SUV srednje velicine - razmisljanje unapred

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Zaključana tema
Korisnikov avatar
Branya
Reactions:
Pridružio se: 08 Mar 2021, 19:52

Re: SUV srednje velicine - razmisljanje unapred

Post od Branya »

pedalaš napisao:Nemoj da se ljutiš, ali, mislim da je to pitanje (ne)primereno koliko i da ja tebe upitam da li si vozio Escape ili Edge (za koje si iznosio svoja iskustva). Pa te zato to i neću upitati. Nema ljutnje? :)
Pitam te jer si ti prvo postavio, a onda iznosis podatke sa neta. Nema tu ljutnje.
Gledanje specifikacija i yt videa bez voznje ne znaci nista. Svaki auto treba probati. Ja sam probao tu kugu i hibrid i benzinac u punoj, titanium, opremi i za ono ne bih dao centa. Auto zna biti nervozan na ap kad je put malo neravan.
A prica o flotnoj prodaji Forda i te kako ima smisla. Oni, kao i Sevrolet, prodaju ogroman broj auta rental kucama, kao i drzavnim sluzbama. U prevodu, ta kola ne moraju biti sjajna. Takodje, ubedljivo im je najprodavaniji model pikap f150, pa shodno tome i najvise novca za razvoj i paznje na zavrsni kvalitet se obraca bas na pikapove.

Sent from my SM-G998W using Tapatalk

pedalaš
Reactions:
Pridružio se: 02 Okt 2023, 14:01

Post od pedalaš »

"Auto zna biti nervozan na ap kad je put malo neravan" ?

Ako možeš molim te da pojasniš kako je to Ford Kuga na auto putu na neravnom kolovozu malo više nervozna od ostalih SUV vozila te ili slične klase? Dosta je to ozbiljna izjava, koja može i da uplaši nekoga ko nije upućen, a potencijalno ga interesuje vozilo te klase.
Ja zaista nisam primetio ništa u tom smislu, pa ni u odnosu na neka skuplja SUV vozila te klase ili u odnosu na one iz viših klasa koje sam imao prilike da vozim.
I zato i pitam, kako se manifestuje ta "falinka" koju si ti uočio.
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Death Wobble :)
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
Branya
Reactions:
Pridružio se: 08 Mar 2021, 19:52

Post od Branya »

Auto kad uleti u kolotrag ili na onaj metalni prelaz na ap se unervozi, nije stabilan i povrh svega na volanu se izgubi osecaj. Veoma je neprijatno kada volan koji glumi neku sportsku tvrdocu odjednom omeksa i ponasa se kao najlaksi progresivni servo pri uparkiravanju, a ti odes 120. Na starijem modelu nije bilo tako ali od kad je izasao ovaj novi, na oko kompaktniji, izuzetno neprijatan osecaj. Nije lepo kad te auto tako iznenadi u toku voznje. Prethodni model Tucsona je za novu Kugu/Escape mnogo ozbiljniji auto. Da sam auto vozio jedan dan pa i da kazem da je do mene. Ford moze napraviti mnogo bolji auto. Motor, menjac, multimedia, to je sve ok, samo taj neprijatan osecaj na volanu mi je ostao urezan.

Sent from my SM-G998W using Tapatalk

ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

Rekao bih da je bio neispravan auto.
Volan ne menja tvrdoću zavisno od podloge, a i to što kažeš da je nestabilan u kolotrazima ukazuje da je trap neispravan na tom primerku.
Ford ili ne, važi uopšteno kako se reguliše rad upravljačkog sistema.
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Dešava se.

Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
pedalaš
Reactions:

Post od pedalaš »

Kolotrazi na auto putu su potencijalno veoma opasna stvar i ako tuda vozite brže, a kolotrazi su dubilji, reakcije svakog vozila znaju biti vrlo ružne. Pa šta god da vozite, ne mora uopšte biti SUV. To zna svako. Tako da uopšte ne mislim da je sadašnja Kuga po tom pitanju eventualno lošija od bilo kog drugog aktuelnog SUV vozila te klase.
Kao što ne vidim mesta da se zaključci o dinamičkim osobinama Kuge izvlače iz osobina lakih teretnih vozila ili klasičnih terenaca na šasijama.
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Ne znam ni koliko su za poređenje USA i evropske verzije, može tu da bude dosta razlika i kad je na oko isti model.

Meni Kuga nije ostavila loš utisak, ali vozio sam se samo u taksiju 15-20min.
pedalaš
Reactions:

Post od pedalaš »

Ja sam je vozio oko 500 km i mislim da bih za to vreme svakako uočio da se eventualno ponaša neobično ili lošije u nekim (meni) uobičajenim uslovima vožnje. Naprotiv. Baš ona lepo ide u svim uslovima. Pa i na auto putu. A oduševilo me je i kako joj AWD lepo radi van asfalta na vrlo klizavim podlogama. A za to je po mom mišljenju dosta zaslužno i to što kao hybrid ima i tu elektrokomponentu pogona. Pa u nekim zahtevim situacijama možeš da se krećeš veoma lagano, da lepše doziraš, pa i na struju, a bez ikakvog silovanja SUS-a. Sa SUS-om bi bilo “arlaukanja motora” do mile volje. A ne verujem da bi u smislu prohodnosti bilo nešto bolje. Osim možda smrada kvačila kod neke MT verzije.
Korisnikov avatar
mironiko
Reactions:
Pridružio se: 05 Jan 2017, 10:46
Garaža: Subaru Forester e-Boxer Basic 2024. + Škoda Fabia 1.2 HTP 2004.
Kontakt:

Post od mironiko »

I, suprotno onome što je neko prejuidicirao nedavno - Slovenci su prodali/razdelili sve LX Fresh AWD Sportage koje su prethodno poručili iz fabrike, i SB Company sad ne može da poruči takav model sve do marta (iz nekog razloga, do tad AWD modeli mogu samo u GT Line opremi).

Prodavac će probati da vidi ima li šanse za nešto pre, ali nisam optimista... Pritom, Mazda je pa-pa, tako da smo opet na početku.

Ne, nisam popizdeo uopšte, ma otkud vam to...

Svi su mi govorili da ne žurim, i naravno da i jeste tako (ne kupujemo baš policu za ostavu ili tako nešto sitno), ali ovo će izgleda ispasti baš poduža kupovina.

Sent from my Pixel 6a using Tapatalk

Astra >> Lambo
Kabal
Reactions:
Pridružio se: 05 Avg 2015, 10:01
Garaža: Volvo XC60 D5 AWD

Post od Kabal »

A onaj MTL auto iz Veternika, da proveris tamo?

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Korisnikov avatar
blaugrana
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 17:08

Post od blaugrana »

Svi oni vuku iz Slo. Jedino ako im nije ostalo.
Moj Ceed je isto iz Slo dosao. Doduse bila su neka druga vremena, pa je bilo sve dostupno, relativno brzo.

Gesendet von meinem Blauwei mit Tapatalk

Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Verovatno i moj Kadjar. Kada resetujem multimediju sve se pojavi na slovenačkom. :kezo:
Korisnikov avatar
paliic
Reactions:
Pridružio se: 20 Okt 2016, 09:33

Post od paliic »

Realno, imaćeš auto 2024. god umesto 2023.. mada, verovatno će i cene rasti, bar tako pričaju svi prodavci za novi kontigent

Sada kapiram potpuno tvoj osećaj.. to je posebna radost kada se kupuje novi auto.

Možda izleti neki primerak na oglasima sa par destina kkm, što je svakako dobra kupovina

Sent from my iPhone using Tapatalk
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Pozovi Dipem l, ako vec nisi, i proveri imaju li model koji te interesuje.
Isto tako i Kiu u Bgu.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Zaključana tema