Zimske gume - da ili ne?

Sve vezano za gume i felne
Odgovori
pocetnik
Reactions:
Pridružio se: 07 Feb 2017, 20:04

Re: Zimske gume - da ili ne?

Post od pocetnik »

Sta je onda preporuka za zimske gume za nase uslove, klime, ravnicu i moj stil voznje, lagana i izbegavanje voznje po snegu :), posto Goodyear UG 9 nije.
Fulda Kristal Montero 3 ili nesto drugo?
takodje i dalje razmisljam o all season gumama ali ako vec imam letnje (jedna je samo probusena, mozda moze da se vulkanizira :)) koje mogu da se koriste jos sezonu ili dve da li je isplativo uzimati all season gume (ako uzmem all season onda mi nije potreban drugi set felni)?
Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Post od Ogi »

Moja preporuka je Fulda KM3. Vozio sam ih 5 sezona, dobra guma a cena je isto tako dobra. Nekako je super odnos ulozeno dobijeno. Za pocetnika sasvim dovoljno. Mada se pitam imaju li nameru veec jednom da je zamene...
Korisnikov avatar
dag81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
Kontakt:

Post od dag81 »

Gde UG9 nije za preporuku, prva po ADACu u tvojoj dimenziji, i GY je u vrhu uvek sa Dunlopom i Continentalom za zimsku.
Fulda KM3 je preporuka od 5.500 do 6.000din.

Послато са SM-A520F уз помоћ Тапатока

sasha015
Reactions:
Pridružio se: 04 Maj 2012, 10:59
Garaža: kia ceed 1.4, pezo 206 1.4 hdi

Post od sasha015 »

Gy ug9 nije za preporuku jedino kod maniaxa,ali "slovenac " je cudan po nekim izborima pa nije "reper".
Kod mene su za preporuku.

Ako novac nije problem i ako 5-6 hiljada din razlike za 4 gume ne pravi problem,ne vidim zasto gledati bilo sta sem premijum segmenta.
Gledati samo DOT.

Meni je za pezoa novac bio problem i bio sam prinudjen na savu eskimo.
Ja ne vidim razliku izmedju njih i gy ug9 jer nisam doveo sebe u ekstremnu situaciju ni sa jednim autom.Zime nije bilo prosle godine,nece je biti ni ove.
Da sam u tvojoj situaciji uzeo bih miselin kros i zaboravio na gume.
Korisnikov avatar
Gruja1595
Reactions:
Pridružio se: 26 Maj 2015, 07:22
Garaža: BMW F30 320eD
Kontakt:

Post od Gruja1595 »

Kad smo vec kod Save Eskimo S3+ ja sam ih vozio 5 sezona zimi, i prezadovoljan sam i svakom preporucujem

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

https://www.bademantili.rs - prodaja bade mantila
Korisnikov avatar
Martin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:38
Garaža: 2021 Dacia Logan Comfort Eco-G

Post od Martin »

Eskimo S3 jeste dobra guma (svi koji su je vozili kažu da je odlična), ali od ove godine sve Save su poskupele pa za samo 200 dinara više možeš duzmeš Fuldu i Hankook (npr. u dimenziji 185/60/15).
ddanijell
Reactions:
Pridružio se: 24 Maj 2017, 23:41
Garaža: SEAT ATECA 2.0 CR TDI 190hp DSG 4Drive XCELLENCE

Post od ddanijell »

