Golf VII 1.2 TSI 86 ili nesto drugo za 16.000€
Re: Golf VII 1.2 TSI 86
Markoni je bio tim Golfom na moru i njemu je bio super ako se ne varam.
Golf sa 86KS ili Octavia sa 150KS, baš bih se dugo razmišljao.

-
- Pridružio se: 16 Maj 2016, 23:15
Sta vise gledas to se vise zamaras, a nisi svestan da upadas u jedan zacaran krug iz kog mozes izaci na dva nacina.Miljankg napisao:Zdravo svima,
Da dam update:
Resio sam da pauziram kupovinu u narednih par meseci. Sada sam vozio do Grcke i nazad u svojoj Fiesti. Ona za taj auto ide super, ali jak motor je ipak jak motor i smatram da za novce koje dajem, ne bi trebalo bas naslepo ici na najslabiji motor u klasi kao sto sam ja hteo da uzmem 1.2 TSI 86ks.
Sto se buke tice i tu sam ohladio glavu i malo razmislio. Ako bas hocu tisinu, onda bolje da kupim auto D segmenta. Za C segment, Octavia 1.4 TSI sa 150KS kosta 17500 (kada dodam cruise control i senzore), sto je 1500 skuplje od Golfa kojeg bi ja uzeo, a neuporedivo je prakticnije i jednostavno jace.
Ostalo mi je da probam Seat-a i Mazdu, pa cu razmisliti sta je najbolje.
Golf ima kompromis po pitanju prostora, isticem da polozaj noge za gas nije idealan i motor je dosta slab, mada cu napomenuti svima da je dovoljan i daleko od nekog krsa. Ali opet, nekako ne bih voleo da razmisljam kod preticanja i slicno.
Probao sam i Rapid-a, bili ste u pravu za plastiku, ocajno i to pre svega ona siva boja, osim ako se ne uzme najjaci paket opreme (kada se ubaci malo hroma u kabinu), i tada auto sa najslabijim motorom kosta oko 14500, sto je vec dosta i vec se zalazi u ozbiljniji segment.
Javicu ovde update kada kupim nesto, kroz nekoliko meseci. Hvala mnogo svima na pomoci.
1. Da budes odlucan i da preseces
2. Ili jos verovatnije da se otkazes od kupovine i cekas "bolji dane".
Sto sam ti rekao?

Srecno sa test voznje

p.s. Nadam se da si se dobro proveo na more

Golf naravno.

Proveo sam se boli glavaSuperb III napisao:Sta vise gledas to se vise zamaras, a nisi svestan da upadas u jedan zacaran krug iz kog mozes izaci na dva nacina.Miljankg napisao:Zdravo svima,
Da dam update:
Resio sam da pauziram kupovinu u narednih par meseci. Sada sam vozio do Grcke i nazad u svojoj Fiesti. Ona za taj auto ide super, ali jak motor je ipak jak motor i smatram da za novce koje dajem, ne bi trebalo bas naslepo ici na najslabiji motor u klasi kao sto sam ja hteo da uzmem 1.2 TSI 86ks.
Sto se buke tice i tu sam ohladio glavu i malo razmislio. Ako bas hocu tisinu, onda bolje da kupim auto D segmenta. Za C segment, Octavia 1.4 TSI sa 150KS kosta 17500 (kada dodam cruise control i senzore), sto je 1500 skuplje od Golfa kojeg bi ja uzeo, a neuporedivo je prakticnije i jednostavno jace.
Ostalo mi je da probam Seat-a i Mazdu, pa cu razmisliti sta je najbolje.
Golf ima kompromis po pitanju prostora, isticem da polozaj noge za gas nije idealan i motor je dosta slab, mada cu napomenuti svima da je dovoljan i daleko od nekog krsa. Ali opet, nekako ne bih voleo da razmisljam kod preticanja i slicno.
Probao sam i Rapid-a, bili ste u pravu za plastiku, ocajno i to pre svega ona siva boja, osim ako se ne uzme najjaci paket opreme (kada se ubaci malo hroma u kabinu), i tada auto sa najslabijim motorom kosta oko 14500, sto je vec dosta i vec se zalazi u ozbiljniji segment.
Javicu ovde update kada kupim nesto, kroz nekoliko meseci. Hvala mnogo svima na pomoci.
1. Da budes odlucan i da preseces
2. Ili jos verovatnije da se otkazes od kupovine i cekas "bolji dane".
Sto sam ti rekao?Kada sam ti pomenuo Oktaviu 1.4 tsi bio ti je veliki auto
Ma bas te briga vazno si se lepo provozao i istestirao auta
Jos bi samo prokomentisao cenu Oktavie koje si stavio. U koju opremu je ta cena? Ako gledas drugi paket opreme ambition kod nas je po katalog 17k ,i mnogo verovatno se moze kupiti sa oko 15-15,5k eu. Cak i da dodas taj tempomat ili cruse control(sto ti je isto) to kosta jos oko 100 eu.Parking senzori oko 300 eu. A ako hoces Style sa bi xenon i sve ostalo onda bar kod nas se moze to uzeti za 17 (19 po katalog) u to imas i tempomat i senzori...
Srecno sa test voznje
p.s. Nadam se da si se dobro proveo na more

