU ne prelazi 20-30%.

Izgleda da je problem sa zvučnim slojem koji je nešto menjan u Win 10, i sa kojim Chrome nije kompatibilan. Kad sam potražio problem odmah sam našao gomilu ljudi sa istim simptomima. Neki su uspeli sa čačkanjem parametara oko zvuka, ali mi par tih rešenja nije pomoglo, pa sam i batalio. Za tog momka je ok da za sad koristi Edge. Inače ti koji imaju problem kažu da je isto i za Steam i npr. League of Legends, valjda koriste Chromium u pozadini.

Tako da oprez sa Win 10, samo realno takve probleme ne možeš ni da predvidiš dok ne uradiš upgrade, pa da vidiš kako se slaže sa tvojim hardverom i softverom.
Korisnikov avatar
crni
Banned
Reactions:
Pridružio se: 13 Nov 2012, 09:15

Post od crni »

meni edge ne pušta youtube, samo ponekad. uvek mi izlazi "greška u reprodukovanju"
ali zato opera radi savršeno
pokušavao sam da provalim zašto je tako ali nisam uspeo
možda je neki konflikt sa adobe flash player-om, ne znam
Ropstvo nikad nije iskorenjeno, samo se proširilo na druge rase.
-Čarls Bukovski-
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

Lenovo ima poseban update paket za win 10, audio.
Potrebno je ispocetka instalirati dolby digital plus advanced audio.
Kada ga nema u control panelu ne radi kako treba audio driver klasican.

Oba moraju da se update uju.
Meni je bio isto problem nakon tranzicije sa 8 na 10, sada radi kako treba. Prvo jedan update audio u win 8.1 pa prelaz na 10 pa jos jedan update audio.

lenovo flex pad2, Realtek je h/w.

Inace Lenovo je naveo da Chrome ne radi u win 10 u svom uputstvu za update sa 8.1 na Lenovo masinama.
Korisnikov avatar
branja
Reactions:
Pridružio se: 25 Feb 2015, 10:44
Garaža: jtd,bajo moj; cannondale bad boy

Post od branja »

Cujem da amd fx8350 trosi ko ta pec. Jel ima nesto mozda malo jeftinije, a da je za nas manje zahtevne korisnike?

Poslato sa Lumia 925
Slika
Odgovori