Nov ili polovan automobil - prednosti i mane

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Odgovori
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Re: Audi A3 (8V) vs BMW 1 (F20) vs Mercedes A (W176)

Post od ftj »

Kao da si rekao 'bez uvrede ali sad ću da te uvredim'.

U šta onda u toj tvojoj definciji spada onaj koji uzme personalizovane tablice?
Korisnikov avatar
Milos
Reactions:
Pridružio se: 04 Feb 2012, 23:30
Garaža: tedeijevi geteijevi

Post od Milos »

Nov vs Polovan automobil 2 , saga se nastavlja :D
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:
Pridružio se: 18 Jan 2012, 11:13

Post od AcaKayak »

FTJ, slazem se da post deluje napadacki, ali ja sam njemu rekao vec da mi se svidja njegov auto i stvarno mi se svidja. Verovatno bih i ja uzeo isti na njegovom mestu samo drugi motor.

Sto se tice personalizovanih tabli, naravno da spadaju u nesto sto privlaci paznju, nisam ja nikada ni rekao da nije tako. Cak smatram da su seljacenje ako su napdane ili ako stavis nadimak. Nisam ni rekao da mi ne prija paznja moje generacije, samo ne mora ceo grad da zna ciji je auto jer na autu pise ALEKSANDAR. Kad stavim A-A znace oni koji i treba da znaju i to je to. Mislim da i on hoce da postigne isti efekat sa felnama i zbog toga i kazem da nemam nista protiv toga, samo je malo bzvz pisati da porsche sluzi samo za privlacenje paznje kad je realno A5 mnogo bolji u tome ;)

Pretpostavljam da je slicnih godina kao ja i potpuno razumem lika, moj gornji post deluje napadno, ali stvarno nisam mislio nista lose.

EDIT: sad mi palo na pamet. To sto je on napisao da je auto za poziranje bi bilo isto kao ja da nekome kazem sto si uzeo neki auto koji mnogo trosi i skup je za odrzavanje. A ja isto to radim. Zbog toga onakav post ;)
Poslednja izmena od AcaKayak u 10 Okt 2012, 20:48, izmenjeno 2 puta ukupno.
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

:kokice:
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

odakle ti kokice? :o
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:

Post od AcaKayak »

Koka ih Mile kokicar na centru, vruce kokice svako vece. Valjda ce jos malo i kesten da krene :D

Usrali smo temu realno, izvinite u moje ime.
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

NexT napisao:odakle ti kokice? :o
:kezo: :kezo: :kezo:
Maznuo ih detetu. :D
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:

Post od AcaKayak »

Moja mama bas treba uskoro da zameni auto i svideo joj se A... E sad, meni je on iskreno mozda i lepsi od 3, a A3 bih zaobisao u sirokom luku pored ova dva. S obzirom da nisam ni jedan vozio nema potrebe da pricam napamet, ali recimo da mi se izgled A klase najvise svidja...
ADrei
Reactions:
Pridružio se: 21 Sep 2012, 18:34

Post od ADrei »

AcaKayak napisao:
ADrei napisao:sve je to lepo za ku**nje po kraju...

Bez uvrede, ali zar tvoj auto nije bas to? Imas prednji pogon (sto je najlosija opcija za sportski auto), skoro najslabiji motor koji se ugradjuje u njega, ali hoces da mu stavis velike felne (valjda 20 inca) a bas to i sluzi za privlacenje paznje...

Napisao sam gore (za sportski auto) jer tvoj auto tako izgleda i ti zelis da tako izgleda ali realno i nije bas tako.

Mislim, da se ne lazemo, ja sam ti rekao da je super auto koji si kupio i jako mi se svidja, ali nemoj onda drugima govoriti da je porse za poziranje ili maserati... Ti auti imaju jasnu svoju svrhu, dok kad uzmes slabu verziju nekog modela koji vazi za sportski auto, ipak ispadas malo "wanna be someone else who I'm not". :)

Ne kazem da aute ne treba kupovati sem u najjacim verzijama, daleko od toga, to bi bila jako glupa izjava, samo po mom misljenju, ti ces taj auto parkirati pored 3.0 quattro benzinca (fsi ili kako se vec zove) i tvoj ce zbog tih felni izgledati mnogo bolje od tog, a ipak je taj mnogo ozbiljnija masina.

