Vazduhoplovi

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
swemir
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:52
Kontakt:

Re: Vazduhoplovi

Post od swemir »

Pomislio sam i ja. Mada puno ljudi je ukljucemo da bi to bilo i moguce
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

Ipak je to Lufthanza, ne verujem da bi se igrali sa održavanjem
Sa druge strane, ovi su brže našli i iztumačili crne kutije, nego što smo mi našli helikopter

U svakom slučaju, pao je avion, izginuli ljudi
Dzoni_m
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 12 Jul 2013, 12:38
Garaža: BMW 118i, CX-60

Post od Dzoni_m »

snork napisao:Ne bi me čudilo da se krivica namerno svaljuje na pilota, kako bi se zaštitio proizvođač aviona.
Iiiiii evo ga. Citavih 5 normalnih postova pre teorija zavere, sad cemo da cujemo sve redom od iluminata, koji stite Airbus, trulog kapitalizma i kako su Rusi majka. :kuku:
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

ftj napisao:Ne moze neko bez svesti iskljuciti autopilot i usmeriti avion u planinu. Bice da je neki sejtan uso u njega i to je to.
Tad je bio svestan, al je mozda izgubio kasnije, ne ide mi u glavu da nema nikakve promene disanja ni trenutak pred smrt
Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:50
Garaža: Peugeot 307 1.6 HDI

Post od cozmo »

Indeed the selected altitude was changed at 09:30:55 from 38000ft to 96ft. This is picked up by the ADSB/ModeS rader system which covers all of France. The noise of this switch change would have been picked up by the voice recorder and they would then have been able to directly correlate the SelAlt change wth the switch noise. This is why they are [almost completely] certain it was a delieberate act.
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

Dzoni_m napisao:
snork napisao:Ne bi me čudilo da se krivica namerno svaljuje na pilota, kako bi se zaštitio proizvođač aviona.
Iiiiii evo ga. Citavih 5 normalnih postova pre teorija zavere, sad cemo da cujemo sve redom od iluminata, koji stite Airbus, trulog kapitalizma i kako su Rusi majka. :kuku:
Ne ide tako, nista ne znas. Formula glasi "I tako se desilo X u Y. Dan pre toga je Z bio u R i izjavio M. Pametnome dosta..."
Korisnikov avatar
snork
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:50

Post od snork »

Dzoni_m napisao:
Džoni, nema potrebe da karikiraš, niti sam ja ikada pominjao "laminate" :) i takve gluposti na forumu. Evidentan je nedostatak interesovanja kompanije Airbus da reši problem sa softverom na A32x seriji. Takođe, zaleđivanje Pitoovih cevi na A330 su prvo zataškavali, da bi na kraju priznali postojanje problema, ali nisu ništa nisu preduzeli. Ako ima nekih političkih interesa, to je zato što je reč o većinski francuskom proizvođaču i što istragu vrše Francuzi (u slučaju sa A330 iznad Atlantika je u pitanju bila i francuska avio kompanija).

Na Ruse nisam pomislio ni u jednom trenutku, ali ako te baš interesuje šta mislim o proizvođačima aviona, rekao bih: "Boeing je majka". :)
Ђенерал Јанковић
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Ima Zoran Modli slično mišljenje, ne sme biznis Airbusa da se ugrozi.
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:
Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI

Post od H4wkeye »

Ali Airbus je u proslosti imao mnogo gore nesrece gde su mnogo veci avioni stradali pa je krivica uvek utvrdjena da je bila do aviona i nikom nista. I sad bas smestaju kopilotu da ne bi ugrozili poslovanje Airbusa?
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Nije mi jasno odakle je ovoliko informacija procurelo da se napune sve moguće novine. Valjda je red da se sačeka da se istraga završi.
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Nije nista procurelo, izjave su davali tužioci i relevantni autoriteti.

To su ozbiljne države a ne ko mi da se ništa zvanično ne zna o helikopteru, komandnoj odgovornosti, istrazi i slično.
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Nemate vi pojma.

Da je pilot bio rus, on bi iscupao racunare i ostale nepotrebne stvari. Uzeo palicu u ruke i podigao avion. Jos bi izveo luping iznad Alpa.
U nemacku kada sleti, nokautirao bi direktora kompanije. Posle cega bi se ispovracao ispred pulta, jer je pre leta popio 2l votke.

Ali na nesrecu putnika u avionu je bio usljivi depresivni svabo.
Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:50
Garaža: Peugeot 307 1.6 HDI

Post od cozmo »

Heinz napisao:Ima Zoran Modli slično mišljenje, ne sme biznis Airbusa da se ugrozi.
Ovo nije uopste tacno. Postujem Modlija, poznajemo se jako dugo, saradjivali smo zajedno... ali ponekad malo vise dize profesiju pilota. Ok, tacno je da ne moze nista ovako ishitreno da se prejudicira u istrazi, ali nikakve ovo veze sa Airbusom nema, niti postoji takva teorija zavere.

