Grčka

Iskustva sa putovanja, razne informacije
Odgovori
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Re: Одг: Grčka 2012

Post od Saša »

Ne znam kolike su tačne temperature i kakva je razlika, ali ja sam tamo baš uživao (bio sam u tom terminu), voda mi nije bila hladna, a inače sam baš "zimogrižljiv" po tom pitanju. Leto pre toga sam bio recimo u CG (Petrovac), pa još početkom septembra, i bilo mi je hladno more. Ono što na Sitoniji ume da zeza su vetar i talasi (neko to baš i voli) pa biraš plažu sa odgovarajućim položajem i nema problema... :)

Tapatalk
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Re: Grčka 2012

Post od Ji 4Tze »

jaksa napisao:Region sitonije, kakve su temp. vode krajem juna ili početkom jula? Ima li razlike izmedju zapadne i istočne strane? Ili da opet idem u Egipat i uživam :)
ako oćeš baš da se banjaš onda idi u Vourvourou
Boringly average, but also perfect for school run mums
Korisnikov avatar
Misha
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:55
Garaža: RAV4 2.2 D4D 4WD Executive

Post od Misha »

Saša napisao: Ono što na Sitoniji ume da zeza su vetar i talasi (neko to baš i voli) pa biraš plažu sa odgovarajućim položajem i nema problema... :)
Bili smo u istom terminu 2011. u Sartiju,pricali smo. Mimoisli smo se kod mega marketa na ulazu u Sarti. Vetar je malo jaci po podne posle 15h ali meni je bilo odlicno jer volim da se suncam. More je toplo i cisto. U okolini ima bas lepih plaza i kampova koje treba posetiti a vrlo je moguce da cemo i ove godine ici pocetkom jula.
Live TODAY as each breath is precious and will never come again.
Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Post od Ogi »

Ja samo mogu da kazem blago onom ko vec sada moze da razmislja o letovanju a pogotovu da rezervise. To je za moju porodicu apsolutno nemoguca misija. Taj ce proci i najjeftinije i najbolje.
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:09
Garaža: X3

Post od Texonja »

Mislio sam i ja da je tako najjeftinije, narocito jer sam citao prosle godine da je neko rezervisao u januaru npr Athena Palace za nesto tipa 500e po osobi (kada se rezervise u sezoni, onda je preko 700)
Medjutim, kao primer smo gledali hotel Porfi Beach u kojem smo prosle godine bili. Rezervacija sada u januaru je cak za nesto malo skuplja nego kada smo uplatili prosle godine negde u maju ako se dobro secam. U pitanju je ista agencija, isti aranzman, Kontiki, 10 dana, polupansion. Mozda je i hotel podig'o cene ove godine, ali sam u svakom slucaju razocaran.

Inace bih ove godine najvise voleo da nadjemo dobar apartman, jer mi je za letovanje to nekako komotnija i opustenija opcija od bilo kog hotela.

sent from my HTC Sensation
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Znam coveka koji je stalno isao u apartmane, a onda sracunao da mu je jeftiniji (ili dovoljno blizu, da se ne isplati cimanje za obroke, uzine, sladolede, suncobrane) all inclusive, sa obzirom da ide sa troje dece, kojima stalno nesto treba. Naizgled sitnice, euro po euro i nakupi se Problem je kvalitet hotela u Grckoj, ali ni apartmani nisu nesto spektakularno.

Ne znam da li ste razmisljali o Turskoj, jer je sada i avio prevoz relativno prihvatljiv. Ko voli da vozi, i ima viska vremena, jos bolje :D
Posebno su zanimljive kuce koje se mogu iznajmiti, sa potpunim komforom, privatnim bazenima i slicno, za cifru dosta bolju od hotela sumnjivog kvaliteta, kako u TR tako i u GR. Pogotovo ako ide drustvo ili vise porodica, pa se dele troskovi. Ujedno, mogu se izabrati razlicite destinacije, nevezane za one standardne agencijske .

