Nemacka nalepnica, od prethodnog vlasnika. 10 tages vignette.
Stigla zima...
Re: Stigla zima...
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
- passenger
- Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
- Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI
Nsmačka nema vinjetu. Austrijska?
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
- TheWickerMan
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
- Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT
Bilo nekad.
Sent from my Mate10 Lite using Tapatalk
Sent from my Mate10 Lite using Tapatalk
Ovo je nesto iz 2008 (valjda, pise B08). Doslo s autom, nisam ni gledo sta pise osim toga sto sam napisao

"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Ništa od paprikaša, a ni grilla, sve ih vraćam žive i zdrave u vodu već 20 i kusur godina. Samo fotka i to je to. 
Pecam ih na svašta, najviše na razne specifične bassovske "gume". Ovog sa fotke sam ulovio na neotežanog Gary Yamamoto Senka od 5 inča na "wacky" montaži.
TT

Pecam ih na svašta, najviše na razne specifične bassovske "gume". Ovog sa fotke sam ulovio na neotežanog Gary Yamamoto Senka od 5 inča na "wacky" montaži.

TT
Ja ga baš volim, ali slabo kod nas ima snega, danas je bilo onako toliko da vidim belu boju, putevi normalno prevozni nažalost. Kažu da če sutra biti malo više snega, nadam se najboljem

- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Ja ga volim u planini, tamo gde lepo napada i ostane par meseci. Pa ga imaš dovoljno i za neke sitne radosti. Ovde u ravnici je obično smaranje, bljuzga, blato, mokro... Bolje onda da i ne pada ako će tako.
TT
TT
- H4wkeye
- Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
- Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI
Uh, ja kad ga vidim ne izlazi mi se napolju. Ne smeta mi toliko zima, nego sneg. Najvise zbog toga sto kad krene da se topi to je haos, bljuzgavo, blato itd. Dok pada sneg i kad je hladno onako moze i da prodje kao neka idilicna atmosfera.

U nekim hladnijim zemljama sneg zimi pada, manje ili više se čisti i normalno se po njemu vozi sa zimskim gumama. U Švedskoj se npr. po putevima ne posipa so zbog zagađenja zemljišta i korizije. Eventualno se posipa rizla, koja se na proleće uredno pokupi i tako putevi očiste, a rizla spremi za sledeću sezonu. Ali kod nas je problem što su temperature zimi preko dana često iznad nule, površinski sloj se otopi, a onda preko noći zaledi. Takođe često preko leda napada novi sneg. Zbog toga se besomučno posipa NaCl i CaCl. Uz sve to nije retka pojava toplijih perioda tokom koji se formira blato i "bljuzgavica", pa onda posle nekog vremena opet dođe sneg i led. I tako više puta tokom zime. Najgora moguća varijanta.
Ђенерал Јанковић
- Darko
- Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet
Takodje mrzim zimu, pogotovo sneg. Ne volim ga ni na planini niti bilo gde 
Obozavam temperaturu od 15 do 30c bez vetra. Nista lepse nego setati po takvom vremenu ili piti pivce u nekoj lepoj basti.
Sad kad je ovako hladno, osecam se zgrceno, sputano, napeto kad sam napolju. Jedva cekam da udjem u zagrejan stan.

Obozavam temperaturu od 15 do 30c bez vetra. Nista lepse nego setati po takvom vremenu ili piti pivce u nekoj lepoj basti.

Sad kad je ovako hladno, osecam se zgrceno, sputano, napeto kad sam napolju. Jedva cekam da udjem u zagrejan stan.
@snork KCl.
Možda koriste i kalijum-hlorid, ali za temperature niže od neke granice (mislim da je -10), provereno ide kalcijum-hlorid.
@Darko,
I meni najvše prija kada je temperatura između 17 i 27. Kao na Havajima i raznim polinezijskim ostrvima...
@Darko,
I meni najvše prija kada je temperatura između 17 i 27. Kao na Havajima i raznim polinezijskim ostrvima...

Ђенерал Јанковић
U pravu si, verovatno sam pogrešno upamtio.