Grčka

Iskustva sa putovanja, razne informacije
Odgovori
Korisnikov avatar
havijer
Reactions:
Pridružio se: 28 Mar 2015, 07:55
Garaža: I30 mk1 1,4

Re: Grčka

Post od havijer »

Je l to beše ona kad prođeš kroz kafić pa stepenice pa je tu odmah neka stena sa koje siđeš i tako si došao na plažu? Pomešao sam par plaža.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk
Korisnikov avatar
bane valjevo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:57
Garaža: Hyundai Getz 1.3b

Post od bane valjevo »

Tako je. To je ta...
http://www.felicity.edu.rs" onclick="window.open(this.href);return false;
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

Sloba napisao:Pozdrav sa Sitonije! Sinoc smo iz znatizelje poslusali navigaciju i u Sikiji se ukljucili na kraci put za Toroni. Jednon recju horor. Planinski zemljani put, brda, provalije, mrak. U pocetku put nije bio toliko los, ravan, sirok i utaban, medjutim na trecem od deset kilometara postaje prava avantura. Nazad nema jer se nema gde okrenuti. Prva, druga, prva, rupe, kamenje, veliki nagib... Dugih pola sata. Danas sam na YT video dnevni snimak ovog puta... Kud nisam video ranije.:-D
Sta bih ja radio na tom putu, leptejebo? :D
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Slobo, što se ne javi, ako si krenuo tim putem prošao si bukvalno pored nas, mogli smo bar neki Mythos da omlatimo. :D Gde ste smešteni, u Toroniju?

@Ogi, to je ta Sikija. Najlepši deo istočne strane Sitonije. :)

Evo tog videa:

https://www.youtube.com/watch?v=yvGZBD230y8

@Delija, ni u ludilu, prošao bi verovatno par stotina metara pre nego što bi napravio neki karambol. Suviše si nizak za takve avanture. :D

TT
Poslednja izmena od Saša u 03 Avg 2016, 18:58, izmenjeno 1 put ukupno.
N_L
Reactions:
Pridružio se: 16 Mar 2016, 06:59

Post od N_L »

Koji k ne poravnaju barem put do Agiofili plaže ili maknu kamenje i čuda. Čak na jedno mjesto i dzipom teško se popet/spustit bez klizanja vidjeh (ispred mene džip bio) pa ja poslije. Ima da napišem report na kraj puta ali ono za sad ok iako ničim nijesam fasciniram sem što ima bas finih(uglavnom prepunih doduše) plaža.

Sent from my D6503 using Tapatalk
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Na takvim putevima/"prečicama" obično je prvih par kilometara dobro (jer vode do obližnjih maslinjaka i drugih zasada lokalaca) a onda malo dalje i na većoj nadmorskoj visini kreće horor. To su prave vododerine koje bujice formiraju po želji i vrlo je rizično uputiti se tim pravcima... Kao što Sloba reče, najčešće dođeš u situaciju da ne znaš jel gore okrenuti se pa nazad (ako to uopšte i možeš) ili nastaviti jer ne znaš šta te još čeka... :)
Korisnikov avatar
schonenk
Reactions:
Pridružio se: 17 Jan 2014, 15:56
Garaža: honda civic ep3, honda civic ek3

Post od schonenk »

Ja sam bar u dva navrata napisao da je put za izbegavanje. I mene je radoznalost odvukla na put slican deonicama akropolis relija. Nema nekih strasnih vododerina ali je po putu kamem skriljac od koga najvise stradaju gume.
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

Ogi napisao:
Sloba napisao:Pozdrav sa Sitonije! Sinoc smo iz znatizelje poslusali navigaciju i u Sikiji se ukljucili na kraci put za Toroni. Jednon recju horor. Planinski zemljani put, brda, provalije, mrak. U pocetku put nije bio toliko los, ravan, sirok i utaban, medjutim na trecem od deset kilometara postaje prava avantura. Nazad nema jer se nema gde okrenuti. Prva, druga, prva, rupe, kamenje, veliki nagib... Dugih pola sata. Danas sam na YT video dnevni snimak ovog puta... Kud nisam video ranije.:-D
Postavi video, zanima me.

