Cirkus u manjim uličicama kod mene (oko Aviva na Zvezdari).
Izađem iz Aviva, sa svih strana kolona. Ispred mene lik u Aurisu kliza kao Bambi na ledu.
Provučem se i pobegnem, a u sledećoj Jugić (namerno) iskliza iz ulice, a zatim noviji Passat ne može da uđe u istu (blag uspon pod snegom). Tri puta je probao, proklizavao, šetao i digao ruke. Rikverc i u drugu ulicu. Gume Pirelli, nemoguće da su zimske, ili su baš loše zimske, a on lud.
Uđem ja u istu uličicu, kao po suvom, deset metara dalje kombi se uparkirava i kliza u zid kuće. Izbegoh i njega.
Jedino gde sam razmislio je ulaz u garažu, pod više različitih nagiba, pod snegom*. Pošto nema leda, nije frka, inače postoji opasnost od smicanja, u bočni zid. Posle sam pogledao trag, ni mm nije skliznuo van putanje, perfektan trag/luk u snegu, sa jasnim tragovima nove gume. Sve to na Fuldi, bez da sam palio 4x4
Samo gledam kako će neko proklizati u mene. Šetaju levo desno kao pijandura na ledu. Nije sve u gumama, ali eto, neka ih gone sa ulice do proleća
* Neko od komšija mi je skršio lopatu za sneg, prošle zime, na predzadnjem snegu. Na zadnjem sam je dokrajčio. Ako ništa, bar su čistili sneg. Skroz sam smetnuo sa uma da kupim drugu, jer mi nije trebala. Sutra ću, ako izađem iz garaže
TapaT