Dakle, tonski zapis CVR (crne kutije) tacno belezi svaki klik u kokpitu. Na osnovu odredjenih klikova i stiskanja raznih prekidaca bez problema moze da se utvrdi sta i koje je dugme pritisnuto i u koju poziciju. I to se ranije i radilo analizom CVR snimka. Ovde je utvrdjeno da je selektovao odredjenu visinu i zakljucao vrata (LOCK mode, cak ni sa sifrom se ne otvaraju). Takodje, proverom sistema koje odasilje avion je utvdjeno i koju je visinu selektovao i brzinu poniranja. Mislim to avion ne radi sam :)

Sta je uzrok tome, to ce detaljna istraga utvrditi. Ako mu je pozlilo, zasto bi prebacivao prekidac za vrata u LOCK poziciju? Ako se onesvestio, nista ne bi od toga ni uradio. Dakle, uradjeno je nesto sa namerom. Ostalo ce utvrditi istraga, kakva je namera bila. Desavalo se mnogo puta, a zadnji put sa Mozambique Airlines-om.

Francuzi su jako precizni u tuzilastvu i zato je samo OTVORENA krivicna istraga jer postoji USLOV, ali nije nista jos finalno.
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Čovek pisao po Facebooku, nisam ništa izmislio. Naći ćeš lako.

http://www.nadlanu.com/pocetna/info/srb ... 9.291.html

AKO STUDENT NIJE ZAPALIO ŽITO, DA LI JE KOPILOT SRUŠIO AVION?

Napričao sam se (čitaj: bavio spekulacijama) u prva dva dana na par medija koje je zanimalo i moje mišljenje o sudbini zlosrećnog "Džermanvingsovog" Erbasa 320, a maločas sam prozvan i na Fejsbuku da se izjasnim o najnovijem i apsolutno šokantnom otkriću, tačnije, IZJAVI jednog od istražitelja. Pa, izjasniću se:

Mislim da je apsolutno skandalozno, nepunih 48 sati nakon udesa, dok se leševi žrtava čestito još ni ohladili nisu, izaći pred javnost sa direktnom optužbom o pretpostavljenom suicidu jednog od pilota! Uvek i bezrezervno ću štititi ideju o posvećenosti, profesionalnosti i psihofizičkom integritetu ličnosti pilota, posebno "surovih" profesionalaca, bili oni kapetani ili "samo" kopiloti. Na tu temu mogu dugo i detaljno da elaboriram, ali ću vas poštedeti na ovom mestu koje ne trpi opširnost. Elem, francuski javni tužilac, za koga ne znam ni da li je zvaničan član komisije za istragu udesa (tužioci to ne bi ni smeli da budu), istupio je javno i ubeđeno sa idejom da je kopilot na letu počinio neviđeno masovno ubistvo. Dozvoliću sebi da ovo primim sa dubokom rezervom, prvo: kao protivnik ideje da su piloti po defaultu skloni depresiji i suicidu, a drugo: kao sumnjičavac u iskrene namere Francuza. Ulog je neopisivo velik: radi se o ugledu, poljuljanom poverenju i budućim milionskim poslovima fabrike iz Tuluza. Airbus je, kao što je poznato, glavna uzdanica francuske industrije i globalni pandan Boeingu. Zaključak: bolje je žrtvovati ugled jednog bezvrednog nemačkog pilota i bol rodbine 150 žrtava katastrofe zarad budućih planetarnih poslova Airbusa.

Ne bih želeo da me zvaničan zaključak istražne komisije u budućnosti demantuje, ostaću da poslednjeg dešifrovanog fajla iz "crnih kutija" pobornik očuvanja pilotske časti i profesionalnog poštenja, znajući da je budućnost koju sam pomenuo još uvek veoma, veoma daleko: u ovakvim istragama zaključak se ne donosi posle samo dva dana! Zato ću, zajedno sa vama, strpljivo čekati mesecima, ma koliko njih morao da ispratim.
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:
Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI

Post od H4wkeye »

ftj napisao:Nije nista procurelo, izjave su davali tužioci i relevantni autoriteti.

To su ozbiljne države a ne ko mi da se ništa zvanično ne zna o helikopteru, komandnoj odgovornosti, istrazi i slično.
Ovi za 2-3 dana sve objavili, a nasi o helikopteru jos nista... Jel bila neka nova vest?
Odgovori