Vazduhoplovi

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Re: Vazduhoplovi

Post od starac vujadin »

Brate miNli... :glavomuzid:
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Sad sam malo pogledao po netu, ipak su u dva navrata gađali neke hangare, gde su naši sakrili migove. To je sve što sam našao.
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Kako je bombardovanje napredovalo sve se više širio spisak šta je po njima legitiman cilj. Dovoljno je setiti se RTS-a.
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike

Post od BAJKER »

U svakom slucaju bilo je pohvalno i hrabro sto su to uradili.
Slika
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

Da su poginuli njihove porodice ne bi imale ništa od hvale.
Sramota da je da se posle svega ludost ne prepoznaje i da ih niko nije zaustavio u takvim ludostima obzirom na ono šta bi ostalo za njima.
A samo još veći ludaci kod nas veruju da ih je NATO tek tako pustio da prelete.
Gde su ono beše ti avioni na kraju završili?
Boringly average, but also perfect for school run mums
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:

Post od BAJKER »

Posle bitke svi su generali. Ti piloti i osoblje koje je letelo su profesionalci kakve samo smo mogli pozeleti a to sto drzava (citaj vlast) takve gura pod tepih kada im ne trebaju to je drugo na zalost. O raspadu Jata i o tome ko ga je takvog napravio necemo o tome ovog puta da razglabamo. Tog trenutka te 99" te je bilo tako i tako neka ostane.
Slika
zuzazu
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:13

Post od zuzazu »

Koliko me secanje sluzi, Surcin jeste gadjan i to hangar policijske helikopterske jedinice smesten izmedju rulne staze i Jat-ovog hangara.

Avioni Jat-a su ucestvovali u izvlacenju nasih vojnika i civila iz Sarajeva, Mostara i Pule. Leteli su pomenuti Steva, Steva Popov, jos jedan kapetan i njihovi kopiloti cija imena ne bih pominjao, na B707 i DC9. O ovome sam vec opsirno pisao i zao mi je sto ne citate napisano. Tako da su avioni mogli biti smatrani za legitimnu metu.

Avioni su izvuceni u Rumuniju i Makedoniju. Kasnije su neki vraceni a neki preregistrovani i leteli su iz Makedonije i Afrike, i zaradjivali novac.

Posle rata, svi avioni su vraceni u zemlju i sa njima je nastavljen normalan saobracaj.
Cherokee
Reactions:
Pridružio se: 17 Jan 2012, 21:35
Garaža: Audi A4 B9 Avant 2.0TDI

Post od Cherokee »

Leteo juce za Bec Er Svrbijom (firma me slala), interesantno je da ne salju tamo vise ATR, vec Boeing 737 brendiran kao Aviolet. Svakako mi je putovanje bilo dosta prijatnije - manja buka, brze se stize, vise prostora za noge...

Sent from my LG-D802 using Tapatalk 2
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

BAJKER napisao:Posle bitke svi su generali. Ti piloti i osoblje koje je letelo su profesionalci kakve samo smo mogli pozeleti a to sto drzava (citaj vlast) takve gura pod tepih kada im ne trebaju to je drugo na zalost. O raspadu Jata i o tome ko ga je takvog napravio necemo o tome ovog puta da razglabamo. Tog trenutka te 99" te je bilo tako i tako neka ostane.
U redu je, ne pali se. Stvarno nemam ni nameru ni išta slično iza sebe da nipodaštavam toliki napor da se sačuvaju sredstva u ratnom stanju samo mislim da je ludost staviti nečiju (i svoju) glavu u torbu radi komada metala i plastike tj tehnike koji ima tačnu cenu.
A ovakvi ljudi, piloti nemaju cenu.
Samo su kod nas vrednosti poremećene a vredni ljudi potrošna roba, kao što smo videli kad se mi17 srušio.
Boringly average, but also perfect for school run mums
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:

Post od nikaragva »

Pda, a pride i to da su hteli da ih prizemlje (bilo u vazduhu bilo na zemlji), ne bi ih mi u tome mogli sprečiti.
Setite da su deknuli voz sa putnicima, pa onaj autobus, pa kineska ambasada. Tako da, ... oni ga izvadili i pljesnuli nas i još neke po licu sa njim, te pokazali da nikom ne polažu račune.
Stoga ako je zaista bilo 200 aviona u vazduhu, onda je ili bila sigurica da se avioni premeste ili su blefirali pa šta bude.
Imali smo prilike da vidimo, da vojska itetako može da rokne putnički avion pun putnika. Šta su njima pilot, kopilot i dva inženjera spram toga, da ih raznesu, sića.
Kapa dole za to što su radili 90ih i spašavali ljude. Ali ovo gore bi bila žešća politika da su skinuli neki avion. Mada protiv onvakve propagandne mašinerije kakvu su imali, ni to nam ne bi mnogo pomoglo.
zuzazu
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:13

Post od zuzazu »

Zemlje zapadne alijanse iz nekog razloga su blagonaklono gledale na ovo izvlacenje aviona kao i na rad istih, sve vreme sankcija, u drugim zemljama. Kao sto rekoh, neki su bili preregistrovani u Makedoniji na A3 registar a neki su leteli u Africi pod registarskim oznakama YU. Da su hteli, ovo krsenje sankcija su mogli da prekinu kad god hoce.

Zasto nisu, zaista ne znam.

Ono sto znam je da niko od pilota nije znao da nece biti meta. Prema tome, sa polu-vizuelnim i polu-instrumentalnim letenjem na visini ispod minimalno bezbedno propisane, jesu stavljali glavu u torbu.

Oni su tada mislili da rade nesto dobro. Sa vremenske distance od 15 -20 godina, neko ih danas smatra bezumnim.

Sve u svoje vreme.

Mozda nisu morali da im daju odlikovanja jer od toga niko nema nista, ali su bar mogli da napisu koliki su broj ljudi izvukli.

Mozda bi se danas drugacije gledalo na ovo verovatno najvece spasavanje ljudstva u bratoubilackom ratu, o kome malo ko zna nesto vise izuzev samih ucesnika u svemu tome.
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:

Post od nikaragva »

Znam ja to sve. Sestra mi je tako došla iz Sarajeva, kao i još neki ljudi koje sam posle upoznao.

Samo sam hteo da kažem da često takvi ljudi završe kao instrumenti politike, ni krivi ni dužni ...
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:

Post od BAJKER »

Na zalost neki i zavrse, ali su moralni pobednici. Ne gledaju sta je njihov interes u svemu tome, a verujem da kada bi se postavio danas isti zahtev pred njih da bi isto to uradili.
Slika
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Air Serbia odbijena za letnje slotove na Heathrow-u.
http://www.airliners.net/aviation-forum ... n/6358607/
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:

Post od BAJKER »

Pa nisu jedini u toj gomili je i SAS, SWISS, Qatar Airways, Etihad, Al Italia etc...
Slika
Odgovori