Kako se vozi u Srbiji?

Primena propisa, crna hronika
Odgovori
Korisnikov avatar
TDI
Banned
Reactions:
Pridružio se: 12 Dec 2014, 00:52
Garaža: VW Passat B5.5 Variant

Re: Kako se vozi u Srbiji?

Post od TDI »

;) Ali onda to duze traje. A preticanje valja da se obavi sto brze. :)
Slika
„ Све срећне породице личе једна на другу; свака несрећна породица несрећна је на свој начин. ” - Лав Николајевич Толстој
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:
Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI

Post od H4wkeye »

Istina :D
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

To nije preticanje, s obzirom da su trake jednake, to je jednostavno brza voznja.
Zasto ga obilazis, nego da bi vozio brze?
Mislim, mos misliti, dobijes kaznu, a samo si na kratko dosao do 50% vece brzine...
Mislim da bi trebalo da oprastaju kada neko ubije nekoga, a samo na 10s je isao tom brzinom.

Kako ne podnosim te sto se krste kada dobiju kaznu i krive druge za svoje bahacenje.

Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

TDI napisao:Sada cu povecali broj fama-radara i ima ih cesto na mestima gde put dozvoljava da se bezbedno razvije veca brzina od ogranicene. Npr. pančevački put (od pančevačkog mosta do račvanja na novi i stari pančevački put mogu biti bilo gde) ili zrenjaninski put (od pančevačkog mosta do uključenja za Most Mihajla Pupina, takodje mogu biti bilo gde) i samo sisaju sirotinju raju. Ako je ograničenje 50, a neko se vuče levom trakom i ti ga obidjes sa desne i naravno gledas da tu radnju obavis sto brze, nabices 80-90 za čas i na pančevačkom putu ce te uhvatiti fama-radar, poslati kod sudije za prekrsaje sa sigrno velikom kaznom i oduzimanjem vozacke dozvole na neki period....A zasto? Zato sto si preticao i za to vreme koje je trajalo ni 10 sekundi prekoračio brzinu. Mere kao da sam konstanto nasilnicki vozio. Ali razumem, pare nedge moraju da se uzmu.

Nisam za nasilničku vožnju, ni za divljanje, ni za vožnju kao muva bez glave. To svakako treba kažnjavati. Ali prespore vozace svakako treba iskljucivati iz saobracaja.
Na oba puta su radari i ranije bili skoro svakodnevno.
Korisnikov avatar
TDI
Banned
Reactions:

Post od TDI »

Ali kakvi radari? I koliko cesto tokom dana?
Tu sam ih i ranije vidjao, ali ne toliko cesto. Sada ih vise vidim, nego sto ih ne vidim.

@Xeroju,

Druze, mene niko ne obilazi sa desne strane. Ako hocu da vozim sporije, sklonim se desno, a kome se zuri, neka ide...I onda mi kaze da je pancevacki put naseljeno mesto, sto nije, nego je industrijska zona mnogo vise, nego ovo prvo. Ako on vozi 40 i ti krenes da ga obilazis, das gas, nabijes 80 za cas. Onda se vratis i nastavis da vozis 50-60. A sve ukupno tvoje prekoracenje nije trajalo ni 10 sekundi. Ne tvrdim ja da to po zakonu nije prekrsaj. Jeste i ne tvrdim drugacije. Ali nije ni nasilnicka voznja.
Slika
„ Све срећне породице личе једна на другу; свака несрећна породица несрећна је на свој начин. ” - Лав Николајевич Толстој
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Tuda je 60 ogranicenje, ako se dobro secam.
Takodje, nije leva traka brza traka, nego normalna. Sada kazes da ide 40... Da ne ide ipak 60? :)
Idem tuda svaki drugi, treci dan i ne vozim lagano, ali takodje necu reci da je bedak sto ja ne mogu tuda da vozim 100 bez posledica, jer oni zele da napune budzet i da je nefer sto cu ja da dobijem ogromnu kaznu, zato sto sam samo 10s vozio 100.
Ako zelis da divljas, ne ocekuj od drugih da to postuju. Ovo ti govorim kao neko ko zaista divlja.

Sent from my Sony
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

I ja se slazem, ne mozete se ljutiti sto neko ne ide preko ogranicenja ili sto vam se ne sklanja u traku u koju pritom zakonski nije obavezan nego eto da vam ucini.
Korisnikov avatar
TDI
Banned
Reactions:

Post od TDI »

Xeroju,

Jasno kao dan. Ako je 60, tim jos gore.

40 ide, verovao ti ili ne. Ne kazem da radar ne bi trebao da me slika ako vozim 100, ali do 70-80 , a koliko bez problema moze celom tom deonicom da bude ogranicenje. To je vise industrijska zona ili zona gde su mahom firme, nego naseljeno mesto. Dve trake i jedna zaustavna.

ftj,

Saobracajna kultura, a koju vecina nasih vozaca nema, nalaze da se iz leve sklonis u desnu traku, ako je iza tebe vozilo koje se krece brze. Naravno ako uslovi dozvoljavaju, ne posto-poto.
Slika
ftj
Reactions:

Post od ftj »

Ja tako nisam vaspitan al zakon pomalo poznajem. Kada se kreces putem sa vise traka u smeru, obilazenje sa desne strane se ne smatra preticanjem tako da samo izvoli i obilazi, zasto bih ja menjao i usporavao svoju voznju ako recimo treba da skrenem levo 100 metara kasnije?
Korisnikov avatar
TDI
Banned
Reactions:

Post od TDI »

Ja sam rekao jasno - AKO USLOVI DOZVOLJAVAJU!
A ako ti skreces levo 100m dalje, onda USLOVI NE DOZVOLJAVAJU!
Jel se sada razumemo?
Slika
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Gresis svakako. Nebitno je da li skrece ili ne. Zelim da vozim levom trakom, imam prava na to, ne ugrozavam nikoga, osim divljaka koji bi tuda da vozi 80,90,100.
Ja ne sviram i ne blicam da mi se pomere, sacekam da se u nekoj traci stvori prilika i tuda krecem da obilazim.

Sent from my Sony
Korisnikov avatar
TDI
Banned
Reactions:

Post od TDI »

Ne blicam ni ja, ni ne sviram. Nemam vremena za to. Gledam kako mogu da ga obidjem, ako ne mogu, gledam gde ce da se stvori prilika da ga obidjem i onda to i uradim.

A sa druge strane ne jasem levu traku kao da mi je tata kupio.
Slika
ftj
Reactions:

Post od ftj »

Ali ti ne mozes da znas da li skrecem ili ne a desi se da ljudi ablenduju da im se sklonis. I taj sigurno misli da je u pravu.
Korisnikov avatar
TDI
Banned
Reactions:

Post od TDI »

Sta te briga za njega? Ti se ne mozes skloniti da bi ugrozio sebe i mozda jos nekoga, a njega jednog propustio?
Slika
ftj
Reactions:

Post od ftj »

Poenta moje price je da leva traka na putu sa vise traka u smeru nije isto sto i leva traka na autoputu i ljudi cesto mesaju te stvari. Ok, kulturno je da nekad ako je takva situacija predjes u desnu al to je samo izraz tvoje dobre volje i onaj iza nema nikakvog prava da se ljuti i da tako nesto po defaultu zahteva.
Odgovori