Ne kapiram koja Sikija, ako je ona Saletova, zasto si sa te strane isao u Toroni ?
Uvece smo isli u Sarti, a u povratku u Toroni, umesto magistralom, odabrali smo ovaj put, put kojim se redje ide.:-D

Na sve to, u toj sablasnoj atmosferi i u gluvo doba, videsmo lutke, plisane medvedice i slemove okacene po drvecu...

Sale, do kada si tu? Smesten sam u vili Tsitsirikos...
Korisnikov avatar
dag81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
Kontakt:

Post od dag81 »

Slobo da nisi sanjao ove medvedice.

Послато са LG-D855 уз помоћ Тапатока
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

Saša napisao:Slobo, što se ne javi, ako si krenuo tim putem prošao si bukvalno pored nas, mogli smo bar neki Mythos da omlatimo. :D Gde ste smešteni, u Toroniju?

@Ogi, to je ta Sikija. Najlepši deo istočne strane Sitonije. :)

Evo tog videa:

https://www.youtube.com/watch?v=yvGZBD230y8

@Delija, ni u ludilu, prošao bi verovatno par stotina metara pre nego što bi napravio neki karambol. Suviše si nizak za takve avanture. :D

TT
Pa to je sasvim solidan put za grcke uslove, stabilna je podloga nema kamenja, jasno se vide obrisi trase.
Isao putem koji povezuje Sitoniju i Svetu Goru, tj drugi i treci prst. Tu sam se tako lepo izvozao za pamcenje sa kamp prikolicom jer su me lepo obavestili u turistickom birou u Uranopoliju da je to povoljan put da se stigne do Kalamicija. Ona alternativa na sever preko Asprovalte i oko jezera je bila dosta duza u kilometrima pa je delovalo da lokalci znaju da upute. Kakva zabluda :uf:
Naravno kada sam krenuo nema nazad, u pocetku je vrlo kratko cak i asfalt da lepo zavara a onda prasine one crvene na tone. Promeni boju auto od taloga :D
Nema sanse da okrenem vozic od 11metara duzine, i tako...zapamte se grcki lokalni putevi.
Nadam se da su mu popravili stanje jer je bio za klasu u gorem stanju od ovog iz videa.

Ima i na periferiji Soluna u blizini aerodroma uz obalu takodje put za pamcenje, preko 20% uzbrdica. A uzan. Jednom i nikada vise da se ne pozeli voziti.

Pa put oko jezera Amindeo , pre izgradnje auto puta jedini izbor od granice kod Medzitlije ka Solunu.
Uzan, serpentine, neobelezen, delimicno bez asfalta, a bio glavni regionalni put.
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:

Post od Saša »

Sloba napisao:Sale, do kada si tu? Smesten sam u vili Tsitsirikos...
Do kraja nedelje, u ponedeljak krećemo nazad. Ma videćemo se, makar na kratko. :D
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Ljubitelju, koji deo puta je bio tako prašnjav? Ove godine smo išli od Sitonije do mestašca Develiki koje je 10-tak km od Jerisosa tj. Atosa. Put sasvim korektan, svuda asfalt, jeste da je na jednom mestu potok prelazio put ali to je par cm vode. Sem toga, sve regularno.
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:

Post od Saša »

Ljubitelju, nešto si dobro izmešao, Uranopolis je na početku trećeg prsta, a Kalamitsi na vrhu drugog (a Asprovalta opet skroz iza leđa Uranopolisa, daleko u totalno drugom pravcu). Prečica od Svete Gore do Kalamitsija može ići jedino vodom/morem, a inače postoji sasvim lep put/pravac duž obale Sitonije, nema potrebe za bilo kakvim prečicama. :)
Korisnikov avatar
masaivan
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 14:32
Garaža: Citröen C4 1.6 BlueHDi 120

Post od masaivan »

Verovatno prica o situaciji od pre 20-30 godina, sada je oko aerodroma Solunskog sve asfaltirano, a da ima uspona, ima.

TT
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

bane valjevo napisao:Za sve koji planiraju Lefkadu, pod obavezbo posetitw plazu Avali. Raj na zemlji.
Propustio sam tu, tacnije nisam ni znao za nju.
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Odgovori