Opet kazem, moj cale recimo ima novca ali nikad ne uzme najjacu verziju jer mu ne treba. I to je ok. Ali on ni ne pokusava da "napuca" auto da izgleda mocnije nego sto jeste vec ga uzima zbog nekih drugih stvari... Pazi, ako govoris vec o sportskom autu, zasto nisi za te pare koje ces dati za gume i felne uzeo 3.0 i umesto para datih na to placao registraciju za njega naredne 3 godine?
on je otprilike napisao kako je glupo kupiti nov auto...nego je pametnije kupiti 15g star masserati i voziti ga kao jedini auto u kuci?
ja sam ga samo pitao da li bi smeo sa tim autom da krene na neki dalji put u evropu...ne znam zasto si se ti u svemu tome pronasao?
ako ti poredis 15god star maserati sa A5 koji jos nema ni 3 god stvarno ne znam sta da ti kazem...
zasto sam uzeo bas 2.0TFSI sa prednjim pogonom?
hteo sam da uzmem A5 2.0TDI ali je bio skuplji oko 4-5k...tako da sam se odlucio za ovaj,taj auto ide do 100kmh ispod 8sec, topspeed mu je 235kmh...meni brze od toga ne treba(a verovatno i vecini), mogu da placam registraciju i za S5 koji sam mogao da kupim za istu cenu kao ovaj,ali necu iz principa...
quattro mi nije potreban posto imam 4 auta u kuci,2 su quattro, a na skijanje idem sa caletovim Q5 koji nema jos ni god dana... uglavnom vucem sanke tako da ne bi mogao da idem sa A5 sve i da imam quattro :)
da sam hteo da privlacim paznju verovatno bih dao 800eura za tablice umesto sto cu dati 2000-3000eura za velike felne koji mnogi nece ni primetiti,zar ne?
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:

Post od AcaKayak »

Ok :)
ADrei
Reactions:

Post od ADrei »

nije mi jasno zasto me napadas bez razloga...
p.s.moze brisanje mog prethodnog posta,samo sam odgovorio,ali nema nikakve veze sa temom
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

Floyd, moji postovi su bili mešavina ozbiljnog i šaljivog. Problem je što šaljivo shvataš previše ozbiljno, a ozbiljno nisi spreman ni da razmotriš kao argument.
Evo ja npr prelazim 30kkm godisnje a znam dosta ljudi ovde koji rade isto, pa kako ti pises iz svog ugla, ja pisem iz mog
30000km je iznadprosečna godišnja kilometraža, tako da ne može da bud referentna. Ima dost aljudi koji prelaze i preko 80000km godišnje, pa nisu ni oni referentni. 20000km je cifra koja razdvaja kola koja se dosta voze od onih koja se malo voze. Razdvaja u smislu trćišne vrednosti polovnjaka.
Mene onaj tvoj Maserati sa linka ne bi zadovoljio tj. trebao bi da ulozim bar 15.000e u njegovu restauraciju da bi ga vratio u "fabricko" stanje jer su godine ucinile svoje. Opet sve bi to vazilo kad bi se lozio na matore raritete, sto kod mene (i kod velike vecine vozaca) nije slucaj
Ne treba. Treba da se uradi veliki servis i ništa posebno drugo. Ja znam taj konkretan auto. Ne treba ulaziš u paušalne zaključke napamet, aa pogotovu nema potrebe da preteruješ sa ciframa koje ne poznaješ.
Ja takav hobi kod drugih postujem i uvek se odusevim kad vidim neki stariji auto u top stanju ali ja licno nisam iz te price a ne mozes zbog toga reci da sam ja (i meni slicni) ovca a ti lav..
To je bila zajebancija...šta da ti kažem...Vozi Abartha pa ćeš malo manje "kockasto" shvatati neke stvari.
Ovi automobili iz teme, dosadni ili ne, prodaju se u mnogo vecem broju na godisnjem nivou nego sto ima registrovanih primeraka koje ti navodis.
Ok, so what...
rac vujadin wrote:
Neću računati osećaj zadovoljstva, konstantne zabave i blagu erekciju koja bi me stalno držala dok vozim ovakva kola

To sto tebi predstavlja zadovoljstvo i izaziva erekciju za nekog drugog je mozda jos jedna od matorih krsina na putu...
Quote:
naspram dosadne dnevne rutine, stresova, brige da li ću dobiti otkaz i sve što ide uz prosečan život jednog ljudskog mrava koji vozi konfekcijski auto u drugoj deceniji 21. veka.

