Beograd

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Kabe
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 05:47
Garaža: Japanska vozila

Re: Beograd

Post od Kabe »

Ne izmesta EPS strujomere na bandere da bi olaksao pristup brojilima. Vec 250 godina je struja naplacivana bez ikakvih problema sa brojila koja su na privatnom posedu. Za to ne treba falkultet. Udjes, procitas, evidentiras i kraj price.

U pismenim zemljama, nema nikakvog manualnog ocitavanja. Ono se vrsi direktnim trigerom, a racun placas kao gospodin putem emaila ili aplikacije sa preciznom evidencijom utroska, balansom za ustedu itd.

A jedino kod nas se dogodi "pogresno" citanje i niko ne popije kaznene mere. A o onima koji "izvode citanje" necu ni trositi reci, jer su i oni tenderski angazovani kako nekom odgovara.

Strujomeri su u mom kraju izmesteni na bandere ciganima i svima onima koji su krali struju uz prijavu i kaznu od 200k dinara.

Pod kradjom podrazumevam izvlacenje vodova pre strujometra i instaliranje "magneta" na brojilu.
ОПРЕМ ДОБРО! Posetite blog - Kabe.Space
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

snork napisao: 26 Dec 2017, 10:19
Ljubitelju, ti govoriš iz perspektive današnjeg državnog uređenja i današnjih zakona. U socijalističkoj Jugoslaviji je bio standard ovako kako sam napisao, tj. ne znam da li je negde bilo formalno napisano, ali Elektrodistribucija je zahtevala takvo izvođenje instalacija.

Pretpostavljam da su kutije sa brojilima za gas, struju, vodu, postavljene na granici poseda, ali ja ih nisam video.
Jeste, pišem kako je normalno po standardu davno po svetu uredjeno a potpuno je tako kako si opisao u SFRJ. Znam to iz prve ruke, a tako imam i sada kako si opisao.
SFRJ je u mnogo čemu bila kontra uredjena od ostatka planete, po vlasničkim odnosima verovatno unikat.

I onda moram sada da ja budem prisutan pri očitavanju jer gospoda zahtevaju da im se zaključani orman otvori da bi mogli da fotografišu stanje.
Ja treba da gubim pola radnog dana, ili organizujem da drugi neko gubi pola radnog dana, usled te njihove "organizacije" očitavanja.
To što je u SFRJ bio naopak sistem ne menja stvar da se tako i sada radi. Nama je stalno potreban neki izgovor da se nadje umesto da se zasuku rukavi i izmeni to što treba i dovede u red.
Vodomeri i sve ostalo je kao po inerciji, radjeno haotično sa svakakvim "standarima".

Ja jesam video "kutije" za razna brojila postavljane na granici poseda, to je tako normalno da drugačije niko i ne pomišlja da izda gradjevinsku dozvolu niti izvrši priključenje na mrežu provajdera. Mislim na druge zemlje kapitalističkog uredjenja gde sam boravio neko vreme.

I to je sve lepo upisano u kadastar (katastar što bi se kod nas reklo) podzemnih instalacija i tačno se zna ko je za šta nadležan, gde se kopa, kako se prilazi, gde su čvorišta....

To sam video sredjeno i u Africi, engleska ex kolonija pa valjda i takvo uredjenje.

Nemam ja ništa protiv da ostane ovako kako jeste već izgradjeno i da se ne povećavaju troškovi EPSa bespotrebno ali onda neka lepo oslobode mene obaveze prisustva očitavanju/fotografisanju, ili neka mi omoguće da sam očitam i pošaljem snimak mailom, ili neka uvedu daljinsko očitavanje ili šta već hoće da smisle kako bi se izbeglo sadašnje nenormalno stanje.
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Na Slaviji nova garaža - 282 parking mesta
https://www.b92.net/biz/vesti/srbija.ph ... id=1340578

Beograd -- Nova javna garaža u centru Beograda, na Slaviji, biće otvorena sutra, u okviru hotela Hilton, čije je otvaranje zakazano za mart naredne godine.

Nova garaža raspoređena je na četiri podzemne etaže sa 282 parking mesta, a glavni ulaz i izlaz iz garaže nalaziće se u Ulici kralja Milutina, dok će ulaz za naplatno mesto u pasažu biti iz Ulice kralja Milana, saopšteno je danas.

Savremena garaža prilagođena je evropskim standardima, pa će se na nivou minus jedan (-1) nalaziti dva punjača za elektro-automobile kapaciteta za četiri vozila.

Obezbeđeno je i 16 parking mesta za osobe sa posebnim potrebama, koja im omogućavaju jednostavan pristup hotelu.

Za same goste hotela i njihovu sigurnost, obezbeđen je nivo minus četiri (- 4) na kojem su rezervisana mesta sa kontrolisanim pristupom.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Slika
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:
Pridružio se: 06 Avg 2013, 18:43

Post od Velja »

Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:
Pridružio se: 06 Avg 2013, 18:43

Post od Velja »

ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

da ne bude da samo mane nalazimo

www.beogradzivi.rs
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

A cena 6 miliona :)
Boringly average, but also perfect for school run mums
Korisnikov avatar
Darko
Reactions:
Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet

Post od Darko »

Jel se placa parking na parkiralistu savska promenada?
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Po pravilu da. Već neko vreme je raskopana ulica kojom se prilazilo, pa treba proveriti. Sad je prilaz iz pravca Brankovog mosta.
Korisnikov avatar
Darko
Reactions:
Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet

Post od Darko »

Poskidane su table gde bi trebalo da pise da se placa tako da verovatno ne treba da se uplati.

Vozio sam se juce uvece ulicama i extra je kad nema saobracaja, nigde nisam video guzvu. Verovatno ce to posle praznika da se promeni na staro.
Korisnikov avatar
stefanan
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 17:46
Garaža: Fiat Stilo 1.9 mjet

Post od stefanan »

Jedna od lepših stvari je u Beogradu je vožnja noću kad nema gužve

Sent from my MI 5 using Tapatalk

Полицајац192
Reactions:
Pridružio se: 01 Jan 2016, 17:52

Post od Полицајац192 »

Једина лоша ствар је што те у тридесет минута зауставе три патроле саобраћајне полиције и патрола интервентне...
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Uopste nije tako.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

U zadnjih 10 godina me jednom interi zaustavise u mojim kolima, mozda par puta bez kola.
Odgovori