Pušenje ili zdravlje

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Re: Pušenje ili zdravlje

Post od Vladapetr »

Ji 4Tze napisao:zavisno ali u glavu. Priče o fizičkoj patnji su priče o slabosti i sramoti.
Priče o stvarima o kojima se ništa ne zna su priče o ličnim projekcijama.
Pametnom čoveku predubedjenja ne smeju ometati rasudjivanje, nego baš obrnuto: zdravim rasudjivanjem se koriguju predubedjenja ;)
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Korisnikov avatar
Gaginh0
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
Garaža: Nemam garažu :(

Post od Gaginh0 »

Evo meni je za dva dana godina i po kako ne pusim.

Opet ponavljam za one koji nisu procitali, nista ja tu nisam osetio poboljsanje, ni to prodisavanje sto vi spominjete, jednu jednu stvar sam osetio a to je da nisam godinu i po imao gorusicu koju sam imao bar jednom u 10 dana dok sam pusio.

Kako sam ostavio? Nisam ostavio kad sam hteo, jer sam bio i psihicki i fizicki navucen na cigare, pustio sam ~50 cigareta dnevno. Disao mi je samo momenat, nije bilo nikakvog planiranja i u roku od dan sam skontao da mi to vise ne treba...
Radim i dalje u kaficu, svaki dan sam u dimu, ali nikad nisam osetio posle toga neku prejaku zelju da zapalim. Sto implicira da nisam povukao ni dim ni dva od tada :)
BOJ SE OVNA, BOJ SE GOVNA, A KAD ĆU ŽIVETI?

Slika
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Svaka čast Gagi. Tako treba.

Sent from my HTC Desire 626 using Tapatalk
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:

Post od Vladapetr »

Alal vera svakome ko može tako da ostavi, kod mene to nije dolazilo u obzir ni pod razno.
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

Pa tako kad postaviš Vlado, ni ove električne nećeš da ostaviš.
Te priče, ko moj burazer, zavisan sam, tresem se, kriziram, sve je to zapravo projekcija. I ide iz glave. Ostavio sam i ja posle 11-ak godina jer sam tako rešio. Paklu dnevno sam kupovao, ponekad se ogrebem, izlasci naravno dupliraju...

Volja pomera planine, ne treba da omane kod sitnih ali štetnih zadovoljstava.

Al veću glupost od tih električnih nisam u životu video. Ostavio si onaj lep divan miris duvana za isparenja od nekog ulja.. Wtf??!!
Boringly average, but also perfect for school run mums
Korisnikov avatar
dag81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
Kontakt:

Post od dag81 »

Ne razumem, ostavio cigare a pusi se elektronska.
Ili pusis ili ne pusis, kada ne budes vukao ni jednu ni drugu mozes da kazes da si ostavio. Do tad si pusac bajo moj po mom shvatanju.
goblin
Banned
Reactions:
Pridružio se: 18 Nov 2014, 23:23

Post od goblin »

:plusone:
Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Post od Ogi »

:rofl:
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:

Post od Vladapetr »

Ji 4Tze napisao:Pa tako kad postaviš Vlado, ni ove električne nećeš da ostaviš.
Te priče, ko moj burazer, zavisan sam, tresem se, kriziram, sve je to zapravo projekcija. I ide iz glave. Ostavio sam i ja posle 11-ak godina jer sam tako rešio. Paklu dnevno sam kupovao, ponekad se ogrebem, izlasci naravno dupliraju...

Volja pomera planine, ne treba da omane kod sitnih ali štetnih zadovoljstava.

Al veću glupost od tih električnih nisam u životu video. Ostavio si onaj lep divan miris duvana za isparenja od nekog ulja.. Wtf??!!
Dobro je kad ti na osnovu svog iskustva znaš kako je nekome drugome, šta može a šta ne, kakav je ukus ovoga što koristim iako ga nisi probao, kao i da je dovoljno samo odlučiti i uspeh stiže.

Tom logikom "samo dovoljno jako poželi" bih ja mogao da kažem da je naučiti i položiti Numeričke metode samo stvar volje i ništa drugo iako su taj ispit mnogi matematičari polagali X godina, meni bi neki baletan mogao reći: samo se koncentriši i Labudovo jezero ćeš otplesati bez greške, pesnik će se i dalje čuditi zašto pričamo "normalno" kad je slaganje rima vrlo laka stvar i samo se treba potruditi.

Ta nesposobnost da se uoče tuđe muke, mogućnosti i limiti je uzrok mnogih problema u društvu, ne samo ovog o čemu sad pričamo.