Ovako razmislja covek koji ima puuuuuuuno love...za takvog i jesu navedeni automobili...sad, da li najnoviji modeli ili retro fazon, stvar je ukusa.
Svi ostali (koji nemaju tu lovu pa trebaju da je zarade) imaju stresove, nebitno kakav auto voze...ako ih ti nemas onda svaka cast, uspeo si u zivotu i vreme je za restauraciju neke 911ice
Ovo je bila šala, opusti se.
Heroj je stavio pausalan podatak jer je nemoguce da auto star 15 godina vozis samo uz redovno odrzavanje.
Kad bi bilo tako onda niko ne bi nit prodavao polovne automobile nit bi iko kupovao nove, vec bi samo menjao ulje, filtere, plocice i vozi tako 2.000.000km (izvinjavam se vlasnicima G2 1.6D ).
Naravno da je moguće.
Ma sve bi bilo ok da nije ljude koji kupuju nove automobile nazvao misevima, ovcama, mravima i sl. a ove druge lavovima sa velikim mudima.
Izvini što si se našao prozvanim, nije mi to bila namera...U stvarii Duce je rekao: Bolje jedan dan živeti kao lav, nego sto godina kao ovca...šta bi tek rekao na tako nešto.
Pored toga kroz celu pricu pokusava da objasni kako zapravo voznja Maseratija moze da kosta manje nego voznja Juga jer Maserati zaradjuje pare tako sto mu vrednost raste s'godinama.
Ja nisam pokušao - ja jesam objasnio, a ti to pokušavaš moju priču da banalizuješ sa Yugom i drugim glupostima. Argumente, molim! Znam da je teško to pojmiti ako se krećeš u određenom kategorijalnom aparatu, ali to već nije moj problem.
Inace nema svadje vec se samo argumentovano raspravlja i suceljavaju misljenja...zato valjda i sluzi forum
Naravno...samo daj argumente bez banalizovanja, preterivanja, namerno netačnih cifri...
mene samo zanima da li bi smeo da sednes u taj maserati i za 10 dana napravis 6000km po evropi...
He, ovi deutches fahrer su smešni do bola...pa jel vi milsite da sve što nije made in Germany ne može da prođe Evropu bez problema. Prolazili su ljudi Evropu sa Tomosom BT50 i Fićom, pa nisu stajali nigde. Pa sigurno da bi se radije vozio u Maseratiju 6000km nego sa Mercedesom A ili BMW 1.
ako ti poredis 15god star maserati sa A5 koji jos nema ni 3 god stvarno ne znam sta da ti kazem..

:kuku:
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:

Post od AcaKayak »

aDrei, pazi, za auto koji ce auto industrija pamtiti dok je sveta ti si rekao da je pozerski. Na auto forumu. Ja sam ti jedini odgovorio jer vecinu mrzi da kuca oko toga jer je totalni offtopic, i ja sad da se vratim dva sata u nazad ili koliko vec ne bih nista kucao.

Nisam te nista napao, lose je ispalo to sto sam napisao. Jbg, vidis samo slova ispred sebe i ne znas kojim tonom se obracam.
ADrei
Reactions:

Post od ADrei »

za porsche sam napisao da je jedini stari auto koji bi vozio...ali sigurno ne kao jedini auto u kuci?

sve sto sam napisao se odnosilo bas na maserati kao sto sam i naglasio!
da ce ovaj maserati neko pamtiti..nisam bas siguran :mrgreen:
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:

Post od AcaKayak »

Eto vidis, pogresio sam. Onda izvini za sve sto sam napisao, druga je stvar ako si mislio na drugi auto ;)

Mada, verujem da kada je starac u pitanju da ne bi bilo zbog poziranja vec zbog ljubavi prema autima, ali u vecina bi ga uzela zato sto je maserati i to je to... Za takve bolje da voze nesto drugo :)
Odgovori