Tptlk
Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Post od Ogi »

Texonja napisao:Inace bih ove godine najvise voleo da nadjemo dobar apartman, jer mi je za letovanje to nekako komotnija i opustenija opcija od bilo kog hotela.
Ja bas suprotno. :) Zelim u hotel. Nesto kao kada sam bio 2010. godine sto ce mi biti najverovatnije destinacije i ove, ako budemi isli sto preporucujem svakome sa porodicom - ATOS, treci prst, hotelski kompleks pre Uranopolisa, ima nekoliko hotela. Fantasticno je, konkretno ja sam bio u Aristotelesu, ima bazena, tobogana za decu, igraonica... klasika za Grcku, iako si u hotelu sa 4* placas lezaljke i suncobran... plaza odmah preko puta ulice, jako lepa, voda super... u blizini Uranopolis, mnogo lepo mestasce za prosetati se uvece... kao slag na tortu, na 20-ak minuta trajektom iz Tripitija je fantasticno, prelepo, Maldivi-like ostvro AMOULIANI, ko bude u tom kraju bogohuljenje je da ne ode tamo...

Nego, ja sam ovih dana gledao nesto drugo, jedno drugo mesto u Grckoj, odnosno oblast, o kojoj niko nigde ne prica niti znam da je neko isao tamo... a zove se...

Slika

PELION

Dosta sam citao o tome na netu, pisu da je prelepo, u pitanju je planinski predeo, kazu da je na istocnu obalu prilicno "tesko" stici jer su putevi zajebani, puno krivina, provalija... idu "odabrani" ako tako mogu da kazem, nista uvredljivo ne mislim time vec ono, nema mnogo nasih i nije paradajz turizam... samo kucajte u google PELION i idite na SLIKE...

Ako je neko bio neka pise o ovom prelepom mestu... mozda bi Codemaker mogao da nam kaze nesto o tome?
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

@Texonja

Mislim da je prošle godine bilo daleko manje interesovanje za GR od strane nemaca, te su njihovi turoperatori davali veće popuste na već zakupljene kapacitete. Ove godine tih popusta za sada nema, videćemo kako će biti do aprila. Neki su aranžmani po domaćim agencijama već rasprodati, i tome treba misliti. Mi nešto nemamo mogućnosti kao prošle godine, da se do 31.1. odlučimo.

EDIT: a možda su kod nemačkih agencija popusti već uračunati u cenu, sad nešto gledam i liči na situaciju od prošle godine.
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:09
Garaža: X3

Post od Texonja »

Ma ni ja svakako ne volim da toliko unapred planiram. Nego, ako se po jutru dan poznaje, Grcka ce ove sezone biti jedno 20% skuplja nego prosle, tj ako na ove sadasnje cene bude bilo skuplje bukiranje juna ili jula recimo.

@Ogi, nervira me u hotelu ta obaveza dorucak od tad do tad, vecera od tad do tad, pa jos kad za veceru ima 5 jela, a meni se nista ne dopadne... Pa recepcija, pa cistacica koja uvek dodje u lose vreme itd. Sve su to bezvezurije u sustini, ali opustenije mi je kad ustanem bez bukvalno ijednog tajminga i sa sto manje kontakta sa drugim gostima ili osobljem. Ja sam ti bre co'ek namcor i na odmoru hocu samo da cutim i smrdim. :)

Inace, uvek smo isli u hotele i samo jednom u privatni apartman, ali realno mi je najbolje bilo tad u apartmanu. Cak sam i prosle godine trazio apartman, pa smo opet na kraju uplatili hotel. Valjda necu opet...

sent from my HTC Sensation
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Re: Одг: Grčka 2012

Post od Saša »

Ogi, hteo ne hteo moraš već sada da razmišljaš o destinaciji, ako već nameravaš da ideš, imao para ili nemao u ovom trenutku, znao ili ne znao hoćeš li tada biti slobodan (to je otprilike moja situacija sada). Što vreme više odmiče izbor je manji a cene veće. A treba i pare na vreme prikupiti... :)
Prošle godine silom prilika nisam odveo familiju na more, tako da ovo leto nema šanse da to propustimo (a rekao sam sebi da neću ni nijedno sledeće).

