Servis - Razno

Iskustva sa servisima, cene održavanja, pranje i poliranje
Odgovori
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Re: Servis - Razno

Post od Laki021 »

Mene fascinira da BMW jos nije resio svoj poznati problem busenja guma na eksere :)
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Sramota :)
Korisnikov avatar
schonenk
Reactions:
Pridružio se: 17 Jan 2014, 15:56
Garaža: honda civic ep3, honda civic ek3

Post od schonenk »

Nije bila kritika radi kritike, samo kao neko ko ne poseduje monitoring pritiska primecujem. Ne znam da li je tako kod svih reseno da ne znas o kojoj se gumi radi i da zahteva reset.
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:

Post od Laki021 »

Nisam ni pisao to zbog tebe, cisto se salim.
Nisam siguran da li moze sada da prepozna koji je tocak u pitanju.
Na E90 nije mogao, ali na ovim novijim mislim da moze ako je verovati grafici sa iDrive-a (posto kad kaze da je sve ok sva 4 tocka su posebno nacrtana i oznacen kao zelena). Nisam imao problema sa gumama na ovom autu (da kucnem u drvo) pa nisam siguran.
Reset mislim da nije neophodan, samo sto ce onda potrajati malo dok ne skloni gresku.

Floyd, sta tebi kaze i kako ti izgleda grafika?
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

Reset nije uopšte komplikovan. Potrebno je da auto stoji i dva klika.

Laki, ne piše koji je točak. Sve zelene 'oboji' u žuto :)
Poslednja izmena od Floyd u 30 Jun 2015, 11:47, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:

Post od Laki021 »

To mu je mislim vise kao kalibracija nego reset.
Posto to ide preko ABS senzora a ne direktnog merenja pritiska. Ti mu zapravo kazes, sad je sve OK pa ovakve razlike u okretanju tocka tolerisi (npr razlicite gume, razlicito naduvane prednje i zadnje i sl...). Onda ako se odstupi od toga ili je razlika prevelika da se tolerise on ce ponovo izbaciti gresku.

@Floyd, dobro je onda sto ih posebno crta :)
Ne znam zasto je problem da kazu koji je konkretno problematican.
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Svejedno, deluje mi bezveze da moraš sam da resetuješ. Međutim verovatno su inženjeri iz BMWa našli neki bitan use case, zbog kojeg je to tako.
Korisnikov avatar
dunx81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:20
Garaža: Civic 1.8

Re: Одг: Servis - Razno

Post od dunx81 »

dag81 napisao:Ako se problem desava kada je kisa, neka masa ti pravi problem. Ocisti ih sve, proveri zategnutost, a nije lose i naprskati sve kpnektore(odvojiti ih) kontakt sprejom.
Proveri i napon akumulatora. Jer po simptomima deluje da je glupost neka.
Desilo se prvi put i bila je kiša,padala 90% puta. Ćale treba opet da ide za 10tak dana pa ćemo očistiti i našpricati sve.
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

Laki021 napisao:@Floyd, dobro je onda sto ih posebno crta :)
Ne znam zasto je problem da kazu koji je konkretno problematican.
Ne znam ni ja. Takođe sam bio ubeđen da ti odmah javi koji je točak.

Rešio sam problem za 15 minuta. Pokupio sam neki ogroman šraf.
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

dunx81 napisao:Iskoristiću ovu temu da napišem ono što mi se desilo u povratku iz CG. Išao sam ćaletovim Cliom i sve bilo ok dok nisam stao da napravim pauzu. Ušao sam u Srbiju i na prvom stajalištu napravim pauzu i normalno ugasim ga. Kad sam hteo da upalim-trt. Kako dam dao kontakt,upale se normalno lampice,pogase kroz sekund one koje treba i kad sam okrenuo ključ kreće šou. Kazaljke počnu da se tresu,lampice da trepere. Probam ponovo,opet normalno popali lampice ali kad treba da zaanlasuje camo se iz table čuje cak i sve se pogase. Tako 4-5 puta i onda počne da anlasuje ali jako kratko,svega sekund i sam prekine. Onda opet 5-6 puta ništa pa krene da anlasuje sekund-dva i stane. Uzmem rezervni ključ probam s njim-isto. Skinem minus klemu s akumulatora ošmirglam vratim opet isto. Plus nisam uspeo jer nije ključ 10 koji sam poneo već 8 koji naravno nisam imao pa smo se tako gledali. Probao sam da ga upalim direktno na plin misleći da nešto sa radom na benzin nije u redu al ne vredi. Neće,neće,neće pa sastavi al brzo stane i ne upali. Pomislim onda da nije senzor položaja radilice al opet svejedno mi ne mogu mu ništa. Sve to je trajalo nekih 20min i već nisam znao šta više da probam. Nedelja,kiša pada...ma idealno. U tom momentu vidim čoveka koji je čuvao stoku pored puta i pitam jel ima broj nekog majstora kaže ima i da mi. Ukucao sam broj u telefon i uzeo da probam još koji put i auto nekim čidom upali. Spustio sam haubu i do kuće ga nisam gasio. Kad sam stigao,ugasim/upalim sve normalno. Normalno palio i juče i sad pali a šta mu je tačno bilo nisam pametan.
Imas skriveni meni, drzis dugme boarda svo vreme i das kontakt, par puta stisnes dugme i vidis gresku. Senzor radilice je relativno lako skinuti, nije zgoreg ocistiti, ja sam uradio preventivno. Vas bas krenulo sa tim Cliom, ali verujem da je zvrk na putu.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
dunx81
Reactions:

Post od dunx81 »

Baš ću probati. A da je zvrk,zvrk je,već na prvim krivinama po vencu mi je izmamio kez :-)
Oprošteno mu je što je tvrđi i što skače kao jarac,leži kao mala pegla. Firca krivine odlično,nema onog tegljenja i naginjanja u stranu a duboka sedišta odlično drže telo. Čak i punog gepeka i zadnje klupe sasvim fino vuče. A sam i prazan sam se vraćao,milina. Aj kad sam se već raspisao da dodam i da su me prijatno iznenadile Sava Intensa gume koje odlično drže put po kiši i pri 8c napolju koliko je bilo po planinama.

t
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post od dragvorl »

Ovo ce ti pomoci.

https://www.youtube.com/watch?v=3Bu-E5HQqjI

Inace po meni vrlo udoban auto, dosta udobniji od nekoliko konkurenata koje sam probao.
SlikaSlika
Korisnikov avatar
dunx81
Reactions:

Post od dunx81 »

:doubleup: odradiću to svakako.
Što se udobnosti tiče,ne mogu da ga uporedim s nekim iz klase al za ovog ne mogu reći da je pojam udobnosti. Verovatno delom zbog dimenzije guma (185/55-15; 195/50-15) a i primetio sam par puta kad na parkingu stanem pored nekog drugog Clia,nacinculjam retrovizor do retrovizora i vidi se da ovaj stoji niže. Đavo ga znao možda je fabrički malo krući,niži....nemam pojma :zbunjen:
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post od dragvorl »

Moj ima standardne gume 175/65 14, prilicno udoban auto zaista.
SlikaSlika
Korisnikov avatar
dunx81
Reactions:

Post od dunx81 »

Pa da,dosta udobniji profil. Ovaj fabrički ide sa 185/55-15 ali je ćale uzeo letnje 195/50 jer je dosta jeftinija u toj dimenziji (cirka 1500din po komadu u klasi Save i sl.)
Odgovori