Ogi napisao: 23 Okt 2017, 08:15 .... Za pocetnika sasvim dovoljno. ...
Vise puta sam video da se provlaci iznad receno pa da priupitam zasto je za pocetnika dovoljna i losija guma?
Zar ne bi trebalo da je obrnuto, da za pocetnika treba sto bolja guma zbog manjeg iskustva i potencijalno veceg rizika?
Isto tako za losije vozilo treba bolja guma zbog nedostatka esp i ostalih sistema protiv proklizavanja.
Mislim meni logika tako kaze.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Martin napisao: 23 Okt 2017, 09:51 Eskimo S3 jeste dobra guma (svi koji su je vozili kažu da je odlična), ali od ove godine sve Save su poskupele pa za samo 200 dinara više možeš duzmeš Fuldu i Hankook (npr. u dimenziji 185/60/15).
Sava i jeste u rangu Fulde, tako da je egal cena skroz na mestu. Oba proizvođača sasvim dobra, razmatrao bih ih ispred raznih Kelija, Debika, Lasa i slično.
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Dobra ti je logika, nego ljudi kontaju početnik neće nigde dalje od bloka gde živi i to po idealnom vremenu. Što naravno ne mora da bude tačno.
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
ivancho
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:59
Garaža: Octavia 1,6d
Kontakt:

Post od ivancho »

Martin napisao: 23 Okt 2017, 09:51 Eskimo S3 jeste dobra guma (svi koji su je vozili kažu da je odlična), ali od ove godine sve Save su poskupele pa za samo 200 dinara više možeš duzmeš Fuldu i Hankook (npr. u dimenziji 185/60/15).
Podignuta je cena, jer je Goodyear korporacija konačno Savu digla na postojeće mesto iznad Tigra. Kelly je ubačen u cenovnu trku sa Tigrom, dok Sava ide u klasu koja joj pripada.
Korisnikov avatar
Vlada11070
Reactions:
Pridružio se: 29 Jan 2017, 01:33

Post od Vlada11070 »

Sta mislite o ovoj gumi?
https://www.pirelli.com/tyres/en-ww/car ... #gallery-0
Ja sam je stavio na kola prošle sezone, ali vrlo kratko sam vozio sa njom, a posle prebacio letnje, pa nemam neko iskustvo sa njom.
Na kraju sezone ću napisati o njoj nešto kada budem više vozio sa njom.
Ovde nisam citao neke komentare o njoj..
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

ivancho napisao: 23 Okt 2017, 10:49
Podignuta je cena, jer je Goodyear korporacija konačno Savu digla na postojeće mesto iznad Tigra. Kelly je ubačen u cenovnu trku sa Tigrom, dok Sava ide u klasu koja joj pripada.
Eskimo HP sam 2011. godine u velicini 225/45 R17 platio preko 18k dinara - tada je Michelin bio skuplji 4k, ali ga nije bilo kad sam pazario auto, a nisam hteo da cekam.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

nidza napisao: 23 Okt 2017, 10:42
Sava i jeste u rangu Fulde, tako da je egal cena skroz na mestu. Oba proizvođača sasvim dobra, razmatrao bih ih ispred raznih Kelija, Debika, Lasa i slično.
Kako, bre, ne valja Lassa...znam forume gde je to guma nad gumama :) ;)
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

https://www.youtube.com/watch?v=zRnIqeXiAr8

:D
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
maniaxxx
Reactions:
Pridružio se: 14 Nov 2012, 20:34

Post od maniaxxx »

sasha015 napisao: 23 Okt 2017, 09:36 Gy ug9 nije za preporuku jedino kod maniaxa,ali "slovenac " je cudan po nekim izborima pa nije "reper".
Kod mene su za preporuku.

Ako novac nije problem i ako 5-6 hiljada din razlike za 4 gume ne pravi problem,ne vidim zasto gledati bilo sta sem premijum segmenta.
Gledati samo DOT.

Meni je za pezoa novac bio problem i bio sam prinudjen na savu eskimo.
Ja ne vidim razliku izmedju njih i gy ug9 jer nisam doveo sebe u ekstremnu situaciju ni sa jednim autom.Zime nije bilo prosle godine,nece je biti ni ove.
Da sam u tvojoj situaciji uzeo bih miselin kros i zaboravio na gume.
Sto se guma tice imam vise pravila. Jedno je....goodyear je sranje. Ali to je moje subjektivno misljenje koje nije univerzalna istina iako bi trebala da bude.
Odgovori