Corona virus
- Darko
- Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet
Re: Corona virus
Da li je rizik pozvati u kucu prijatelja koji je dve sedmice prelezao koronu, oseca se savrseno i ima neki jako visok nivo antitela (29 jedinica po nekom testu, ne razumem se)
Poslednja izmena od Darko u 05 Dec 2020, 22:27, izmenjeno 1 put ukupno.
- Martin
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:38
- Garaža: 2021 Dacia Logan Comfort Eco-G
Nije.
Sto se mene tice, bilo kakvo druzenje, ISKLJUCIVO na otvorenom do daljnjeg.
Sto se tice trenutnog zvanicnog stava on nije vise infektivan.
Sto se tice mog misljenja o zvanicnom stavu, on nije potvrdjen kroz uspesnu praksu.
Sto se tice mog misljenja o zvanicnom stavu, on nije potvrdjen kroz uspesnu praksu.
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Poznajem i ja. Kolega se letos testirao da li zbog putovanja ili čega već, i bio je pozitivan - bez simptoma i tegoba. Samoizolovao se dve nedelje, dok ga nije prošlo.cozmo napisao: 04 Dec 2020, 13:31 Ja poznajem. I jedna prijateljica je opet dobila koronu, sa jako blagim simptomima - miris i ukus i blaza malaksalost. Prvi put nije ni znala, nego je saznala na testu antitela pred put u CG.
Apsolutno! To je čak najčešći simptom ove bolesti. Naravno, moguć je i kod drugih respiratornih infekcija i većina ljudi je iskusila taj simptom ranije, ali je za Covid baš karakterističan. Ja sam ga npr. imao oko tri puta u životu, poslednji put sredinom februara 2018. kada je sa skoro +20 stepeni (mislili smo da je stiglo proleće) zahladnelo na -10 i pao sneg. Tada sam navukao baš jaku respiratornu infekciju sa temperaturom od 38.5 skoro 7 dana i potpunim gubitkom mirisa. Nije bilo bola u mišićima niti jake iscrpljenosti karakteristične za grip, kao ni kašlja. Postojalo je srednje jako curenje nosa. Moguće da je bio neki virus iz korona familije, kojoj pripadaju i obična prehlada i mnogi drugi virusi koji izazivaju respiratorne infekcije kod ljudi.
I ja sam tako shvatio. Ovakva prirodna vakcinacija malim dozama živog virusa je uvek bolja od veštačke vakcine. Jedino što nema šanse pogoditi dozu da se vakcinišeš a ne zaraziš, tako da to ne treba namerno raditi.sasha015 napisao: 04 Dec 2020, 14:21 Mislim da je cosmo mislio na infektivnu dozu samog virusa.
Nije mislio na vakcinu...

Mi na poslu nemamo "open space"-ove ni centralnu ventilaciju, već je reč o zgradi s kraja 1980-ih, kancelarije su od 50-100 kvadrata sa velikim prozorima, a u svakoj možda 2-3-4 osobe. S druge strane, postoji veliko kretanje između kancelarija, neko dođe, sedne blizu kolege (obično priđe još neko) i onda priča pola sata. Oko 5 % zaposlenih je do sada imalo covid, ali su ga svi "zakačili" van firme. Niko ga nije preneo kolegi/koleginici u firmi, a baš nešto i nemamo novih slučajeva od kada je počeo novi talas. Tako da se šalimo da smo vakcinisani tokom leta, od strane ovih što su preboleli covid, a svi su neko vreme dolazili bolesni na posao dok nisu otišli kod lekara i uradili test. Možda tu osim šale ima i neke istine, jer je veliki prostor u kombinaciji sa stalno otvorenim prozorima možda doveo do odgovarajućeg razređenja koncentracije virusa. Kad je došlo hladnije vreme, manje-više svi su nastavili da drže bar delimično otvoren jedan prozor i mislim da je ovo najbolja prevencija.
ljubitelj napisao: 04 Dec 2020, 22:00 Što bi bilo očekivano i normalno, slično kao što je u drugim zemljama faktor 10 pominjan pri procenama stvarnog broja a koje statistika ne vidi.