Na stranu priča o e-cigaretama, za koju imam jednu prilično argumentovanu tvrdnju. Argumentovanu jer evo punih 5 godina na nekoliko svetskih e-cig foruma i blogova pratim dešavanja, vesti i komentare korisnika. Ono što sam primetio je da nigde ovako ostrašćeno ne komentarišu sam koncept, imresiju i mogućnosti e-cigareta kao ovde, prosto neverovatno koliko je ovde mrzitelja, pljuvača i kontraša. Kao telad pokupe par informacija iz Kurira, Telegrafa i sa TV-a i to je to, misija informisanja je završena krećemo u rat :D Pri tom su apsolutno nezainteresovani da se zaista informišu o osnovnim podacima o onome što osporavaju. Na tvoju poslednju mrsomud misao kratki odgovor glasi: zamenio sam osušeno ko-zna-šta tretirano ko-zna-čim za isparenja tečnosti koju sam pravim od farmaceutski čistih proizvoda i to: nikotina, baze čistije nego ona u kojoj se rastapa dečiji sirup ili propolis, arome čistije nego one koje se dodaju u sve ono što jedeš svaki dan. I mogu to da ne koristim po nekoliko sati, mogu i da izađem iz kuće bez toga... dok sam nekada sa pljugom i u WC išao. Pametnome dovoljno ;)
goblin
Banned
Reactions:
Pridružio se: 18 Nov 2014, 23:23

Post od goblin »

Vladapetr napisao: prosto neverovatno koliko je ovde mrzitelja, pljuvača i kontraša.
Srecom pa nisi medju njima :ccc:

Mene tvoji postovi u ovoj temi strasno podsecaju na one prodavace sto idu po stanovima da prodaju Kirbi, najiskrenije.

Sto se tice pusenja. Za mene je pusac svako ko redovno pusi i ima potrebu za redovnim konzumiranjem i cigareta, i tompusa, i lule, i sto savija duvan u rizlu, i nargile, i el cigarete... Ne treba tu mnogo filozofirati, il si pusac ili nisi.
A te varijante, e nisam pusac nego "vaper" (to mi je nesto najsmesnije sto sam cuo - u fazonu nisam debeo nego elegantno popunjen) su samo plod utreniranog marketinga za distribuciju el cigara koje su samo jedan biznis isto kao i obicne cigare.
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:

Post od Vladapetr »

Već sam te jednom pokušao edukovati, ali nema tu spasa :mrgreen: Nemaš blage veze o 3 osnovna pojma vezana za e-cigarete, niti znaš od čega se sastoje niti kako rade, bukvalno ništa nemaš osim "ja mislim" i "meni se tako čini". Prošli put si isto tako laprdao o nekim štetnim sastojcima, pa se pozivao na neke silne vlade koje su objavile neka ozbiljna istraživanja, tandara broć... kad je trebalo da to argumentuješ, ćorak.

To šta ti misliš ima neku težinu samo u tvom svetu, ili argumentuj ili ćuti. Tebi je isto konzumirati tompus, nargilu i e-cigaretu? Šta ta 3 proizvoda imaju zajedničko?
Kako se tebi šta čini i kako ti izgleda nije tema za ovaj forum ;)
Korisnikov avatar
dag81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
Kontakt:

Post od dag81 »

Ja sam pusac,i ne kazem da je lako ostaviti. Probavao sam pre x godina smanjivao postepeno sa kutije na tipa 5 cigara dnevno pa opet krenem po starom. Ali mogu da ne zapalim npr 2 dana i sad, jeste da me drma zavist ali mogu. Tipa boli me grlo usled prehlade.
A naravno da je sve iz glave. Eto Gagi npr, ili koj deda koji je pusio 50god i ostavio cigare na skoro punoj otvorenoj kutiji. Karakter je tu najbitniji, nikakve druge navlakuse.
Naravno da se moze bez cigara, jer da se ne moze svi bi pusili. Ne moze se bez vode i hrane, a bez svega ostalog se moze ziveti.
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:

Post od Vladapetr »

Jbg, za to nemam karakter ali opet ne bih da se ubijem zbog toga :mrgreen:
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

Elektronska cigara je u rangu posnog majoneza :kezo:

Sent from my LG-H440n using Tapatalk
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

Vladapetr napisao:Jbg, za to nemam karakter ali opet ne bih da se ubijem zbog toga :mrgreen:
Ček, ti beše i prodaješ te uređaje i ulja?
Boringly average, but also perfect for school run mums
Odgovori