Videcemo za masinu sta i kako

- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Gde to ima popust 2.000 € za auto niže srednje klase, jeftiniji od 20k € ? To je i sa jakom vezom teško ostvariti.
Tapatalk @ Desire 626
Tapatalk @ Desire 626
Posetite www.garaza.rs !
-
Popust ima kod nas u MKD. I to ne govorim napamet vec iz licnog iskustva. Kupio sam Superb III (2016 mart) i dobio i vise nego 2k eu popust. Gledao sam i Oktaviu (mogao bi i da postiram link sa cene koje su kod nas oficijalni po katalog) i na koje sam u salonu bez gotovo nikakvog pazarenja dobio nize cene za oko 2000 eu. Naravno to je bilo u Skodi dok u VW nisu bili gotovo raspolozeni za nikakav popust. Ili kada bih ti rekao koliki popust su mi dali na passat smejao bi se. Sa obzirom da pricamo o Porsche oficijalni zastupnik ne verujem da se politika previse razlikuje u SRB od MKD. A ako se razlikuje onda je kod nas mnogo povolnije.
p.s. Bez nikakve veze samo za kes isplata.
p.s. Bez nikakve veze samo za kes isplata.
Kod nas Porsche ne radi Škodu.
Škoda u svojim cenovnicima već ima punu cenu precrtanu i pored nje upisanu cenu sa popustom.
TT
Škoda u svojim cenovnicima već ima punu cenu precrtanu i pored nje upisanu cenu sa popustom.
TT
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Da Porsche radi Skodu, mogao bi da dobijes samo +1000€ da platis vise za kes, jer Porsche Leasing 

-
Kod nas i Skoda i Seat i naravno Audi sve su pod Porsche.Znaci sve sto je ispod grupacije VW. I pricam iz licnog iskustva.Kada sam kupovao Superb mislio sam se izmedju njega ili Octavia VRS i ipak odlucio se za Superb jer mi je bio osetno kvalitetniji uradjen od Ocatavije koja je sasvim OK.
U SLO ti je na golfa oko 10% popusta na cenu po cenovniku, i još neke pogodnosti ako uzmeš avto na financiranje...a zato kod škode nema ništa, ni evra, ako uzmeš njihovo bezkamatno financiranje ( jeste bezkamatno ali su avti skuplji za 3000 evra
)
, zato u dosta slučajeva golf izađe jeftinije od octavie, koja je kod nas strahovito skupa.

Zato mi nećemo u EU 
TT

TT
I u pravu ste 

Potpuno ista slika i u NL. Kada sam pitao prodavca zasto (pre 3 god) on samo slegne ramenima i kaze politika kuce (maticne - citaj vw), i da bi mi rado prodao auto, ali ne moze nista protiv toga (u prevodu nema popusta ekstra), koja stalno daje popust na vw (i to poprilican) a za skodu nista...
-
Dok kod nas... popust za Superb oko 2500-3000 eu. Popust za Passat 150 eu
Izgleda da VW forsira prodazbu Skode van EU dok u samu EU forsira VW.
p.s. Kada smo vec kod popuste na novi model Avensis sam dobio popust od 4000 eu.

Izgleda da VW forsira prodazbu Skode van EU dok u samu EU forsira VW.
p.s. Kada smo vec kod popuste na novi model Avensis sam dobio popust od 4000 eu.