Za epidemije bolesti, procenu broja parazita ili štetočina (npr. pacovi) - u stručnim krugovima se uzima grubo pravilo: za svaki otkriveni/pronađeni slučaj, ima 10 koji neće biti detektovani.
Saša, svaki forum uvek čita mnogo neregistrovanih korisnika. Evo ja povremeno odem na Fiat-Lancia forum, a nisam registrovan. Google me stalno "baci" na razne forume, pročitam šta sam hteo, odem... sve to bez registrovanja.sasha015 napisao: 04 Dec 2020, 23:35 I interesantno.
Uvek cita forum 40+ anonimusa.Uvek.
Pozdrav "raja"....
Ђенерал Јанковић
Nije infektivan vise nekih 7 dana od ispoljavanja simptoma, ako i toliko. Najgore je 2 do 3 dana pre ispoljavanna simptoma. Drugar francuz je dosao u SRB, devojka mu bila pozitivna, dosao je nekih 12 dana nakon sto je izgubila culo ukusa i mirisa, non stop je bio sa njom kuci, nije dobio koronu. Znam i jos slicnih slucajeva. 14 dana nakon pozitivnog testa je sasvim ok da mozes da se druzis s nekim. Sa druge strane, naravno da nema vidjanja sa ljudima za koje ne znas s kim su u kontaktu, sa njima samo napolju.Bax napisao:Sto se mene tice, bilo kakvo druzenje, ISKLJUCIVO na otvorenom do daljnjeg.
Sent from my MAR-LX1A using Tapatalk
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
- Darko
Hvala cozmo na odgovoru.
Tesko pada ovo vreme, dugo traje. Leti je bilo ok za druzenje, medjutim sada hladnije vreme nije uvek za boravak napolju.
Pa pitah dal je rizik da mi svrati na pivo drug koji je nedavno prelezao, oporavio se, radi, i imao veoma visok nivo antitela.
Kad imas decu, porodicu, pa kreiras u ovom periodu krug zanimanja samo oko njih i njihovih obaveza. Za nas samce (plus koji smo navikli na drustveni zivot, izlaske, kafice) je ovo samoubistveno.
Tesko pada ovo vreme, dugo traje. Leti je bilo ok za druzenje, medjutim sada hladnije vreme nije uvek za boravak napolju.
Pa pitah dal je rizik da mi svrati na pivo drug koji je nedavno prelezao, oporavio se, radi, i imao veoma visok nivo antitela.
Kad imas decu, porodicu, pa kreiras u ovom periodu krug zanimanja samo oko njih i njihovih obaveza. Za nas samce (plus koji smo navikli na drustveni zivot, izlaske, kafice) je ovo samoubistveno.
- sasa lbg
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:11
- Garaža: citroen C5 ,passat B3,citroen C3,vw caddy
- Kontakt:
Zeni se, balati strah od korone!
Послато са SM-N970F помоћу Тапатока
Mi smo se, kao sto vec rekoh, dva dana letos zaredom vidjali s drugaricom koja je drugi dan rekla da nema miris i ukus jedno 5 dana i da joj se polako vraca. Bili smo napolju po bar 3 sata s njom. Od simptoma je imala prethodno glavobolju jedan dan ali nije povezala. Mesec dana pre toga su ih testirali u firmi, bila je negativna. Da li smo tad primili neku blagu dozu, ko ce ga znati.Darko napisao:Hvala cozmo na odgovoru.
Sent from my MAR-LX1A using Tapatalk
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
- Puzo81
- Pridružio se: 11 Mar 2012, 23:42
- Garaža: Ford S-Max 2.0 Tdci Titanium
Deveti dan temperatura 37,4-38,1.
Da li je neko imao tako dugo?
Da li je neko imao tako dugo?
- H4wkeye
- Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
- Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI
Ja sam negde cuo da do dve nedelje zna da drzi temperatura.
Jutros su tetka moja i baba isle da se testiraju, obe pozitivne. Tetka je kasljala malo, ali sad vise ne ja mislim. Os drugih simptoma nista. Ceka snimak pluca samo.
Baba ima blagu upalu pluca i ujutru je imala malo temp, i malo kasalj.
Inace drugar mi malo pre prica, bio sa devojkom do hitne, nesto je probada srce i leva ruka joj utrnula. Oni u hitnoj im kazu idite u Kovid ambulantu to je Kovid?! Ko je ovde lud. Nemaju nikakve simptome.
Sent from my SM-A505FN using Tapatalk
Jutros su tetka moja i baba isle da se testiraju, obe pozitivne. Tetka je kasljala malo, ali sad vise ne ja mislim. Os drugih simptoma nista. Ceka snimak pluca samo.
Baba ima blagu upalu pluca i ujutru je imala malo temp, i malo kasalj.
Inace drugar mi malo pre prica, bio sa devojkom do hitne, nesto je probada srce i leva ruka joj utrnula. Oni u hitnoj im kazu idite u Kovid ambulantu to je Kovid?! Ko je ovde lud. Nemaju nikakve simptome.
Sent from my SM-A505FN using Tapatalk
^^
Da.
Jedino rešenje je da izdržiš. Proći će.
Da.
Jedino rešenje je da izdržiš. Proći će.
Za ovoga sa srcem, leva ruka obicno nema veze sa srcem.
- Puzo81
- Pridružio se: 11 Mar 2012, 23:42
- Garaža: Ford S-Max 2.0 Tdci Titanium
Ne verujem da ima poente da idem opet u Covid, hemomicin, pancef mi neće dati kao no prvi put 
KKS, CRP, RTG čist, nema kašlja sem da udahnem do panja.

KKS, CRP, RTG čist, nema kašlja sem da udahnem do panja.
- Darko
To bi resilo sve problemesasa lbg napisao: 06 Dec 2020, 11:33 Zeni se, balati strah od korone!

Btw, onaj doktor maserati se kune u probiotike kao prvi lanac odbrane od virusa.
Pa to je opste poznata stvar, nema on sta da se kune.
U namirnice koje treba pomenuti kao delotvorne probiotike spadaju:
jogurt,
kefir,
kiseli kupus,
kiseli krastavci,
različite vrste turšija,
kombuha,
zeleni grašak…
U namirnice koje treba pomenuti kao delotvorne probiotike spadaju:
jogurt,
kefir,
kiseli kupus,
kiseli krastavci,
različite vrste turšija,
kombuha,
zeleni grašak…