@Tex

I ja sam takav. Ne ustajem tamo pre 9.00, a na plažu idem kada mi se prohte (bilo je dana i da ne odem), a ne kao neki koji se već u 7.00 nacrtaju na njoj (kao da idu na posao) i čvare se tamo do mraka. Čak sam i ove smarače iz agencije znao odmah u startu da otkačim, ne interesuju me nikakvi izleti, skupovi i ostale budalaštine, samo mi dajte šifru od wirelessa i palite dalje. :)

Tapatalk
Korisnikov avatar
Jumbo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:34
Garaža: Kia ceed 1,4; Renault Clio 1,2 TCe; Dacia Logan 1,4

Post od Jumbo »

Texonja napisao:Pogledao sam sada na Bookingu. Studio za dvoje, all inclusive, 10 dana 2000 eur. :pop:
Svaka njima cast, ali za te pare idemo na Maldive, a ne u Grcku.
Ja sam gleao preko naših agencija za period 11.07-21-07 i ako uplatim do 01.05. izadje 1.310 evra za nas troje (isto je i za dvoje posto je za dete do 12 godina besplatno (ima krevet i hranu).
Korisnikov avatar
perfiko
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 07:53
Garaža: Fiat Croma

Post od perfiko »

Da ne pričam u ime svih (već samo u ime zaposlenih u javnim preduzećima :P ) čini mi se da je to OK cena, odnosno da i nije preskupo.
Biti zaljubljen, to je isto kao kad se usereš u gaće...Svi vide, ali samo ti imaš onaj poseban osećaj topline.
Iskustvo je predivna stvar. Omogućava vam da prepoznate grešku kada je ponovite.
Mogu ja to tebi objasniti, ali ti to ne možeš shvatiti!
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Re: Grčka

Post od Floyd »

Texonja napisao:Pogledao sam sada na Bookingu. Studio za dvoje, all inclusive, 10 dana 2000 eur. :pop:
Svaka njima cast, ali za te pare idemo na Maldive, a ne u Grcku.
Kad pomenu Maldive, vratio mi se drugar prosle nedelje odatle. Kaze da je smor zivi a i ja sam po slikama zakljucio isto. Ko voli pasivan odmor (przenje na suncu, kupanje, spavanje i zderanje) onda je super ali nema sta da se vidi.

Grcka je svakako interesantnija...osim ako nemas potrebu da se kupas u decembru.
Texonja napisao:nervira me u hotelu ta obaveza dorucak od tad do tad, vecera od tad do tad, pa jos kad za veceru ima 5 jela, a meni se nista ne dopadne... Pa recepcija, pa cistacica koja uvek dodje u lose vreme itd. Sve su to bezvezurije u sustini, ali opustenije mi je kad ustanem bez bukvalno ijednog tajminga i sa sto manje kontakta sa drugim gostima ili osobljem.
:plusone:

I kad idem u hotel uzimam samo dorucak jer je to klasika, svuda isto.
Za rucak i veceru jedem sta hocu, gde hocu i kad hocu...mozda nije isplatljivo kao pun pansion ali je svakako lepse.
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

Floyd napisao: Kad pomenu Maldive, vratio mi se drugar prosle nedelje odatle. Kaze da je smor zivi a i ja sam po slikama zakljucio isto. Ko voli pasivan odmor (przenje na suncu, kupanje, spavanje i zderanje) onda je super ali nema sta da se vidi.
Ne slazem se ni malo :)
Ja sam vrhunski uzivao. A tek sta ima pod vodom da se vidi to je neverovatno, kao da plivate u akvarijumu... Bio sam 7 nocenja i ni u jednom trenutku se nisam smorio. E sad ako nekog uopste ne zanima gnjuranje i ronjenje onda nije tako interesantno. I da, ja volim opustajuc odmor :)
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Da, pomenuo je da je podvodni svet zanimljiv kao i da ribe plivaju svuda oko tebe.

Sta znam, ja prenosim info iz druge ruke...nisam bio, niti me privlaci preterano...kao i sve te egzoticne destinacije (osim Tajlanda).
Odavde moze bas povoljno da se uplati aranzman, pod uslovom da se uzme na vreme.
S'druge strane postoje aranzmani koji za dve osobe izadju kao dobar auto :D
Odgovori